Pawel_M Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 Witam, mam problem ze swoją niunią. Zauważyłem że mam spalony bezpiecznik nr29 ( 20A ) bezpiecznik ten odpowiada za sterowanie silnikiem. ( drugi bezpiecznik odpowiedzialny za sterowanie silnikiem nr32 jest cały ) Objaw jest taki że jak założę nowy bezpiecznik i przekręcę na zapłon jest ok ale jak zaczynam kręcić rozrusznikiem to pali bezpiecznik. Podpinałem się pod vag-a i mam następujące błędy: 1. 01247 - Activated Charcoal Filter (EVAP) System Solenoid Valve 1 (N80) 29-00 - Short to Ground 2. 01262 - Solenoid Valve for Boost Pressure Control (N75) 26-00 - Output Open 3. 16486 - Mass Air Flow Sensor (G70): Signal too Low P0102 - 35-00 Błąd nr2 pojawia się ale to przez to że N75 był niepodpięty Wiem że błąd nr1 jest związany z bezpiecznikiem nr 29 który mi się pali i na tyle co mogłem to sprawdziłem wiązkę elektryczną i nie widzę w niej przetartych czy przerwanych kabli. Zastanawia mnie co jeszcze chodzi po tym bezpieczniku ?? Co do błędu nr3 czy też może być związany z tym bezpiecznikiem ?? Przepływka ostatnio była wymieniana na drugą i była sprawna ( przepływka oryginalna ) Dodam tylko tyle że auto pali i codziennie jeździ i gdyby nie fakt że z rana długo trzeba kręcić auto ( jak jest ciepłe pali z pół obrotu ) to nadal bym jeździł w niewiedzy ze spalonym bezpiecznikiem do czasu podpięcia vag-a Póki co nie mogę się odnaleść na nowym forum i nie wiem gdzie teraz podaje się nagłówki z modelem auta i silnika. Pacjent to A4 1.8T AEB 96r
Magicbattle Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 1.1247 - - - - - 04DF Elektrozawór 1 przewietrzania filtra z węglem aktywnym EVAP (N80) przedmuchaj sobie zaworek n80 3. 16486 P0102 4066 Przepływomierz powietrza (MAF) - niskie napięcie wyjścia . przeczysc sobie przeplywke tylko delikatnie bardzo i jej polaczenie bo cos slaby sygnal mozesz miec a bledy wyskakuja wogole po ich skasowaniu. co do palacego bezpiecznika sprawdz czy nie ma zwarcia do masy badz innego plusa a nie czy kable przetarte bo moga byc gdzies pod macha albo miedzy blachami kiepskie. ogolnie samochod zachowuje sie normalnie czy masz jakies problemy przez ten bezpiecznik?
Rekomendowane odpowiedzi