Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Obniżenie zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dołóż grosza i kup gwinta:whistling:

Opublikowano
http://allegro.pl/show_item.php?item=2252532550 a takie cudo się nada? Gościu twierdzi ze na seryjne amorki sie to wrzuca...
Opublikowano
sprężyny może i ok ale trza amorki o krótszym skoku

ja też mam sprężyny firmy KRZAK (hp czeska firma )

ale amorki mam już odpowiednie

fajnie koza siadła no i komfort też jest

no i na koniec zbieżność trza ustawić

:decayed::decayed:

Ustawianie zbieżności po obniżeniu zawieszenia? A co to ma wspólnego?

Jedni zakładają na standardowe amorki inni kupują amortyzatory do obniżonej zawiechy, ja bym wybrał drugą opcję żeby czasem nie było tak że seryjne się wyklepią to i tak będziesz musiał kupić a druga opcja że zawsze będziesz mógł wrócić na serię jak będziesz chciał.

Opublikowano

ja tez polecam polecam Gwint jak najbardziej.. na lato w dół a na zime do góry..jak masz odrobine checi to sam Sobie bedziesz to zmieniał z sezonu na sezon... ()ewentualnie 40 zł za jeden u mechanika) a jak wsadzisz bez regulacji , to na zime może być za nisko a na lato za wysoko i co wtedy?

Opublikowano

jak zacznie Ci ścinać opony to dowiesz sie dlaczego jak juz bedziesz jeżdził na glebie

Opublikowano

jak zacznie Ci ścinać opony to dowiesz sie dlaczego jak juz bedziesz jeżdził na glebie

dokładnie każde rozpięcie wahaczy po wino za kończyć się wizytą na stacji :decayed::decayed:

Opublikowano

Teraz będę wiedział, dzięki, człowiek jednak się uczy całe życie :wink:

Opublikowano
Teraz będę wiedział, dzięki, człowiek jednak się uczy całe życie :wink:

:thumbup1:

Opublikowano

mam zamiar kupić springi firmy HR albo WEITEC -35mm dużo sie traci na konforcie jazdy? czy jest to nieoczówalne?

Opublikowano
mam zamiar kupić springi firmy HR albo WEITEC -35mm dużo sie traci na konforcie jazdy? czy jest to nieoczówalne?

trochę będzie sztywniejsze, komfort może ucierpi 20%:wink:

Opublikowano

zauważyłem że najlepiej było by kupić gwinty,tak wielu radzi bo to tak jakby 2 w 1 ale niestety są one droższe(mowa o dobrych firmach jak Eibach) nie wiem jak inne, dużo w rozsądnej cenie na allegro jest z firmy TA Technix ale z tego co widzę jest zwykle zakres od -35,rozumie że ktoś kto ma cos takiego może sobie na zimę ustawiać właśnie na -35 i tu moje pytanie... jak sobie radzi zawiecha na -35 w zimie? bo jak spoko to można na stałe zamontować właśnie taką(nie gwint)Kowi87 masz piękne auto(pewnie jeszcze niżej zglebione) i polecasz -35(zakładam że masz z takim zawieszeniem doświadczenie)mógłbyś napisać jak daje radę -35 w zimowych warunkach?Z góry dzięki za odpowiedź wszystkim:)

Ps.przy kołach 205/55/16

Opublikowano

bierz śmiało -35 jak nie chcesz gwintu, w zime nie ma tragedii, tymbardziej ze te zimy u nas ta coraz bardziej angielskie sie robią:facepalm:

Opublikowano

to teraz spytam co najlepiej z -35 wybrać?z tego co wyczytałem na allegro wynika że Eibach to porządna firma przy której komfort jazdy nie ucierpi czy może jakieś inne proponujecie? na razie w moim avancie jak ostatnio sprawdzałem na naklejce jest 1 BA i od samego poczatku a auto mam 2 lata wydaje mi się jakieś za wysokie i tej przestrzeni pomiędzy oponą a nadkolem tyle że nie tylko rękę by wsadził chyba

Opublikowano

H&R polecam... w B6 jest bardziej komfortowo niz na ORI S-line a siedzi z 15 mm nizej. sprawdzone na spotach i porownane na 3 autach

Opublikowano

Eibach z załozenia ma -30, mam u siebie aktualnie te sprężyny, zdjecia sa przy 16", 17" i 18" w każdej opcji szpara na 2 palce, ale przy 18tce to juz jak koza wyglada

Opublikowano

gdzie masz te zdjecia?bo chetnie bym zobaczył:)

Opublikowano

Zaraz cos wkleje:wink:

---------- Post dopisany at 13:02 ---------- Poprzedni post napisany at 12:51 ----------

-30 dla 15" 16" 17" i 18"

felgi.jpg

Przy 16tce i 18tce nie ma zapasu, z zapasem ładnie sie zawiecha równała wzgledem osi:wink:

Opublikowano

dzięki za foty,fajnie można porównać i widzę że chyba -30 spokojnie wystarcza Wink na 18 to jest jednak wygląd robiący wrażenie:) bardzo spada na komforcie przy takich kołach?

Opublikowano

Jeśli twoje uzytkowanie auta nie odbywa sie w 80% p odziurach to zdecydowanie najlepszy wybór 18ka, fajnie sztywno na zakrętach

Opublikowano

Jeśli ktoś z was by chciał springi H&R -50 przód i -40 tył to mogę je popchnąć dalej, do TDI. Sorry za OT ale nie mogłem się powstrzymać :grin: