MirekJ Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 Audi a4 b6 2002r. Witam, mam pytanie, otóż chcialbym zmienic przednie lampy na nowe i dokupic przetwornice xenon zeby efekt byl jeszcze lepszy. Co do lamp, to chcialbym mniej wiecej cos takeigo (biore pod uwage te z paskiem ledowym jak i bez niego) http://moto.allegro.pl/lampy-reflekt...103546593.html A przetowrnice taka http://allegro.pl/audi-a4-b5-b6-zest...151873629.html Teraz moje dwa pytania, czy taka lampa z wyzej wymieniona przetwoenica bedzie sprawnie dzialac i bedzie wszystko git? Bo cos gdzies kiedys przeczytalem że jak nie ma sie spryskiwaczy na lampy to policja zbiera dowod? ile w tym prawdy to nie wiem... Czy moze lepiejby bylo zakupic cale lampy np bi xenon i bylo by po problemie? Czy takie lampy pasowaly by do wtyczek ktore teraz posiadam? Prosze o pomoc bo chcialbym dokonac tych modernizacji a nie chce czegos zchrzanic. Poozdrawiam
Rafi78 Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 Odpuść sobie te lampy ich jakoś nie wspominając o wyglądzie pozostawia wiele do życzenia, jak chcesz hidy to możesz w ori soczewce zamontować ale temat wałkowany tyle razy, że wystarczy poszukać ;-)
MirekJ Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Opublikowano 5 Marca 2012 Problem polega na tym, ze lampy chce zmienic tylko i wylacznie dlatego, ze sa juz matowe i brzydkie, robilem regeneracje lamp ale malo dalo. Dlatego chcialbym wyminic na nowe...
dziadek Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 Problem polega na tym, ze lampy chce zmienic tylko i wylacznie dlatego, ze sa juz matowe i brzydkie, robilem regeneracje lamp ale malo dalo. Dlatego chcialbym wyminic na nowe... To kup takie co będą dobrze wyglądać i nie będą miały beznadziejnego paska ledów
MirekJ Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Opublikowano 5 Marca 2012 TO BYL PRZYKLADOWY LINK Z LAMPAMI, NIkt nie odpowiedzial mi jeszcze na moje pytania, Czy do nowych lamp wyzej wymieniona przetwornica bedzie dzialac bez zadnych przerobek.
Rafi78 Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 W tych lampach z linku te ledy pół roku ci nie wytrzymają nie mówiąć o tym, że lubią zaparowywać i soczewka ma luzy- szukaj orginalnych lamp Valeo i tam przetwornicę z żarnikiem dożuć - na pewno będzie lepiej
Młody Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 Lampy dno. A HID o to uniwersalny chiński xenon to co ma nie działać . Podejdzie i działać będzie . ja tu widzę te lamy i HID 12.000 K Cała remiza twoja.
lesjagl Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 I jeszcze samopoziomowanie i spryski lamp przy xenonie, bo przeglądu nie przejdzie...
MirekJ Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Opublikowano 5 Marca 2012 A jesli kupie oryginalne lampy Valeo i dorzuce do tego przetwórnice http://allegro.pl/audi-a4-b7-b8-zestaw-can-bus-hid-xenon-dedykowany-i2151873628.html to zgralo by sie jakos?
lesjagl Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 Ale masz te spryski i układ samopoziomowania czy nie? Inaczej zapytam, wcześniej były xenony czy chcesz je wrzucić? Jak nie było to czeka Cie rezanie spryskiwaczy lamp + układu samopoziomowania...
MirekJ Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Opublikowano 5 Marca 2012 No to widze ze przetwórnice odpadaja, nie bylo xenonow i nie mam miejsca na spryski ... z reszta to za bardzo kosztowne... bede musial zaprzestac na nowych lampach
Rafi78 Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 Hidy z normalnymi żarnikami dadzą radę - nik sie nie powinien czepiać, że nie masz sprysków, samopoziomu- wszystko trzeba robić z głową
MirekJ Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Opublikowano 5 Marca 2012 Hidy z normalnymi żarnikami dadzą radę - nik sie nie powinien czepiać, że nie masz sprysków, samopoziomu- wszystko trzeba robić z głową Moglbys mi podac jakis link do tego? Sory za moja niewiedze ale dopiero ucze sie podstaw. Dzieki za pomoc ---------- Post added at 11:21 ---------- Previous post was at 11:17 ---------- Cos znalazlem, czyli takie cos do zwyklych lamp moglbym zamontowac bez zadnych problemów ?? http://allegro.pl/zestaw-ksenon-xenon-hid-h7-h1-audi-vw-zabrze-bytom-i2116607720.html
jarek_ns Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 Kolego kup oryginalne lampy, zamontuj dobre żarówki H7 i ciesz się jazdą bo z HIDami są wiecznie problemy. CB jak masz to na 95% będą zakłucenia zresztą inne rzeczy też nie specjalnie się z tym zgrają, na porządku dziennym są błędy spalonych żarówek. Ja odradzam jak xenon to tylko ori z wszystkimi bajerami ale to kosztuje. Policja też nie jest głupia i jak zobaczą xenon bez sprysków to zaraz sprawdzą do jakich żarówek jest przystosowana lampa i pożegnasz się z dowodem.
MirekJ Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Opublikowano 5 Marca 2012 dobra dzieki i tak zrobie. Wymieniam lampy na ori i na tym zaprzestaje. Mozna znamknac. Dzieki
Rafi78 Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 Kolego kup oryginalne lampy, zamontuj dobre żarówki H7 i ciesz się jazdą bo z HIDami są wiecznie problemy. CB jak masz to na 95% będą zakłucenia zresztą inne rzeczy też nie specjalnie się z tym zgrają, na porządku dziennym są błędy spalonych żarówek. Ja odradzam jak xenon to tylko ori z wszystkimi bajerami ale to kosztuje. Policja też nie jest głupia i jak zobaczą xenon bez sprysków to zaraz sprawdzą do jakich żarówek jest przystosowana lampa i pożegnasz się z dowodem. Albo jesteś pechowcem albo trochę przesadzasz - podejrzewam, że 1/3 forum ma hidy, sam posiadam i nic mi nie widomo o problemach które opisujesz ale skoro kolega wybrał ori to nie ma o czym gadać ;-)
jarek_ns Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 Kolego kup oryginalne lampy, zamontuj dobre żarówki H7 i ciesz się jazdą bo z HIDami są wiecznie problemy. CB jak masz to na 95% będą zakłucenia zresztą inne rzeczy też nie specjalnie się z tym zgrają, na porządku dziennym są błędy spalonych żarówek. Ja odradzam jak xenon to tylko ori z wszystkimi bajerami ale to kosztuje. Policja też nie jest głupia i jak zobaczą xenon bez sprysków to zaraz sprawdzą do jakich żarówek jest przystosowana lampa i pożegnasz się z dowodem. Albo jesteś pechowcem albo trochę przesadzasz - podejrzewam, że 1/3 forum ma hidy, sam posiadam i nic mi nie widomo o problemach które opisujesz ale skoro kolega wybrał ori to nie ma o czym gadać ;-) Testowałem 3 zestawy od najtańszych za 100 do tych lepszych "podobno" i wszystkie miały ten sam problem z zakłóceniami. Odpuściłem temat i święto. A problem nie dotyczy tylko mnie bo na forum roi się od pytań związanych z problemami po montażu HID.
Rekomendowane odpowiedzi