Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podnośnik szyby czy napewno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

lewa szyba od strony kierowcy nie opuszcza się z przycisku,ale podnosi jak trzeba,przycisk wymienion 100% sprawny.z pilota działa jak trzeba szyby otwiera i zamyka, zamyek centralny sprawny przy prubie opuszczenia szyby leko przygasa lamka w dzwiach przewody między dzwiam i słupkiem były uszkodzone zostały naprawione na samym początku samochod nie wchodzi w tryb uśpinia kontrolka awaryjnych mruga.Po odłączeniu lewego podnośnika szyb 8E1959801B wyjęciu wszyskich kostek z przewodami wchodzi jak powino być w tryb uśpienia,Nie podłanczałem pod VAG. PODEJŻEWAM ŻE COŚ JES NIE TAK ZE STEROWNIKEM PODNOŚNIKA SZYBY 8E1959801B.Rozebrałem ten sterownik nie widać przepalonych ścieżek wizualnie ok i sucho co jesze można sprawdzić samemu ma ktoś jakś pomysł BO KUPOWANIE CZĘŚCI 100 DO 450zł bez upewniena śię to besens

Opublikowano

zamien z kims znajomym, taki sterownik z silniczkiem da sie wyrwac w przyzwoitych pieniądzach..100 to max

Opublikowano

Jestem zdany na siebie nie mam takich znajomych każdy boj się że jego fura się zarazi od mego... to żartem....Lecz 100 zł bym zaryzykował na alegro są dwa tego modelu 150 i 250 zł wygłądają na złom , na jnnych stronach 300 do 450zł chodzi nr cz .8E1959801B. dają jakąś gwarancje , jak za taką część i używaną to drogo żebym miał pewność że to zepsuty jest silniczek ze serownikami to bez problemu bym kupił nawet elektryk nie nie zrobi więcej nisz ja sam kupować i wstawiać nowe części tesz potrafie przekonałem się na własnej skurze jestem mechanikiem lecz nie elektronikiem .Po elimnacj wszystkiego co możliwe zostaje chyba silniczek z modułem sterowania, morze jakiś schemacik by pomugł.

Opublikowano

http://allegro.pl/audi-silnik-modul-podnoszenia-szyb-8e1959801b-i2193219351.html

http://allegro.pl/silniczek-szyby-audi-a4-b6-b7-01-05-07-i2187844379.html

Nie koniecznie musi byc taki numer jak podałeś, moze byc bez koncówki, ważne zeby było 8E1xxxxx1

bo 8E2 to angol a zamiast 1 cyfra 2 to prawa strona, ja bym zaryzykowal te kilkadziesiat zlotych..

Opublikowano

Dzisiaj zjeżdziłem wszystkie szroty nic nie mają jeszcze raz zwaliłem tapicerkę wyćągnołem całą jnstalacje dzwi zaniosłem do domu sprawdzilem miernikiem ok. napewno sprawna rozjzolowałem i na nowo wszystkie kable przejżałem ok. złożyłem wszystko do kupy jest tak samo szyba się nie opuszcza to nic trzeba szukać podnośnika zobacze te linki co podałeś na alegro..... NAPEWNO STEROWNI BĘDZE PASOWAŁ 8E1XXXX1? LITERA NA KOŃCU NIEMA ZNACZENIA?

Opublikowano

Nie sprawdzałem dlatego że myślę pilot z kluczyka, otwiera i zamyka --szyby --z modułu konfortu .to jest raczej niepotrzebne grzebanie głębiej w jnstalacj . Prawa szyba dzała normalnie lewą tylko podnosi nie opuszcza .....prucz opuszczenia tej szyby elektryka jest ok centralny lusterka wnętrze gra itp ....kolega powyżej podał dwa linki kupie ten silniczek

Opublikowano

TAK JEST TO DRUGI PRZEŁĄCZNIK .... DLA PEWNOŚCI ROZEBRAŁEM STARY.. ŁATWO MOŻNA WTEDY SPRAWDZIĆ PODŁĄCZAJĄC SAMĄ PŁYTKĘ Z PRZEŁĄCZNIKA WYJĘTĄ DO KOSTKI.. STYKAJĄC DILIKATNIE BLASZKI KTURE SĄ ODSŁONIENTE.. ŚRUBOKRĘTEM PO KOLEJ PARAMI ..KAŻDA BLASZKA JEST UMIESZCZONA OBOK DRUGJEJ.. EFEKT BYŁ TAKI SAM PODNOSI PO ZETKNIĘCIU STYKU LECZ PO ZETKNIĘCIU W DUŁ NIE OPUSZCZA TEMU SPRAWDZIŁEM JESZCE RAZ JNSTALACJE I PREPŁYW PRĄDU MIĘDZY KOSTKAMI .... ZAMUWILEM JUSZ DRUGI PEWNIE ZA PARE DNI SIĘ OKAŻE 60 zł TO NIE MAJĄTEK .... MYŚLĘ ZEBYM MIAŁ SCHEMAT PLYTKI STEROWNIKA TO PEWNIE DAŁO BY SIĘ TO NAPRAWIĆ, KOSZT PEWNIE BYŁBY WYSZY .....

Opublikowano

U siebie miałem tak, że szyba kierowcy zjechała na dół i już nie chciała się zamknąć. Wg warsztatu padł sterownik siłownika szyby (jeszcze wtedy byłem za mało biegły w temacie, żeby samemu to sprawdzić). Kupiłem na alledrogo siłownik o numerze bez literki na końcu i po założeniu działa, więc śmiało możesz brać i zakładać.

Opublikowano

Pewnie w sobotę przyjdze jak wstawię to napisze cz chodzi ok

Opublikowano

......panowie przyszedł silniczek podmieniłem płytke ze sterownikami chodzi jak trzeba ok ......

Opublikowano

Za daleko morze kiedyś.... Ale dzęki za poszukanie silniczka kupiłem jeden z nich

Opublikowano

Temat end