Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[b5] Moja srebrna strzała - skromny projekt -> tabar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam towarzystwo! xD

Zaprezentuję Wam swój nowy nabytek:

Audi a4 1.8 t QATTRO sedan - aktualnie całkowicie seryjna:)

Krótko o aucie - kupiłem je okazyjnie, jednak od razu okazało się, że wiele rzeczy trzeba poprawić...

Ogólnie było bardzo zaniedbane- brudne w środku i na zewnątrz, mechanicznie było przyzwoicie.

Zbyt długo się nim nie najeździłem- w ten sam dzień stacyjka odmówiła posłuszeństwa. Od samego początku miała straszny luz, aż w końcu auto nie chciało odpalić... I od razu zapadła decyzja, że zaprowadzę je do mechanika na kompletny przegląd i konieczne naprawy:)

Jak postanowiłem, tak zrobiłem i auto następnego dnia znalazło się u mechanika- odpalając na pych dojechało o własnych, 150 konnych siłach, które wywoływały uśmiech na twarzy :D

I tak audi odczekało swoją kolejkę i teraz jest leczone- a co z tego wyjdzie i co zostało zrobione napisze po odbiorze:)

Ale przez ten czas ja nie próżnowałem :)

Wprowadzę do mojej strzały parę zmian, a zacząłem od gromadzenia części.

Zakupiłem więc:

- Lampy przednie soczewkowe Depo Clear Chrome wraz z kierunkowwskazami (Lampy używane - już wypolerowane:) i kierunkowskazy nowe)

- Ksenon 4300k

- Białe kierunkowskazy boczne

- Tylne lampy Red & White Depo

- Sterownik centralnego zamka z pilotem (stary nie działał)

- Aluminiowe ramki zegarów

- Skórzany mieszek na skrzynie biegów (stary był już trochę zniszczony)

- Wysłałem panel klimatronika do regeneracji

- Zamówiłem kompleksowe pranie tapicerki wnętrza i czyszczenie auta z zewnątrz z woskowaniem

... to chyba narazie tyle:)

Auto wymaga jeszcze drobnej kosmetyki nadwozia- drzwi mają rysę, więc oddam je do malowania i całe auto będzie polerowane.

Na koniec zostawiam tapicera, który będzie musiał uporać się boczkiem fotela- jest już przetarty, oraz podłokietnikami w drzwiach - materiał się miejscami odkleił.

Hm przydałyby się zdjęcia, może jakoś uda mi się wstawić:)

Zdjęcia przed zakupem:

22812632.jpg

53989652.jpg

16690407.jpg

36037004.jpg

A tu już po zakupie:

20120225058.jpg

20120225059.jpg

20120225060.jpg

20120225061.jpg

20120225062.jpg

20120225063.jpg

20120225064.jpg

20120225065.jpg

20120225066.jpg

To było parę zdjęć poglądowych i jak widać - jest parę rzeczy do poprawek, ale nie ma tragedii :D

Zaraz po odbiorze auta i montażu zakupionych części będzie lepsza sesja:D

W planach mam jeszcze chrom wokół szyb, kierownica s-line, głośniki w tylną oryginalną półkę z maskownicami i radio clarion/kenwood:) Być może jeszcze dojdą listwy progowe:)

Opublikowano

troche do roboty jest:naughty: ale te listwy wokol szyb daruj sobie :dziura:

Opublikowano

plus za napęd, silnik, fotele, podpatruj tematy chłopaków a ogarniesz w dobra stronę :)

Opublikowano
  • Autor

Właśnie miałem telefon od mechanika- stacyjka już ogarnięta, rozrusznik zregenerowany :D jeszcze jutro ogólny przegląd, zamawianie części, montaż i w gdzieś pewnie w połowie tygodnia będzie gotowy:D

A zaraz potem.... Lakiernik:D

Żadnych spojlerów, ciemnych szyb nie przewiduje:P myślałem tylko o chromie, bo widziałem już taką gdzieś na drodze i całkiem to wyglądało:)

Opublikowano

dla słowa całkiem nie warto rzeczy robić! Jak coś jest z####iste to warto :naughty:

wielki plus za Q :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor

Całkiem dobrze powiedziane! xD

Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będę mógł się już pochwalić pierwszymi zmianami:D

Opublikowano

Quattro i wszytko jasne !

Opublikowano

Kolega z Torunia? :D

Opublikowano

Napęd na wileki + :thumbup1: Jak już ją odchamisz to będzie dobra suka :naughty:

Opublikowano

zawiecha 1be tez robi swoje;]

---------- Post added at 08:04 ---------- Previous post was at 08:03 ----------

albo to 1bv bo cos za nisko jak na 1be

Opublikowano
  • Autor

Już pierwsze plusy qattro dostrzegłem wjeżdżając w błotną ścieżkę , która prowadziła do warsztatu :D

Tak, jestem z Torunia!:D Mieszkam i pracuję ;]

Opublikowano

SUPER furacz ;p kolorek srebnry coraz czesciej i wiecej ich na forum :D +za Q dbaj o nia :D i ten zderzak popraw przydaly by sie polifty i bedzie kozak malina

Opublikowano

Autko ma potencjał.

Co do drzwi, to jeśłi tylko poszycie jest uszkodzone, a sąsiedni elementy s a nieruszone to lepiej kupić drzwi w kolorze. Masz pewność, że kolor będzie pasował a w razie sprzedaży miernik nic nie wykaże:D No i oryginalny lakier to oryginalny. A najlepsze jest to, że $$ wychodzi podobnie jak malowanie.

Opublikowano
  • Autor

Drzwi właśnie mają delikatnie uszkodzone poszycie- dwie rysy- pewnie jakaś szkoda parkingowa:)

Z kupnem używanych drzwi też wiąże się jakieś ryzyko.. a i odcień może się różnić i wtedy też pozostanie malowanie:P

chociaż gdybym faktycznie znalazł drzwi w dobrym stanie, które wcześniej mógłbym zobaczyć, to na pewno bym się zdecydował.

Spróbuje ich jeszcze poszukać na alledrogo:)

Nad zderzakami poliftowymi myślałem i chciałem je założyć razem z poliftowymi lampami, ale...

Kupiłem dzielone lampy i zderzaków póki co nie wymieniam:) być może pomaluje dokładki pod kolor nadwozia:D

Wszystko zależy od tego, ile uczynią mnie mechaniczne naprawy :D

---------- Post added at 11:37 ---------- Previous post was at 11:22 ----------

To już czeka na montaż :D

20120311068.jpg

---------- Post added at 11:54 ---------- Previous post was at 11:37 ----------

Niestety nie mogę się teraz dowiedzieć jaki kod lakieru jest wybity na aucie, ale w książce serwisowej, na tej wielkiej nalepce na pierwszej stronie jest taki kod : LY7T/LY7T, to będzie chyba kolor nadwozia, co?:D

Opublikowano

LY7T/LY7T to oczywiście kod lakieru ...

Opublikowano
  • Autor

To chyba będzie ciężko ze znalezieniem drzwi w kolorze:)

Opublikowano

d;aczego nie zdecydowales sie na cale lampy ? z przodu zespolone ?

Opublikowano

Za zakupy gratuluje ale przednie mogłeś depo albo ori zespolone lepiej by to wyglądało chociaż z tymi też tragedii nie będzie,natomiast tylne lampy cudo.

Opublikowano
  • Autor

wcześniej trochę czytałem na forum co trzeba zrobić, żeby dobrze pasowały i jakoś wpadły mi w oko te lampy i kupiłem:D a już miałem zamawiać zespolone.

Nie bardzo mam gdzie grzebać przy aucie, a te co kupiłem wejdą bez problemów:)

---------- Post added at 12:56 ---------- Previous post was at 12:55 ----------

Wszystkie lampy mam DEPO:)