Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Dalej drgania po wymianie dwumasa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj wymieniłem dwumasa i sprzęgło na nowe i nic się nie zmieniło z drganiami, więc co to może być? Sprzęgło teraz jest takie miękkie - ciastowate.

Opublikowano

Sprawdzałeś VAGiem korekcje wtrysków ?

Opublikowano

sprawdz grupe 013 uwzgledniajac znaki przy wartosciach po zsumowaniu powinno byc "0"

poprawka w twoim motorku nie ma mozliwosci sprawdzenia tej grupy

Opublikowano

ale jeszcze napisz kiedy te drgania wystepuja.Bo jak na wolnych obrotach to jeszcze plecionka pozostaje i oczywiscie jak koledzy radzą sprawdz vagiem grupe 013 :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Tylko wolne obroty i układ wydechowy drga mocno. Vagiem niestety nie sprawdzałem.

Opublikowano

tylko nie mow,ze z powodu drgań wydales mnóstwo kasy na dwumasa w ciemno :kox: bo ja obstawiam plecionke.... :gwizdanie:

Opublikowano

sprawdz grupe 013 uwzgledniajac znaki przy wartosciach po zsumowaniu powinno byc "0"

poprawka w twoim motorku nie ma mozliwosci sprawdzenia tej grupy

Jak będziesz sprawdzał to wyłącz wszystkie urządzenia, które mogą pobierać prąd - klima, radio itp.

Opublikowano
  • Autor

Ja z tymi drganiami byłem w Audi Centrum Wrocław, tam powiedzieli że dwumas, nie uwierzyłem więc potem pojechałem do RS-Auto specjalność grupa VW i tam też to powiedzieli, więc wymieniłem.[br]Dopisany: 19 Kwiecień 2008, 20:14 _________________________________________________Plecionka wygląda na całą, nie ma pęknięć na bokach jak widziałem inne tu na zdjęciach.

Opublikowano

Ja z tymi drganiami byłem w Audi Centrum Wrocław, tam powiedzieli że dwumas, nie uwierzyłem więc potem pojechałem do RS-Auto specjalność grupa VW i tam też to powiedzieli, więc wymieniłem.[br]Dopisany: 19 Kwiecień 2008, 20:14 _________________________________________________Plecionka wygląda na całą, nie ma pęknięć na bokach jak widziałem inne tu na zdjęciach.

moja wygladala jak nowa a calym wydechem telepalo a po wymianie jak ręką odjął :naughty: ona poprostu jest uszkodzona wewnatrz :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Czy ją odcina się od katalizatora i wstawia nową?

Opublikowano

Czy ją odcina się od katalizatora i wstawia nową?

\

tak :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Piotr1602 - ile zapłaciłeś za wymianę?

Opublikowano

plecionka moze wygladac jak nowa ale w srodku jak koledzy pisali moze byc do bani ja tak mialem i tez mowili ze 2 mas poduszki itp za plecionke zaplacilem 30zl o ile pamietam a za wymiane roznie biora ale mysle ze max 100zl ja osobiscie sam wymienialem i jest git z wydechem

Opublikowano

jak dokładnie te drgania wyglądają?

Opublikowano

u mnie dzieje sie cos podobnego... ale tylko czasem... w sumie dosyc czesto, drga samochodem gala skrzyni biegow no i okrutnie ukladem wydechowym, po ponownym wysprzegleniu juz jest ok... czy to moze byc wina tej plecionki? czy sprzeglo i dwumas??

Opublikowano

mozesz to sprawdzic potrzebne sa 2 osoby odpalasz autko podnosisz maske jedna osoba niech siedzi w autku druga niech zlapie wydech toz za plecianka oczywiscie jakies rekawiczki trzeba i zeby autko nie bylo nagrzane jesli troszke chopc przestanie sie telepac to znaczy ze plecionka przynajmniej ja to tak zrobilem ,po wymianie plecionki cisza i spokuj i drazek nie skacze jak oszalaly.

Opublikowano

no to jutro sprawdze:) a jaki moze byc powod "znisczenia" plecionki??

Opublikowano

wypracowanie :wink4:

Opublikowano

wypracowanie :wink4:

no wlasnie. wysoka temperatura, zmiany temperatury oraz drgania :naughty:

Opublikowano

dzieki wielkie koledzy:) w pon jade na wymiane plecionki i tlumika:)

:naughty:

pozdroo