Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłączenie nie ori radia - plus po stacyjce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dla mnie szybciej jest wpiąć się w kabelek idący od stacyjki niz za licznikiem. Ale jak kto woli:wink:

Opublikowano

p6273026.jpg

Cienki czerwony. 10 minut roboty

12V na nim pojawia się po przekręceniu stacyjki, a gaśnie dopiero po wyjęciu kluczyka. Bez wyjęcia klucza, w pozycji "0" mamy na nim napięcie.

Opublikowano

właśnie też u siebie tam podłączyłem tylko dałem jeszcze przekaźnik.

mam od niego podłączone radio, CB oraz dodatkowe gniazda zapalniczki w schowku

tego nie znajdziemy w bezpiecznikach, brakowało mi tego, bo w B5 tak było oryginalnie.

ile ja tego szukałem w aucie i myślałem że jest inna stacyjka i nie da się, ale zastanowiło mnie że dopiero po wyjęciu kluczyka odblokowują się zamki - mam zamykanie po przekroczeniu 15km/h

Opublikowano

Przy zapalniczce i cb faktycznie potrzeby jest przekaźnik, ale samo radio można śmiało łączyć bezpośrednio.

• 7 lat później...
Opublikowano

Koledzy, radio zrobiło mi zwarcie. Poprzedni właściciel podłączył plus do tego czerwonego kabelka i stopiło na nim izolacje. Dokąd idzie ten kabelek? Od kierownicy do którego miejsca??? Ratunku

Opublikowano
5 godzin temu, zibi0310 napisał:

Koledzy, radio zrobiło mi zwarcie. Poprzedni właściciel podłączył plus do tego czerwonego kabelka i stopiło na nim izolacje. Dokąd idzie ten kabelek? Od kierownicy do którego miejsca??? Ratunku

Odkręć osłonę nad nogami kierowcy i zobacz gdzie się wpiął poprzednik. Ale sądząc po tym iż stopiło izolacje to pewnie stały plus zza pedałów,bez bezpiecznika.

Opublikowano

Poprzednik wpiął się zaraz przy kierownicy a stopiło izolacje na całej długości kabla. Znalazłem jego rozgałęzienie w lewym dolnym rogu za osłoną i z tego rozgałęzienia pociągnąlem nowy. Radio podpiąłem teraz pod bezpiecznik 37