Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] System BOSE - podmiana głosników na inne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam sie czy na dobre by wyszlo aby moje lekko wysluzone juz głosniki bose zastapić innymi ktore dobrze by sie zgraly z wzmacniaczem od bose.. jestem laikiem w sprawach car audio, ale uwielbiam dobre brzmienie wiec rozwaze wszelkie wasze propozycje. zaznacze ze nie chche pozbywac sie concerta - sentyment :przebiegly:[br]Dopisany: 20 Kwiecień 2008, 23:48 _________________________________________________ :rolleyes:

Opublikowano

Co to znaczy "lekko wysluzone"?

Trzeszcza? pierdza? bucza?

Jesli sprzet eksploatujesz normalnie, to nawet wysluzone glosniki z systemu BOSE beda graly bardzo ladnie.

W przeciwnym wypadku proponuje wizyte w extreme car audio we wrocku.

Nie dobieraj sam komponentow.

Opublikowano

Jezeli nie masz budzetu w okolicach 2000 zl to nawet nie beda z Toba rozmawiac. Jezeli nie chcesz sprzetu firm JBL lub Infinity to rowniez nie beda z Toba rozmawiac. Taki urok tej firmy ale niektorzy to lubia :) .

Opublikowano

albo magnat :polew:

Opublikowano

Nie, nie. Czekajcie. Chodzilo mi o to, ze kolega pytajacy jest z Nysy i po prostu pierwsza mysl to Wroclaw i Extreme Car Audio.

Chodzi o to, ze komponenty systemu BOSE sa tak ze soba zestrojone, zeby dzwiek byl swietny.

Dlatego wizyta u fachowca bedzie chyba najlepszym wyjsciem, zeby odpowiednio dobrac glosniki.

Opublikowano

Na szczescie jest tez kilka innych firm car audio na dolnym slasku a ze Extreemowcy sa najbardziej medialni to juz inna bajka.

ps.

Na czym polega zestrojenie systemu Bose w audi ?

Opublikowano

Piszac "zestrojenie" mialem na mysli zbudowanie systemu od podstaw z zastosowniem odpowiednich komponentow.

Cos na ksztalt kitowego, dedykowanego zawieszenia. Nie kombinujesz ze sprezynami i amorami sam, tylko kupujesz cos, co w komplecie z zalozenia dziala optymalnie.