Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pomoc przy zamaskowaniu plamy na zderzaku (naklejka?)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Mam problem z plamą na zderzaku. Jest to inny odcień srebrnego i gdy samochód jest względnie czysty, to widać wyraźnie inny kolor. Zastanawiam się, co można zrobić małym kosztem aby zamaskować lub zmniejszyć widoczność tej plamy. Myślałem o naklejce ale nie mam konkretnych pomysłów na kształt, rozmiar i wygląd. Może ktoś z was podrzuci mi jakieś rozwiązanie :)

i159597_2012-03-22-18.10.03.jpg

Opublikowano

miałeś w tym miejscu naprawę ? czy to jakies przebarwienie na bezbarwnym? robiłeś polerke?

Opublikowano

nie da się tego tanio i skutecznie zamaskować.... trzeba by było albo cały zderzak pomalować albo na zapyłkę z pół zderzaka .....:hi:

Opublikowano
miałeś w tym miejscu naprawę ? czy to jakies przebarwienie na bezbarwnym? robiłeś polerke?

To jest psinięte spreyem na oryginalny lakier, był tam mały ubytek lakieru, a efekt wyszedł o wiele gorszy ;) Czy jest ewentualnie możliwość, że intensywna polerka zetrze ten sprey i dojdzie do oryginalnego lakieru? To było zrobione jakieś 2 lata temu :decayed:

Opublikowano

polerka napewno nie wrocisz do tego co bylo. mozna sprobowac na mokro wiekszy obszar zeszlifowac papierkiem wodnym 1.5tys i potem 2.5 lakier pod kolor i bezbarwny ale trzeba to zrobic umiejetnie zeby przejscia nie bylo widac. sa jeszcze specjalne spraye ktore niweluja przejscia miedzy lakierami. jak nie wyjdzie to zderzak caly do malowania i najlepiej tak zrobic