Doman13 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 ostatnio przeskanowałem vagiem samochodzik i jedna rzecz mnie zastanawia, przy skanowaniu wszystkich modułów pomijany jest skan AirBag Przy próbie wymuszenia połączenia z tym modułem wyskakuje mi komunikat że mój moduł jest z wersji 2000-2001 (auto 96) i czy pomimo tego sie połączyć. Nie zrobiłem tego bo bałem sie wystrzału. Czy słusznie sie bałem? ewidentnie widzę że było rezanko z tą poduszką Jak mogę sprawdzić czy airbag jest w ogóle aktywny i w razie czego zadziała. Za pomocą Vaga, lub inaczej
grzanek85 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Nic sie nie bój łącz sie i tyle, a jak robisz autoscan to trzeba zaznaczyć include airbags bo pomija automatycznie ps. ja na spocie w twoim aucie sprawdzałem poduszki :th:
Doman13 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2008 aha to fajnie dzięki można zamykać
adamq Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 VAG nie wykrywa rodzaju sterownika poduszek bez połączenia. To tylko jest info, że jeżeli masz np. VW Borę z 2000 roku, to należy anulować połączenie ze sterownikiem.
Rekomendowane odpowiedzi