predipl Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Witam. Mam wyciek z mostu i to dosyć duży. Czy ktos orientuje się z czego cieknie?? Na fotkach jest pokazane. czy to nie czase oringi które uszczelaniają wyjście półosi. Nie mam dużego pojęcia z napędem 4x4 ponieważ ten jest mój pierwszy a więc kieruje pytanie do Was. [br]Dopisany: 23 Kwiecień 2008, 11:21 _________________________________________________juz foty widac
.Pablo. Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 kolego moja rada wymyj ten most bo jest cały zarzygany olejem przejedz się troche i obserwuj gdzie zacznie robić się mokro potem dopiero możemy postawić diagnoze
predipl Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2008 oki tak też zrobię akurat bede jechał w trase na weekend to po sprawdze
lukaszek13ns Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 oki tak też zrobię akurat bede jechał w trase na weekend to po sprawdze sprawdz poziom oleju, ewentualnie dolej ze by nie zajezdzic dyferka, bo wycieka masz dosc spory.
predipl Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2008 no ok a gdzie jest to oczko i ewentualnie jakim olejem uzupełnić braki ??
staniek Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Witam. Mam wyciek z mostu i to dosyć duży. Czy ktos orientuje się z czego cieknie?? Na fotkach jest pokazane. czy to nie czase oringi które uszczelaniają wyjście półosi. Uszczelniacze flanszy półosi mają już dośc. no ok a gdzie jest to oczko i ewentualnie jakim olejem uzupełnić braki ?? http://www.a4-klub.pl/smf/b5_abc_wyjacy_most_quattro_czy_mozna_tak_jakis_czas_jezdzic-t30550.0.html Pozdrawiam!
predipl Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2008 położyłem się pod auto w celu dolania oleju i jest problem mianowicie : wlew oleju jest z prawej strony mostu na duży imbus. Nie moge go odkręcić. Próbowałem również korek od spustu oleju i tak samo jest zapieczony......... Co z tym zrobić, tłuc na siłe??
perso79 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 wyciagnij poloski, wymien zimeringi i przestanie cieknać. Pozdrawiam
predipl Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Opublikowano 3 Maja 2008 Panowie w ETCE znalazłem te simeringi do mostu jego rozmiary to : 45x60x8 nr części : b 016 409 399 B i pytanie czy są rużne rozmiary w zależności od modelu ponieważ w ETCE nie ma akurat podanych modeli silnika
staniek Opublikowano 4 Maja 2008 Opublikowano 4 Maja 2008 Jest jeden rozmiar i nr części który podałeś jest właściwy. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi