nero84 Opublikowano 10 Marca 2012 Opublikowano 10 Marca 2012 Witam, kupiłem do swojego B5 podgrzewane spryskiwacze (przedlift). Mam pytanie, czy ktoś może zakładał takie coś u siebie i wie pod co i jak to podłączyć? Zastanawiałem się nad pociągnięciem przewodów i podłączenie pod przycisk ogrzewania tylnej szyby, tylko nie wiem czy robić to bezpośrednio do kostki, czy przez bezpieczniki jakoś (chyba pod nr 1 w skrzynce są podgrzewane spryskiwacze)? A może pod osobny przycisk to podpiąć? Z tego co wyczytałem to ogrzewanie spryskiwaczy szyb włącza się samo automatycznie jak jest seryjnie założone, ale to pewnie przekaźnik jakiś jeszcze do tego wymagany, a w sumie nie chciałbym mieć czegoś takiego tylko wolę decydować czy ma być włączone czy nie. Jak ktoś ma jakieś rady jak to podłączyć, jakiś opis to będę wdzięczny.
kamien85 Opublikowano 11 Marca 2012 Opublikowano 11 Marca 2012 Jak chcesz decydować czy mają być włączone czy nie to podłącz się pod ogrzewanie tylnej szyby, najlepiej pod bezpiecznik.
nero84 Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Opublikowano 11 Marca 2012 tak właśnie myślałem, żeby pod bezpiecznik, albo ewentualnie pod przycisk bezpośrednio. jestem ciekaw jak to oryginalnie jest podłączone, jak idą przewody. Jakby ktoś miał możliwość podejrzenia kiedyś jak to jest podłączone to byłbym wdzięczny.
novwy Opublikowano 12 Marca 2012 Opublikowano 12 Marca 2012 z tego co gdzieś na forum przeczytałem podgrzewane spryski są sterowane (załączają się) jak podgrzewanie lusterek czyli po zapłonie, tak też podłączają koledzy tutaj, czyli jak w oryginale, gdzieś jest opis poszukaj.
nero84 Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Opublikowano 12 Marca 2012 właśnie nie mogłem nic znaleźć ale poszukam jeszcze. ja mam lusterka podłączone pod tylną szybę i nie wiem czy jednak nie będę tych spryskiwaczy też tak połączał. tylko pytanie czy bezpiecznik wtedy też zapodać już większy?
Magicbattle Opublikowano 12 Marca 2012 Opublikowano 12 Marca 2012 no wlasnie w ori troche to zwalili bo lato czy nie lato to lustra spryski grzeja przynajmniej nic nie wiadomo mi o jakims przekazniku czy czujniku temperatury ktory by tym sterowal. podlacz sobie pod ogrzewanie tylnej szybki i daj bezpiecznik 10 na plusa do spryskow i bedzie dobrze i zywotnosc wieksza haha bo ja w zimie specjalnie dotyklalem czy sa jakies cieple i nie wyczulem zadnej temperatury szczegolnej ale mrozy czy nie spryski leja jak w lato
nero84 Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Opublikowano 12 Marca 2012 no i tak chyba zrobię. dzięki za info
Rekomendowane odpowiedzi