Tytus Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Witam Ostatnio przestawiłem sobie w mojej światła tak aby włączały się zawsze po włączeniu stacyjki. Kodowanie polegało na tym że ustawiłem wersje bodajże skandynawska. Nie wiem czemu ale na forum ktoś pisał że nie będą wtedy świecić światła tylne - no ale... świecą :>. Wszystko jest fajnie, do czasu... Jechałem wczoraj w nocy i chciałem włączyć długie i nic. Nie włączają się. Dopiero po włączeniu świateł mijania w "tradycyjny" sposób można włączyć długie. Ktoś może wie dlaczego? Jak to zmienić? Może coś źle przekodowałem... :gwizdanie:
szogun0 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 W wersji na USA nie świecą z tyłu A niby jak chcesz włączyć długie, kiedy one mają zasilanie tylko, jeśli jest przestawiony przełącznik. Wszystko masz OK i tak ma być. Przyzwyczaj się, że po zmroku przełączasz jednak przełącznik.
Tytus Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2008 W wersji na USA nie świecą z tyłu Ale ja ustawiłem wersje skandynawska, kodowałem według tego schematu: http://de.openobd.org/audi/a4_8e.htm#09 :gwizdanie: I tylne świecą Przyzwyczaj się, że po zmroku przełączasz jednak przełącznik Kolega waskipl w swojej b6 też ma na stałe światła "zakodowane" i nie ma problemów z "długimi", dlatego mnie to zastanawia w jakim sposób on ma to zakodowane _________________________________________________ Właśnie wróciłem z garażu, bawiłem się kodowaniem światełek, ciekawa opcja jest dla Kanady - postojówki i halogeny
dudi A4 Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 Witam,posiadam orginalną wersję skandynawską B5 ze Szwecji i ze światłami jest tak : zapalają się po uruchomieniu silnika światła mijania (przednie i tylne) :> w 0 położeniu manetki od świateł nie włącza się wtedy podświetlenie konsoli,climatronika itd ani nie idzie włączyć świateł drogowych Dopiero po przełączeniu manetki zapala sie podświetlenie konsoli, zapala się zielona kontrolka świateł mijania w zegarach i wtedy można włączyć drogowe, myślę,że w B6 jest podobnie :>Pozdro
Wąski Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 Kolega waskipl w swojej b6 też ma na stałe światła "zakodowane" i nie ma problemów z "długimi", dlatego mnie to zastanawia w jakim sposób on ma to zakodowane _________________________________________________ Właśnie wróciłem z garażu, bawiłem się kodowaniem światełek, ciekawa opcja jest dla Kanady - postojówki i halogeny z tego co pamiętam to mam tak jak TY
Diego Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 Tak ma byc, jak mialem wlaczona obcje skandynawska to tez dlugie po przelaczeniu pokretla. Mtytus, moge sie zalozyc, ze za jakis czas stwierdzisz -- opcja skandynawska to wyjatkowo upierdliwa rzecz. :gwizdanie: :polew: Jak kamyk w sandale.
Tytus Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Opublikowano 15 Maja 2008 z tego co pamiętam to mam tak jak TY A tak, sprawdzalismy kiedys na spocie, tez nie masz dlugich opcja skandynawska to wyjatkowo upierdliwa rzecz. :gwizdanie: :polew: Jak kamyk w sandale. hmm czemu? jak na razie mnie nie denerwuje, poza tym że z rana wolnie rozrusznik kreci :gwizdanie: Bardziej denerwuje mnie radio które sie włącza po zapłonie (o ile wcześniej wyłączyłem je kluczykiem), wyłącza przy kręceniu rozrusznikiem i znowu włącza.
Wąski Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 Też osobiscie jestem zadowolony z tej funkcji
cadbp Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 witam to jak najlepiej ustawić te światła USA,Skandynawia bo jak ostatnio sobie przekodowałem światła to tylko te małe zaróweczki się paliły, chyba postojowe ale znaczek zielony na desce był, która wersja jest najlepsza
Tytus Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Opublikowano 15 Maja 2008 {electrical system} Controller coding STG 09 (electrical system) select STG coding - > function 07 ?xxxx: Body (only 8E2/8E5) 0 - Standard ?xxxx: Body (only 8EC/8ED) 0 - Sedan 1 - Avant x?xxx: Photosensor 0 - without sensor for rain and light identification (G397) 1 - with sensor for rain and light identification (G397) xx?xx: Trailer coupling 0 - does not block 1 - blocks xxx?x: Headlight (only 8E2/8E5) 0 - Halogen headlight 1 - Xenon headlight xxx?x: Headlight (only 8EC/8ED) 0 - Halogen headlight without day headlight 1 - Halogen headlight with day headlight 2 - Bi-xenon-headlight with day headlight 3 - Bi-xenon-headlight without day headlight 4 - Bi-xenon-headlight with day driving/conclusion/characteristic light xxxx?: Land variant (only 8E2/8E5) 1 - Remainder of the world 2 - North countries (Finland, Sweden, Norway, Denmark) 3 - The USA 4 - Canada 5 - Special vehicles xxxx?: Land variant (only 8EC/8ED) 1 - Remainder of the world 2 - North countries (Finland, Sweden, Norway, Denmark) 3 - The USA 4 - Canada 5 - Special vehicles Ja mam ustawioną wersje: North countries Canada - to chyba swiecą sie postojówki i halogeny.
Diego Opublikowano 16 Maja 2008 Opublikowano 16 Maja 2008 hmm czemu? jak na razie mnie nie denerwuje, poza tym że z rana wolnie rozrusznik kreci :gwizdanie: Bardziej denerwuje mnie radio które sie włącza po zapłonie (o ile wcześniej wyłączyłem je kluczykiem), wyłącza przy kręceniu rozrusznikiem i znowu włącza. Jak zalozylem HIDy to przy tej opcji musialem pamietac o wlaczeniu postojowek najpierw -- przetwornice dostawaly za niskie napiecie co skutkowalo stroboskopem. A potem i tak recznie wlaczalem swiatla Druga sprawa to to ze cokolwiek by sie nie robilo z autem a wymagalo by to wlaczenia zaplonu --> znow wlacz wylacz...
Tytus Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Opublikowano 16 Maja 2008 Druga sprawa to to ze cokolwiek by sie nie robilo z autem a wymagalo by to wlaczenia zaplonu --> znow wlacz wylacz... :sick3 No z tym jest trochę lipa, ale ja wtedy włączam postojówki żeby aku nie siadł :gwizdanie:
konik Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Jeżeli ustawimy wersję skandynawską i mamy ustawiony włącznik świateł na 0 to oprócz tego że nie ma możliwości włączenia świateł drogowych nie działają też spryskiwacze reflektorów działają dopiero po włączeniu świateł przełącznikiem.
piotrcar Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Jeżeli ustawimy wersję skandynawską i mamy ustawiony włącznik świateł na 0 to oprócz tego że nie ma możliwości włączenia świateł drogowych nie działają też spryskiwacze reflektorów działają dopiero po włączeniu świateł przełącznikiem. zgadaza sie.gdzies tam w watku bulo ze podswietlenie radia i klimatronika niedziala w wersji skandynawskiej ale to akurat nie prawda,swieci wszystko
HiRide Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 {electrical system} Controller coding STG 09 (electrical system) select STG coding - > function 07 ?xxxx: Body (only 8E2/8E5) 0 - Standard ?xxxx: Body (only 8EC/8ED) 0 - Sedan 1 - Avant x?xxx: Photosensor 0 - without sensor for rain and light identification (G397) 1 - with sensor for rain and light identification (G397) xx?xx: Trailer coupling 0 - does not block 1 - blocks xxx?x: Headlight (only 8E2/8E5) 0 - Halogen headlight 1 - Xenon headlight xxx?x: Headlight (only 8EC/8ED) 0 - Halogen headlight without day headlight 1 - Halogen headlight with day headlight 2 - Bi-xenon-headlight with day headlight 3 - Bi-xenon-headlight without day headlight 4 - Bi-xenon-headlight with day driving/conclusion/characteristic light xxxx?: Land variant (only 8E2/8E5) 1 - Remainder of the world 2 - North countries (Finland, Sweden, Norway, Denmark) 3 - The USA 4 - Canada 5 - Special vehicles xxxx?: Land variant (only 8EC/8ED) 1 - Remainder of the world 2 - North countries (Finland, Sweden, Norway, Denmark) 3 - The USA 4 - Canada 5 - Special vehicles Ja mam ustawioną wersje: North countries Canada - to chyba swiecą sie postojówki i halogeny. b6 to 8EC/8ED czy 8E2/8E5 ? 0 - Halogen headlight without day headlight 1 - Halogen headlight with day headlight 2 - Bi-xenon-headlight with day headlight 3 - Bi-xenon-headlight without day headlight 4 - Bi-xenon-headlight with day driving/conclusion/characteristic light praktycznie nic z tego nie wiem szczegolnie to : 2 - Bi-xenon-headlight with day headlight 4 - Bi-xenon-headlight with day driving/conclusion/characteristic light na szczescie ja juz mam dorezane DRL z przodu
kolekurs Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Witam, Koledzy byłem u znajomego i włączył mi opcję skandynawska ale gdy manetka jest w poziomie 0 świecą sie światła a nie ma podświetlenia licznika radia itd. Moje pytanie jest takie czy można to tak ustawić żeby było to oświetlenie ? może coś źle zrobił proszę o poradę
Pawlo 2004 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Na moje to mozna zrobić zeby świeciło podświetlenie bo elektryk się mnie pytał jak chce mieć czy po odpaleniu samochodu mają świecić tylko wskazówki czy np. tarcze bez wskazówek albo wszystko razem. Wybrałem ze po odpaleniu auta świecą mi wskazówki a tarcze dopiero jak włącze światła. na szczescie ja juz mam dorezane DRL z przodu Zapodaj fote, dokupiłeś jakieś inne lampy czy jak?
HiRide Opublikowano 27 Stycznia 2009 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Na moje to mozna zrobić zeby świeciło podświetlenie bo elektryk się mnie pytał jak chce mieć czy po odpaleniu samochodu mają świecić tylko wskazówki czy np. tarcze bez wskazówek albo wszystko razem. Wybrałem ze po odpaleniu auta świecą mi wskazówki a tarcze dopiero jak włącze światła. na szczescie ja juz mam dorezane DRL z przodu Zapodaj fote, dokupiłeś jakieś inne lampy czy jak? http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t37188.0.html;highlight=dzienne
Pawlo 2004 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Opublikowano 27 Stycznia 2009 No i wszystko wiem HiRide :oklaski: nic dodać nic ująć
Rekomendowane odpowiedzi