Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Akwarium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja gasze swiatło , zapalam po 0,5h i wciagam te które wyjdą i siedzą na mchach i dnie wężykem :grin:

Opublikowano

testowałem manipulator do wyciągania ślimaków nadaje się rewelacyjnie i nie trzeba pokrywy zdejmować. Moczarki nie przyjęły mi się od dołu i zaczęły gnić :thumbdown: góra się rozrasta jak szalona a dół zamiast się ukorzenić to zgnił. Macie jakieś pomysły jak to ukorzenić w wiadrze czy w czymś żeby nie truć ryb zgnilizną ?

Opublikowano
testowałem manipulator

który konkretnie model ??

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

na allegro nie kupowałem więc musiałbym poszukać żeby pokazać ale ma fajnie podgiętą końcówkę i bez zdejmowania pokrywy można łapać wyrwane rośliny pływające po tafli wody. Ma też podcinak do roślin i jest długi na 70 cm. Co do "sterowania" to jest ten który obsługuje się 2 palcami i kciukiem bo widziałem też takie jak sekator.

---------- Post dopisany 03-11-2012 at 15:16 ---------- Poprzedni post napisany 04-07-2012 at 10:14 ----------

jestem na etapie modelowania roślinności. Co tydzień wycinam pół wiaderka. Zauważyłem że przy oryginalnych świetlówkach z pokrywy rośliny rosną gorzej niż na tych z castoramy o cieplejszym świetle. Opłaca się inwestować w te typowo akwarystyczne świetlówki ?

100_2650.jpg

Opublikowano

Też jak miałem akwarium to gościu w sklepie zoologicznym mnie namawiał na te świetlówki typowo "przyspieszające wzrost" roślin to jakoś sceptycznie do tego podchodziłem, ale po czasie się zdecydowałem i akurat w moim przypadku naprawdę było widać różnicę w hodowli roślin na +.

Opublikowano

jestem na etapie modelowania roślinności. Co tydzień wycinam pół wiaderka. Zauważyłem że przy oryginalnych świetlówkach z pokrywy rośliny rosną gorzej niż na tych z castoramy o cieplejszym świetle. Opłaca się inwestować w te typowo akwarystyczne świetlówki ?

rozumiem , ze teraz masz te z Casto ?? Skoro jestes zadowolony to nie zmieniaj , zostaw jak jest.

Opublikowano

jedną ori i jedną z casto. tam gdzie jest ori rosną gorzej a a tam gdzie z casto lepiej. Musze ją chyba podmienić na coś lepszego żeby tył akwarium mi zarósł gęściej. Macie coś godnego polecenia ?

Jeszcze mam pytanie jak to jest z tymi lampami UV wpinanymi przed filtrem zewnętrznym. Robi to robotę czy to tylko kolejna droga zabawka którą kupuje się dla lepszego samopoczucia ?

Jak często czyścicie kubły ? przy każdej podmianie wody czy rzadziej ? Ja podmieniam wodę co tydzień a kubeł czyszczę raz w miesiącu.

Opublikowano

Świetlówki które są umieszczane w pokrywach przez producentów to typowe najtańsze przemysłówki.

Świetlówki które mogę polecić to :

Philips Master TLD 840 ( widmo w stronę barwy żółtej i czerwonej )

Philips Master TLD 865 ( widmo w stronę barwy białej i niebieskiej )

Philips Aquarelle ( świetlówka akwarystyczna , droga ale b.dobra , świeci na różowo/fioletowo )

Philips Master TLD 90 De Luxe 965 ( droga )

Najlepiej świetlówki ( ich barwy , widma ) "mieszać" ze sobą np. TLD 865 ( przód ) TLD 840 ( tył )

Sklep godny polecenia to ZooLight - Oświetlenie Twojego Akwarium

Co do filtrów zew. to ja czyszczę co ~ 3 , 4 miesiące ( nigdy nie płucz wkładów wodą wodociągową tylko w wodzie akwariowej ) , częściej czyszczę węże tychże filtrów które z czasem się zapychają

Lampę UV stosuje się za filtrem a nie przed ( sens stosowania jest np. podczas zakwitu )

Stosowanie lamy UV przez cały czas jest bez sensu ponieważ promienie UV niszczą bakterie nitryfikacyjne , niszczą też chelaty ( m.in. w takiej postaci podajemy żelazo w nawozach mikro ) itp. ...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

tez mysle załozyc akwarium.jaka powinna bys srednia temperatury.(mysle o gupikach,mieczykach,jakis bojownik.)

Opublikowano

Jesteś ryba więc nie wiesz ? :decayed:

Dla tych gat. ryb które wymienileś spokojnie wystarczy ~22oC ( ekstremalnie nawet lekko poniżej 20oC )

Uśredniona temp. dla większości ryb tropikalnych to 24-26oC , taką też radziłbym utrzymywać ( wiadomo zależy jakie gatunki będziemy hodować )

Opublikowano
Jesteś ryba więc nie wiesz ? :decayed:

ja lubie ciepło.:decayed:

Opublikowano

Za daleko mieszkasz, dostałbyś gupików i świetlówki za brofffka ;)

Opublikowano

ja na razie to filtr musze kupic.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Co do świetlówek to ja mam dwie T8 w pokrywie. Jedna jeszcze z zestawu, przyszła razem z pokrywą a druga wstawiłem OSRAM Flora czy Fluora nie pamietam dokładnie ale wybitnie świetlówka pod rośliny. Spisuje się całkiem dobrze. I kosztuje niewielką część tego co "markowe" produkty akwarystyczne.

Opublikowano

ma ktos z Was filtr kubelkowy wlasnej roboty?

Opublikowano

ja mam :whistling:

Opublikowano

zapodaj foto :wink: na necie troche tego jest ale nic konkretnego

Opublikowano

daj spokoj, nie warto robic, uszczelnienie tego jest przejebane, poki dziala jest ok, ale potem :facepalm:

Opublikowano

koledzy mido akwarium zakradła sie grzybica.zaatakowała młode gupiki?co moze byc przyczyna grzybicy?jak ja zwalczac.kupiłem srodek HEALTHOSAN pomoze to cos?

---------- Post dopisany at 17:09 ---------- Poprzedni post napisany at 17:06 ----------

Tropical HEALTHOSAN 100ml lek na pleśniawkę (3020321739) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

takie cós.