Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Akwarium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najodpowiedniejszy byłby 2-3 mm :wink:

Np. w akwarystyczny24 masz 1 kg za 2 zł

---------- Post dopisany at 01:24 ---------- Poprzedni post napisany at 01:17 ----------

Mam nadzieję , że ten odprysk to od zewnątrz :whistling: ... a jeżeli na zew. to i tak niczego dobrego niestety nie wróży :no:

Opublikowano

od zewnatrz dokładnie :kwasny: ale daje rade, nie jest to gleboko, poki co nic sie nie poci. a juz z pol roku tak jest. akwarium stare z odzysku wiec sluzy az sie wysluzy

Opublikowano

Oby się nie wysłużyło jak zalejesz mieszkanie/połowę domu :whistling: kiedyś czegoś podobnego doświadczyłem :kwasny:

Opublikowano

60l wody znowu nie zaleje mieszkania, bez przesady, pozatym tak jak mowilem, monitoruje to , jest to minimalny odprysk a szklo dosyc grube. da rade. co do zwirku, musze sie zaopatrzyć w taki drobniejszy.

Opublikowano

miałem kiedyś 72 litry ( jedno z kilku akwariów które wtedy akurat miałem ) i dosłownie w połowie puścił klej między przednią a boczną szybą - efekt ... szkoda gadać , wierz mi :kwasny:

Opublikowano

nie watpie :good: ale za to poki co jestem pewny, lepiej omówmy tu nawożenie tych roślinek poza co2?

Opublikowano
nie watpie :good: ale za to poki co jestem pewny, lepiej omówmy tu nawożenie tych roślinek poza co2?

ja mam a własciwie miałem mikro w podlozu (na 6 miesięcy) a makro podaje w solach i moge szczerze polecić

Opublikowano

ja mam a własciwie miałem mikro w podlozu (na 6 miesięcy) a makro podaje w solach i moge szczerze polecić

Również polecam sole :thumbup1: , wielki plus soli to to , że dokładnie można sobie wyliczyć ile czego dajemy i od makro proponuję zacząć ( pomijając "supermakro" którym jest węgiel ) będziesz potrzebował potas ( np. K2SO4 ) , fosfor ( np. KKH2PO4 , K2HPO4 ) , azot ( np. KNO3 ) i magnez ( np. MGSO4 , MGSO4*7H20 )

Tak nawozić aby stosunek N:P:K był mniej więcej 10:1:20 ale najpierw dobrze byłoby dowiedzieć się co masz w kranowicie i kupić testy na PO4 i NO3 ( np. JBL , SERA - innych nie polecam , oczywiście na wyniki testów też trzeba patrzeć z lekko przymrużonym okiem :wink: )

Co do mikro to zacznij góra od ~ 1/3 dawki i obserwuj , po stwierdzeniu niedoborów stopniowo zwiększaj ( polecam mikro AquaArt'u PGC i Ferro+ , dużo tańsze rozwiązanie to mikro Intermag'u )

Opublikowano

uhh liczylem że bedzie cos bardziej w gotowych produktach :decayed: no ale ogarnie sie temat, dzieki :good:

Opublikowano

Są gotowe produkty ale wtedy już bardzo łatwo można z którymś makro przesadzić ( a to początek problemów z glonami ) , poza tym sole to duuużo tańsze rozwiązanie

Opublikowano

Ja się zaopatruję tu Sole

Polecam też Poch z Gliwic

Opublikowano

Ja ożywam od czasu do czasu symfonie resztę to już rybki robią robotę.

Na glony polecam Easy carbo + potas i glonów nie uświadczysz.

Co do odprysku to nie jest aż tak źle, mało wody szybko się zbierze. Rok temu rozszczelniła mi się tylna szyba i odkleiła w akwarium wromaka 450L mieszkam w bloku nad apteką. Wtedy myślałem że zawału dostane jak przyszedłem do domu cała obsada paletek rozmiarowo do 20 cm poszło do kosza i płacz. To wiem ile to jest 450L wody w mieszkaniu

Opublikowano

EC nie zawsze radzi sobie z glonami ale działa jak najbardziej antyglonowo , samym EC i K glonów nie zlikwidujesz nie likwidując przyczyny :wink:

Opublikowano

Robert ja zawsze to podaję i nigdy glonów nie miałem, wiadomo gdy glony się pojawią to EC tego nie zlikwiduję.

Opublikowano

Przez kilka dni kilkukrotne przedawkowane EC czasami pomaga , ale nie zawsze :wink:

Opublikowano

będzie może ktoś na dniach przerzedzał akwarium z roślin ?

Co najlepiej nadaje się na trawnik w 1 rzędzie? tak żeby rosło bez co2 na samych nawozach ? Te rośliny "in vitro" z allegro są coś warte ?

Opublikowano

Co najlepiej nadaje się na trawnik w 1 rzędzie? tak żeby rosło bez co2 na samych nawozach ? Te rośliny "in vitro" z allegro są coś warte ?

jak in vitro to wez stąd zamiast allegro : Akwarystyka słodkowodna - rośliny do akwarium :: belio.pl - Akwarystyka i zoologia - Sklep Zoologiczny

Opublikowano

źle napisałem... pisałem ogólnie o tych roślinach ale sprzedawca ma sklep we Wrocławiu. Jest tylko pytanie co kupić żeby ładnie się rozrosło na dnie i żeby nie ładować się w co2 przynajmniej na razie.

Opublikowano
źle napisałem... pisałem ogólnie o tych roślinach ale sprzedawca ma sklep we Wrocławiu. Jest tylko pytanie co kupić żeby ładnie się rozrosło na dnie i żeby nie ładować się w co2 przynajmniej na razie.

szukaj czegos łatwego w uprawie , posprawdzaj sobie nazwy z tego linka co ci podałem i poszukaj u siebie

Akwarystyka słodkowodna - rośliny do akwarium - łatwe w hodowli :: belio.pl - Akwarystyka i zoologia - Sklep Zoologiczny