robert54 Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Panowie poduszka a4 b6 jest z jedna wtyczka w tt sa dwie jak to podrutowac cos nie za bardzo moge znalezc schemacik albo czegos nie do konca rozumie.Kierownice mam od TTS mam tasme 8E0 953 541 D a modul 8E0 953 549 N bedzie to chodzic???? Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlos666 Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Orientuje się ktoś w pinologii kostki od przycisków multi? Chciałbym połączyć to z kostką wchodzącą do zwijaka i nie za bardzo wiem który pin 1 a który 6 I drugie moje pytanie czy to będzie działać z modułem pod manetkami od B6 ? http://img219.imageshack.us/my.php?image=multia4wd1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert54 Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Za klka dni bede miec tasme od b6 12 pinow a kierownice mam od tts jak bedzie dzialac to dam znac. Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlos666 Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Zmieniłem kierę na taką z przyciskami od A8 4E0 919 091N AN250 z przyciskami : po lewej 4E0 951 527A (trw) po prawej 4E0 951 527 (trw) Moduł pod kierownicą mam 8E0 953 549 L Wszystko działa, ESP, tempomat, podświetlają się przyciski na kierze ale po sprawdzeniu vagiem w kole kierownicy jest błąd , nie widzi przycisków. Czy ta kiera ma prawo współpracować z modułem "koła kierownicy" 8E0 953 549 L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert54 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 u mnie podobnie wywala blad Address 16: Steering wheel Control Module Part Number: 8E0 953 549 N Component and/or Version: Lenksáulenmodul 0308 Software Coding: 02041 Work Shop Code: WSC 63351 1 Fault Found: 01426 - Controls in Steering Wheel (E221) 49-00 - No Communications Chyba lipa wszystko powinno byc z b7 a u mnie tasma jest z b6 i modol. pozamienialem przewody ale nic to nie daje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letallec Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Też z tym strasznie walczyłem, ale się udało. Przejdzccie cala ścieżkę aktywacji i przede wszystkim aktywujcie tempomat. Potem przejażdżka i jeszcze raz. Napiszcie co po kolei robicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert54 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 letallec my mamy tasme i modol od B6 masz jakis link do dokladnego kodowania ja robilem to tak Boberek Tempomat dziala czujnik skretu tez ok niby wszystko ok ale nie ma komunikacji z klawiszami na kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberek Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 letallec my mamy tasme i modol od B6 masz jakis link do dokladnego kodowania ja robilem to tak Boberek Tempomat dziala czujnik skretu tez ok niby wszystko ok ale nie ma komunikacji z klawiszami na kierownicy. a masz wszystkie kable ?? w kierownicy i taki moduł mały gdzie wchodzi sterowanie ??[br]Dopisany: 05 Grudzień 2008, 08:41_________________________________________________i jaka masz kierownice ???od B6 czy od B7 to jest ważne jelsi masz od B7 to moduł musi byc z literka Q albo R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert54 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Kierownica taka sama jak w tym watku od TTS wiec tylko zmiana modulu mnie ratuje :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberek Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 no to juz soebie odpowiedziałes na pytanie powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlos666 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Studiuję właśnie elsę. U mnie pzyciski świecą ale moduł pod kierą nie rozpoznaje przycisków. Tam jest inny protokół danych nierozpoznawalny przez moduł od B6.Dlatego też potrzeba modułu od B7 czyli 8E0-953-549-R Moduły z końcówką J, L, M, N, P nadają się do przycisków w poduszce(po bokach) - tam w kierze jest odpowiedni moduł. Moduł Q zastąpiony później przez moduł R jest do przycisków w kierownicy. I TAKIEGO SZUKAM. Ma ktoś na zbyciu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberek Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Malik ma Q na zbyciu a najlepiej by sie chyba z tobą zamienił o ile wykarze chęci ;P bo ty mając L pod którym w B6 będzie chodził tempomat a malik przekładając kierownice spowrotem dla niego będzie wsio ryba jaki załozy ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlos666 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Pytałem. Ma komplet za niecałe 2kpln. A nie orientuje się ktoś czy moduł od A4 B7 z końcówką T będzie pasował do B6 ? Znalazłem taki niedaleko i nie wiem czy jest sens fatygować się aby to sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert54 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Kierownice mam od TTS no mozna powiedziec,ze od B7 Dzis zdobylem modul z literka Q po zakodowaniu dziala tylko glosnaosc tasme mam od b6 po kodowaniu i przyuczaniu czujnika skretu wszystko ok zadnych bledow, troszke bylo zabawy z kabelkami ale bez problemu poprzepinalem piny. Vag com --- po wejsciu w 16 kolo kierownicy nie ma zadnych bledow po wejsciu w parametry widzi i rozpoznaje wszystkie klawisze i rolki, przyciski podswietlone a w radiu da sie tylko zmienic glosnosc---wina tasmy czy kodowania???? Kodowanie kiery mam 02041 probowalem wszystkie inne warianty nie dziala!!! Co do tasmy--- skoro modul rozpoznaje wszystkie klawisze i rolki to chyba tasma moze zostac z b6 (tak przypuszczam) Co do AIRBAG podpiolem 2 wtyczki zielona i pomaranczowa ale to chyba nie ma znaczenia bo tylko zielona wtyczka bedzie aktywna bo do tasmy(zolta mala wtyczka od tylu ) ida tylko 2 przewody i zeby to prawidlowo dzialalo trzeba by bylo puscic jeszcze dwa przewody do sensora poduszek co za tym idzie takze trzeba by bylo zmienic sensor airbag pod lewarkiem od recznego. jesli sie myle prosze mnie poprawic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlos666 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 A czym steruejsz tymi przyciskami? Radiem czy navi? masz do tego telefon ? I skad wyrwałeś moduł z literką Q? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert54 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 modul kupilem na szrocie mam tylko radio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlos666 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 No to więcej w radiu nie wysterujesz. Te przyciski są pod Navi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys182 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Witam wszystkich. Ja zaczynam walkę z kierą s3 8p do s3 8l po lifcie. Mam kierę i parę pytań. Pozostałe części kupuje pod kiere czy pod mój model? Czy przyciski multifunkcji ruszą z radiem symphony? Jak przepiąć piny z dwu do jednonabojowej? Ps proszę o numery cześci jeśli to możliwe. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boseron Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 kierownica nie mam pytań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys182 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Panowie proszę o pomoc. Kierownice już mam od s3 8p. Nie wiem paru rzeczy: 1 Jaki moduł podejdzie? Jaki nr katalogowy? Od czego? 2 Podobno taśmę można wykorzystać tą co mam tylko trzeba piny przepiąć do poduchy. Jeśli tak to jak? 3 Jak ten moduł się nazywa prawidłowo? Najlepiej po angielsku, polsku i niemiecku bo nie wiem czego dokłanie szukać? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi