damianito4 Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 Witam:hi:Muszę wymienić wszystkie wężyki podciśnienia w moim dieslu i pytanie takie czy wszystkie wężyki maja taka samą średnice?? Bo jak sie przygładalem to zauwazylem ze kilka jest cienkich a kilka grubszych...nie wiem ile tego kupić i właśnie jaką średnice.
mlodyy Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 wystarczy poszukać http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?64547-B5-AFN-Jakie-przewody-podci%B6nienia&highlight=rozmiar+przewod%F3w
Sztomel Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 Zamiast szukać info na forum to przecież można odpiąć wężyki, które Cię interesują i zmierzyć ich średnicę wewnętrzną i długość bo kilka razy spotkałem się z przypadkiem, że wypowiadali się forumowicze, którzy nie mieli zielonego pojęcia o czym i co piszą. Oczywiście przypadki szły z innego forum z grupy V.A.G. To przecież nie jest trudne i nic się silnikowi nie stanie jak na chwilę odepnie się i zmierzy wężyki.
damianito4 Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Opublikowano 7 Marca 2012 ok ok już wiem zrobiłem tak, wszystko pomierzylem:) a jakie przewody polecacie bo mam na oku takie zwykle jak ori z pleciąką na zewnatrz, słyszałem tez że można zwykłe paliwowe włozyć podobno są wytrzymalsze co wy na to?
D_Y_Z_I_O Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 Ja teraz zakładałem właśnie takie paliwowe brałem o średnicy 3.2mm czyli takie jak przelewowe i 5mm i wszystko fajnie mocno się trzyma można także założyć silikonowe
rafikk01 Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 dokładnie silnikowe tez sobie poradzą nie jest tam beza ani nic tylko powietrze to nie roztopi bedzie smigac długo
damianito4 Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Opublikowano 8 Marca 2012 no ale takie jak ori z pleciąką na zewnatrz tez będą nie??
Rekomendowane odpowiedzi