kytan Opublikowano 10 Marca 2012 Opublikowano 10 Marca 2012 Witam dzisiaj wymieniałem klocki hamulcowe z przodu i zauważyłem ze prawa strona była starta do zera a lewa strona była do połowy,dodam że mam tarcze wentylowane!! czy to jest wina tego że jedne były miększe, a może tłoki nie równo biorą??
MASATO Opublikowano 10 Marca 2012 Opublikowano 10 Marca 2012 możliwe że masz zapieczone prowadnice zacisków i klocków
Dev Opublikowano 10 Marca 2012 Opublikowano 10 Marca 2012 z przodu prowadnice sie nie zapieka zapieczony bedzie tloczek w zacisku caly zacisk do rozbiorki czyszczenie i smarowanie, sprawdz w jakim stanie sa uszczelnienia
andrewsc Opublikowano 11 Marca 2012 Opublikowano 11 Marca 2012 tak jak Ci kolega pisał wcześniej a nie pływa Ci przy hamowaniu? Ja ja tam miałem to jedna strona mi łapała z opóźnieniem. Musiałem wymienić cały tłoczek bo stary był skorodowany
kytan Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Opublikowano 14 Marca 2012 No witam kolegów właśnie dzisiaj jeszcze raz jedną stronę rozbierałem i tak jak pisaliście jeden tłoczek miałem zablokowany wybiłem go i nasmarowałem! dzięki za porady mam nadzieje że pomoże i jeden uszczelniacz wymieniłem!! jeszcze raz dzięki!!!
Mario82A4 Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 Kolego prawa strona zawsze będzie sie bardziej zużywać ale nie aż tak , sprawdz czy sworznie lekko chodzą w jarzmie
Dev Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 sprawdz czy sworznie lekko chodzą w jarzmie tutaj chodzi o przód a nie o tył
Rekomendowane odpowiedzi