Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Akwarium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdź sobie jeszcze gościa o nicku Bebecebula :wink: Ma na prawdę dobry sprzęt elektrozawory , zaworki precyzyjne itp. Camozzi a to podstawa bezawaryjnej pracy ( wiem , ze to kosztuje ale na prawdę warto coś takiego kupić niż chńskie dziadostwa ) , chyba , że zastosujesz tylko butlę i reduktor :wink: Jeszcze raz wspomnę tylko , że warto przemyśleć zakup 6 kg butli

---------- Post dopisany at 15:15 ---------- Poprzedni post napisany at 15:15 ----------

Masz rację przekręciłem 100x40x50. Pojadę dzisiaj do egzotyka to zobaczymy może śa jakieś fajne okazy:naughty:

Tylko jak już wspomniałem nie przesadzaj z obsadą ( ilością )

---------- Post dopisany at 15:26 ---------- Poprzedni post napisany at 15:15 ----------

Tu macie jego sprzęt , na prawdę polecam

http://www.fotosik.pl/u/bebecebula/zdjecia/1

Kontakt gdzieś tam znajdziecie i tel. i gg

Opublikowano

Dajcie spokoj, mam kilka roślin a bede kupował co2 za 300zł :D

Opublikowano

No niestety to troszkę kosztuje

Opublikowano

To moje, ni cholery nie mogę wybarwić didiplis.

dscf0003iw.jpg

Opublikowano

Polecam lekturę

https://holenderskie.pl/forum/viewtopic.php?t=30023&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=da39628148b64aede53bf24fc21fa778

---------- Post dopisany at 20:17 ---------- Poprzedni post napisany at 20:16 ----------

PS. Piękny zbiorniczek :thumbup1:

Opublikowano

Z co2 dopiero zobaczysz co to rośliny ;) dobrze koledzy mówią.Ja mam instalację w 60litrach,ukrytą w "nodze" pod akwarium. Kupiłem z holenderskiego allegro i mam komplet marki Dupla z dwiema butlami na zmianę po 0,5 kg czy coś w podobie.Taki mini antyk,ale komplet i działa.A dałem kilka lat do tyłu jakie 400zł.A większe zawsze taniej kupić i wybór większy.Jak planujesz gaz to pamiętaj,że butla musi stać,nigdy leżeć.Bo se przypadkiem można kupić 6kg i postawić do podziwiania w salonie,bo się nigdzie nie zmieści;)))

Honda,sumatrzanki za***rdolą ci resztę toważystwa,choć są mniej agresywne po 150litrach ponoć.Ale kotłują się nawzajem i gonią resztę.Tego wąsatego kiryśnika też będą podżerać,gupiki będą miały gołe d*py,aż padną itd.Tu masz fajne gurami,które duże nie rośnie.A wyszukane okazy są przepięknie wybarwione.Sam choruje;)

http://foro.acuarios.es/attachments/ciclidos-americanos/10098d1221988962-cuidados-los-escalares-colisa-laila.jpg

Opublikowano
Z co2 dopiero zobaczysz co to rośliny ;) dobrze koledzy mówią.Ja mam instalację w 60litrach,ukrytą w "nodze" pod akwarium. Kupiłem z holenderskiego allegro i mam komplet marki Dupla z dwiema butlami na zmianę po 0,5 kg czy coś w podobie.Taki mini antyk,ale komplet i działa.A dałem kilka lat do tyłu jakie 400zł.A większe zawsze taniej kupić i wybór większy.Jak planujesz gaz to pamiętaj,że butla musi stać,nigdy leżeć.Bo se przypadkiem można kupić 6kg i postawić do podziwiania w salonie,bo się nigdzie nie zmieści;)))

Honda,sumatrzanki za***rdolą ci resztę toważystwa,choć są mniej agresywne po 150litrach ponoć.Ale kotłują się nawzajem i gonią resztę.Tego wąsatego kiryśnika też będą podżerać,gupiki będą miały gołe d*py,aż padną itd.Tu masz fajne gurami,które duże nie rośnie.A wyszukane okazy są przepięknie wybarwione.Sam choruje;)

http://foro.acuarios.es/attachments/ciclidos-americanos/10098d1221988962-cuidados-los-escalares-colisa-laila.jpg

Tak dla sprostowania ryba z ilustracji to prętnik karłowaty

Opublikowano

To przecież Prętnik Karłowaty ( smiec ) a nie Gurami :cool1:

---------- Post dopisany at 20:25 ---------- Poprzedni post napisany at 20:24 ----------

Uprzedziłeś mnie o sekundę :grin::wink:

Opublikowano

Dla mnie to colisa lalia ;)),nie znam za bardzo polskich nazw,a tu tylko łacińskie.

Opublikowano

To łacińskie znasz a polskich nie znasz ... nieźle :naughty: w takim razie Gurami to Trichogaster ... :wink:

Opublikowano
  • Autor

Koledzy byłem wczoraj w egzotyku i po rozmowie ze sprzedawcą wybór padł na: rozbora klinowa 8 szt, neon czerwony 10 szt prętnik karłowaty 2szt. Dziś rano wyłowiłem 2 padnięte neony, pływa tylko 6 szt. reszty nie widziałem mam nadzieję, że się znajdą. Zastanawiam się co może być przyczyną:eusathink: mierzyłem ostatnio ph przed wyjęciem tych muszli:wallbash:i wyszło 7,8 -8,0 to trochę za dużo, ale z drugiej strony inne rybcie pływają. A reszta neonków na jaskrawe barwy (ponoć jak jest coś nie tak to bledną). Może ktoś mi podpowie co jest nie tak.

Opublikowano

A jak wpuszczałeś te ryby ? Od razu do akwarium czy powoli mieszałeś wodę z akwarium z tą w której przywiozłeś ryby żeby m.in. wyrównać Ph

Opublikowano
  • Autor

Dolałem do torebki trochę swojej wody i zostawilem w wodzie w akwa na 15min i dopiero potem wypuściłem

Opublikowano

Wg. mnie winna była głównie nagła zmiana Ph

---------- Post dopisany at 18:18 ---------- Poprzedni post napisany at 18:17 ----------

A czasami po prostu tak się dzieje choćbyś nie wiadomo jak długo "adoptował" nowe rybki do wody w akwarium , słabsze egzemplarze po prostu zdychają

Opublikowano
To łacińskie znasz a polskich nie znasz ... nieźle :naughty: w takim razie Gurami to Trichogaster ... :wink:

Dla ścisłości:The dwarf gourami, Trichogaster lalius (formerly known as Colisa lalia), ;)))

Chyba http://en.wikipedia.org/wiki/Dwarf_gourami ,nie kłamie ;)

---------- Post dopisany at 18:22 ---------- Poprzedni post napisany at 18:21 ----------

A tłumaczenie dosłowne to małe gurami,karłowate gurami.

---------- Post dopisany at 18:22 ---------- Poprzedni post napisany at 18:22 ----------

A tłumaczenie dosłowne to małe gurami,karłowate gurami.

Opublikowano

Prętnik to Prętnik a Gurami to Gurami , ta sam gromada/rodzina ale ryby inne

Opublikowano

A "glonojad" to glonojad i pogadalim se.Enctklopedia kłamie?Chyba nie ;)) Prętnik to tak jak "maluchem" nazywano fiata 126p. Ja lekcje odrobiłem,a ty kolego musisz przełknąć że prętnik to też gurami bo na całym świecie tak jest,to w Polsce chyba nie inaczej.

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj po dogłębnych obserwacjach doszedłem do wnosku, że brakuje mi krewetek, małych mieczyków, no i 3 neonków i wyszło na to, że to kiryśniki dokarmiały się:facepalm: jak przesunołem domek w którym spały to był tam kawałek mieczyka. I w taki sposób zakończyły u mnie mieszkanie. Wymieniłem na kiryski panda x2 i "zwykły" x2 i akwarium odrzyło rybki nie boją się pływać i dzisiaj rano wszystkie są:thumbup1:. Dobrze, że tak wyszło bo już myślałem, że coś z wodą jest nie tak. Co do ph to włożyłem kore dębu zobaczymy czy obniży.

Opublikowano
A "glonojad" to glonojad i pogadalim se.Enctklopedia kłamie?Chyba nie ;)) Prętnik to tak jak "maluchem" nazywano fiata 126p. Ja lekcje odrobiłem,a ty kolego musisz przełknąć że prętnik to też gurami bo na całym świecie tak jest,to w Polsce chyba nie inaczej.

Ta a Pielęgnica to Pielęgnica :grin::facepalm:

Nie będę z Tobą więcej dyskutował bo widzę , że wzorujesz się na encyklopedii , którą napisali ludzie m.in. nie mający zielonego pojęcia ( tak jak Ty ) czy Prętnik to Gurami a może Wielkopłetw :facepalm:

Prętnik należy do rodziny labiryntowatych ( błędnikowatych ) tak samo jak Gurami , Bojownik , Skrzecznik , Wielkopłetw , Sandelia, Buszowciec i Beloncja

Prętnik to Colisa a Gurami to Trichogaster oba gatunki ryb należą do rodziny Anabantoidei ( błędnikowce ) :cool1:

Akurat o tych rybach ( błędnikowce ) wiem więcej niż niejeden co pisał m.in. encyklopedię :cool1:

Aha a co do porównania Fiata 126p do "Malucha" to właśnie identycznia sutuacja jest gdy Prętnika nazwamy "Gurami Karłowatym"

I to tyle ode mnie :closed:

---------- Post dopisany at 07:59 ---------- Poprzedni post napisany at 07:54 ----------

Wczoraj po dogłębnych obserwacjach doszedłem do wnosku, że brakuje mi krewetek, małych mieczyków, no i 3 neonków i wyszło na to, że to kiryśniki dokarmiały się:facepalm: jak przesunołem domek w którym spały to był tam kawałek mieczyka. I w taki sposób zakończyły u mnie mieszkanie. Wymieniłem na kiryski panda x2 i "zwykły" x2 i akwarium odrzyło rybki nie boją się pływać i dzisiaj rano wszystkie są:thumbup1:. Dobrze, że tak wyszło bo już myślałem, że coś z wodą jest nie tak. Co do ph to włożyłem kore dębu zobaczymy czy obniży.

Pisałem Ci już wcześniej co te Kiryśniki zrobią prędzej czy później z Twoją obsadą ( pamiętaj , ze teraz były jeszcze "małe" ) :wink:

Kiryski wg. Ciebie "zwykłe" to jak przypuszczam Kiryski Spiżowe :wink: