Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Jak złożyć tyle siedzenia w avancie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moze głupio zabrzmi to pytanie, ale jest prawidziwe. Mniejsza połowa klapuje sie bez problemu, zas ta wieksza pomimo odblokowania jezyczka (wystaje) nie chce sie złożyć, tak jakby coś trzymało. Oglądałem to z wszystkich stron i jedno co mi przychodzi do głowy to jakies połączenie z roletą bagażnika i siatką ??? Nie chce targać na chama, ale naprawde uzyłem duzej siły i tak jakby trzymało gdzieś w okolicach środka. :embarrassed:

Opublikowano

wpusc w zapadke WD-40

kiedys tez tak mialem

jezyczek chodzil w gore i w dol ale kanapa sie nie skladala

mozna jeszcze pogrzebac w mechanizmie malym wkretakiem

(na "ostro" bez pomocy jezyczka kilka razy odblokowac i zapiac mechanizm)

mi sie udalo przywrocic dzialanie po 10 min grzebania

Opublikowano

Ok wyczaiłem iz na 100% nie jest to wina mechanizmów. Sam mechanizm puszcza, ale cos tak jakby blokowało srodek. Czy mozliwe jest iz roleta bagaznika jest skręcona z siedzeniem na stałe ??

Opublikowano

Oczywiście roleta jest przymocowana do oparcia.Jest wsuwana z boku. Odchyl troszeczkę i przesuń w lewo z tego co pamiętam. :)

Opublikowano

nie wiem czy dobrze myślę ale sądzę, że możesz próbować złożyć kanapę po tej stronie do której jest przymocowana roleta bagażnika. Jeżeli zaczyna się od strony "większej" ( tej z podłokietnikiem) to raczej nie da rady bo do niej jest przymocowana roleta, trzeba zacząć od strony "pojedynczej" ( tej która ma tylko jedno siedzisko). Może problem tkwi tu??

Opublikowano

Moze głupio zabrzmi to pytanie, ale jest prawidziwe. Mniejsza połowa klapuje sie bez problemu, zas ta wieksza pomimo odblokowania jezyczka (wystaje) nie chce sie złożyć, tak jakby coś trzymało. Oglądałem to z wszystkich stron i jedno co mi przychodzi do głowy to jakies połączenie z roletą bagażnika i siatką ??? Nie chce targać na chama, ale naprawde uzyłem duzej siły i tak jakby trzymało gdzieś w okolicach środka. :embarrassed:

Przepraszam za glupie pytanie, ale... czy zlozyles mniejsza czesc oparcia (1/3) przed proba skladania tej wiekszej czesci (2/3) ?

Roleta bagaznika przymocowana jest do tej wiekszej czesci oparcia i nigdzie indziej.

Opublikowano

Mialem ten sam problem. WD-40 i Za którymś szarpnięciem puściło. Teraz już jest ok. Za to ze zdjęciem siedziska na tyle było jeszcze gorzej. Powodzenia

Opublikowano

Panowie ...

ale bez składania też się da :naughty:

Opublikowano

Zdecydowanie potwierdzam, że bez złożenia mniejszej części oparcia, większej części się nie złoży. Roleta idzie w dół razem z większą częścią oparcia, a co za tym stoi zamknięta mniejsza część blokuje złożenie większej części. pzd