a4wroc Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 WITAM!!! Wiem, że watek byl wielokrotnie walkowany ale moje pytanie /a wlasciwie prosba/ jest innego rodzaju chce zalozyc kierownice od eski potrzebne mi bedzie 1. kierownica 3 ramienna :evil: 2. poduszka 3. tasma Tego na allegro jest bardzo duzo wiec prosilbym kogos kto wie o link aby wszystko ladnie pasowalo (wieloklin). Czy tasme tez trzeba przekladac ? obecenie mam stary ster 96 roczek z gory dzieki
angela Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Ja wlasnie dzis zmienilam u siebie na trojramienna od s4......i wszystko idealnie pasowalo...... a4 wroc najpierw musisz sie dowiedziec jaki wieloklin masz w swojej kierownicy..... a pozniej poszukac z takim samym na alegro.... dla przykladu powiem...ze ja mam rok 97 i wieloklin maly 17mm..... kupilam kierownice s4 z roku 97 tez z malym wieloklinem..... wystarczylo sciagnac stara a zalozyc nowa i git :th:
felipe.avant Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 i teraz jest już prawdziwa wyścigówka;) :th:
a4wroc Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Ja wlasnie dzis zmienilam u siebie na trojramienna od s4......i wszystko idealnie pasowalo...... a4 wroc najpierw musisz sie dowiedziec jaki wieloklin masz w swojej kierownicy..... a pozniej poszukac z takim samym na alegro.... dla przykladu powiem...ze ja mam rok 97 i wieloklin maly 17mm..... kupilam kierownice s4 z roku 97 tez z malym wieloklinem..... wystarczylo sciagnac stara a zalozyc nowa i git :th: rozumiem, ze tasma od poduchy pasuje stara ? Wystarczy kierownica s4 + poducha :evil: ? kostki tez pasuja wiec jest git u mnie pewnie tak samo jest
angela Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 rozumiem, ze tasma od poduchy pasuje stara ? Wystarczy kierownica s4 + poducha :evil: ? kostki tez pasuja wiec jest git u mnie pewnie tak samo jest tak zgadza sie....... pamietaj tylko,zeby kupic kiere z tym samym wieloklinem.....hehe...i najlepiej z tego samego rocznika..... :th:
a4wroc Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2008 wszystko jasne dzieki za pomoc
dejvt Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Odświerze temat aby nie zakładać nowego, prosze mi powiedziec jak wyglada sprawa w przypadku takiej kierownicy: http://www.allegro.pl/item408513705_kierownica_poduszka_audi_a4_skorzana.html rocznik mojego audi to 96 i trzpień chyba mam ten mały 17mm.. Proszę o pomoc
dejvt Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 ok w takim razie http://www.allegro.pl/item411594209_audi_a4_kierownica_r_s_w_idealnym_stanie_skorzana.html taka kierwonica, sprzedający mierzyl otwór na trzpień i wg jego zwymiarowania ma on 16,5mm kierownica pochodzi od audi 1997r. moj rocznik to 1996, proszę o info czy trzpień oraz taśma ze starej beda pasowac Z góry dzieki
edi_nt Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 Czy jest mi w stanie ktoś podać jaki powinien byc numer taśmy do kierownicy z A4 poliftowej. Jest w niej tiptronic, którego nie posiadam w aucie. Mam już redukcje wieloklinu, tylko musze dokupić taśme i nie wiem jaką... Taśma może być taka która będzie pod toptronic albo też bez niego (myślałem ewentualnie żeby przerobić te przyciski do radia).[br]Dopisany: 07 Marzec 2009, 18:56:08_________________________________________________koledzy mam już nr taśmy, tylko z tego co widze to wtyczki od taśmy obecnej i od s różnią się. Chodzi mi o te wtyczki nie do poduszki do taśmy tylko te z drugiej strony. Czy ktoś kto zmieniał już w ten sposób kierownice może mi podpowiedzieć jak to się dokładnie robi. Nie chce kupować taśmy jak nie jestem pewny czy spasuje wszystko.
tymonA4 Opublikowano 26 Września 2009 Opublikowano 26 Września 2009 mam pytanie znawcy szukam na allegro kiery po lifcie i nic nie rozumiem airbag jest kierownicy czy jak http://moto.allegro.pl/item736475569_audi_a4_a3_a6_kierownica.html bo gościu tutaj sprzedaje coś takiego i jak to z tym wieloklinem jest jaka będzie do mnie pasować mam adr z 97r dzięki za odp,
Pelex Opublikowano 26 Września 2009 Opublikowano 26 Września 2009 Ta kiera najprawdopodobniej Ci nie podejdzie bo ta jest z dużym wieloklinem po za tym wydaje mi sie że gościu sprzedaje ją bez poduszki więc zupełnie sie nie opłaca jej brać, a to co leży obok na zdjęciu to jest poduszka pasażera.
tymonA4 Opublikowano 26 Września 2009 Opublikowano 26 Września 2009 a cha więc to boczna to znaczy że mam szukać kierki z małym wieloklinem tak a jak sie odkręca kierke żeby cuś nie urwać
Michał Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 Nie chcę zakładać osobnego tematu, więc zapytam tutaj. taśma poduszki będzie pasowała z takiej kierownicy: do takiej?
Pelex Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 Ciężko powiedzieć ale chyba nie bo kiera z górnego zdjęcia jest po liftowa a takie kiery nie maja taśmy w swojej tylnej części tylko w obudowie kolumny a dolne zdjęcie przedstawia auto przed liftem więc kiera ma taśmę w swej tylnej części. Taśma przed liftem jest kwadratowa a po lifcie już okrągła łatwo je rozróżnić. Jeśli sie mylę to proszę mnie poprawić
Michał Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 no to zgłupiałem na tych dwóch aukcjach jest taka sama taśma a poduszki różne http://moto.allegro.pl/item754105799_komplet_poduszek_air_bag_audi_a6_97.html http://moto.allegro.pl/item744012282_audi_a6_poduszki_komplet.html chyba trzeba będzie znaleźć chwilę i to rozebrać
Pelex Opublikowano 30 Września 2009 Opublikowano 30 Września 2009 Na obu aukcjach jakie podałeś są kierownice poliftowe jak by były przed liftem to taśma poduszki była by kwadratowa
Michał Opublikowano 30 Września 2009 Opublikowano 30 Września 2009 więc wystarczy że kupię kierownicę "s" z polifta i taśma z mojej aktualnej poduszki będzie pasowała?
Gość jozek726 Opublikowano 2 Października 2009 Opublikowano 2 Października 2009 jak wieloklin jest w roczniku 98 a jaki w 99 podejdzie z 98 do 99?
Rekomendowane odpowiedzi