Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Odgłosy przy skręcie kierownicą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosze o pomoc po wymianie kół na 19' słychac po zimie ogłosy tarcia guma o gume choćby, filmik :

Co to moze być , stan płnu ok, to nie odłosy pompy. Dla ciekawostki powiem że w a6 c6 , jest tak samo od 2 lat dzwięk się nie nasila, tylko tam jest servotronic. Prosze o podpoiwedź ....

Opublikowano

No także jestem ciekawy co to może być bo w moim afnie od jesieni jest podobnie i siętym zbytnio nie przejmuje.

Opublikowano
  • Autor

W c6 jest tak od 2 lat ,nic sie nie nasila, ale u mnie pojawilo sie teraz , wkur... mnie to niemiłosiernie

---------- Post added at 17:27 ---------- Previous post was at 15:48 ----------

Byłęm sprawidzić jeszcze raz ,jedna osoba siedizała w środku i kręciłą kierą, a ja nasłuchiwalem pod machą... nic nie słychać, wiec rzadne łożysko alternatora lub pompa, słychać to tylko w kabinie :kwasny:

Opublikowano
słychać to tylko w kabinie :kwasny:

skoro tak to szukałbym np w miejscu gdzie kolumna kierownicza przechodzi przez grodź, tam jest taka guma uszczelniająca:wink:

chociaż nie mam pojęcia jaki mogłoby to mieć związek ze zmianą kół...

Opublikowano
  • Autor
słychać to tylko w kabinie :kwasny:

skoro tak to szukałbym np w miejscu gdzie kolumna kierownicza przechodzi przez grodź, tam jest taka guma uszczelniająca:wink:

chociaż nie mam pojęcia jaki mogłoby to mieć związek ze zmianą kół...

A może miałoby to związek ze zmianą temperatury na zewnątrz i pokrywało się ze zmianą kół.. :eusathink:

Opublikowano

może być i tak, więc głowa między pedały i nasłuchiwać:decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dziś rozebrałem półke pod kierą , popryskałem wd wszystkie przeguby kolumny, gume co wychodzi kolumna też i duuupaa ,nic to nie dało...

Poległem ,problem dalej nie rozwiązany , co i gdzie ten świerszcz siedzi... :thumbdown:

Opublikowano

ja mam to samo tylko w b6, przez zime jak bylo zimno i byl mroz skrzypienia nie bylo, teraz jak robi sie cieplej znowu skrzypi :(, a najgorzej jak auto postoi w sloncu to wtedy juz jest nie do wytrzymania :(. Tez wszytsko wysmarowalm wd40 pod kierownica ale nie pomoglo

Opublikowano
  • Autor

No to ciekawe ... napewno ktoś miał ten problem i go rozwiązał ale się nie podzieli :whistling:

Opublikowano
  • Autor

Dziś naoliwiłem wszystkie przeguby kolumny i gume co wychdzi kolumna też ... nic to nie pomogło. Skrzypi tylko jak się rozgrzeje....

Naprawde nikt nie miał takiego problemu...?? :facepalm:

Opublikowano

A taśma poduszki?:eusathink:

Opublikowano

ja dzisaj rozebralem cala kierownice i tasma ok, juz nie mam pomyslu:(

Opublikowano
  • Autor

Ewidentnie nagłośniej jest im niżej dam głowe w aucie.... :kwasny:

Opublikowano

zastanawiam sie czy to przypadniem nie beda koncowki drazka, moze to one tak halasuja a przenosi sie na kierownice. zalapalem za tak koncowke(jablko), a druga osba ruszala kierownica i czlulem jak cos tam przeskakuje, moze to to?

Opublikowano

pewnie już to sprawdzaliście ale piszę bo dźwięk miałem identyczny tylko że w B5 po zmianie manetki coś nie równo złożyłem i dokładnie tak samo mi popiskiwało

wystarczyło że odkręciłem obudowę i pisk się kończył może tam między kierą a taśmą coś masz nie tak :hi:

Opublikowano
pewnie już to sprawdzaliście ale piszę bo dźwięk miałem identyczny tylko że w B5 po zmianie manetki coś nie równo złożyłem i dokładnie tak samo mi popiskiwało

wystarczyło że odkręciłem obudowę i pisk się kończył może tam między kierą a taśmą coś masz nie tak :hi:

raczej nie kilka razy juz to odkrecalem i sprawdzalem

Opublikowano
  • Autor

Na zewnątrz auta nic nie słychać. Odpada pompa,sprzęgiełko alternatora, i cały zawias... Jak auto jest zimne to nic mi nie piszczy, jak się rozgrzeje słychać w środku piski.

Opublikowano

no to klima ucierpi zeby nic nie piszczalo:wink:

Opublikowano

a posluchajcie sobie czy nie sa to gumy od makpersona pod macha :whistling: mi wlasnie to strasznie skrzypialo

Opublikowano

Ja mam identyczny problem w b5, smarowałem łożysko wszystko co tam pod kiera jest i nic.. Tylko wewnątrz to słychać i bardzo wku***** przy kreceniu kierownica. Nie mam pomysłu już na to...