wojtek79 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 W książce "Sam naprawiam Audi A4 i A4 Avant na stronie 93 znalazłem błąd. Błąd dotyczy rysunku U-1204. Rysunek ten pokazuje cewkę zapłonową z kablami wysokiego napięcia. Niestety pokazano nieprawidłowe podłączenie kabli. Takie podłączenie 1-3 i 2-4 jak na rysunku nie pozwoli na pracę silnika. Sami zobaczcie: Prawidłowe podłączenie 1-4 i 2-3 wygląda tak: Sprawdźcie czy też tak macie w książkach.
jocker01 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 czesc, potwierdzam tez tak mam tzn bledna ilustracje pozdrawiam Jocker01
adadur Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Hmm czy ja wiem czy to błąd? Rysunek do rzeczywistości faktycznie nie pasuje, ale rysunek dotyczy demontażu i wskazania elementów, nie opisuje natomiast montażu co i gdzie miało by przyjść i tymsamym nie wprowadza w błąd. Te rysunki należy traktować jako poglądowe bo w różnych wersjach różnie to może być.
wojtek79 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2008 ....... bo w różnych wersjach różnie to może być. Niestety nie może być różnie, drogi kolego. Musiałby być inny wał korbowy. Nie ma wersji silnika z innym wałem korbowym. Oczywiście mówimy tutaj o silnikach czterocylindrowych. Nawet wał korbowy w TDI wygląda tak samo jak w benzynie.
adadur Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Możliwe możliwe ale może rys. robiono na podstawie VW
MarEsp Opublikowano 9 Września 2008 Opublikowano 9 Września 2008 Może ktoś poda link dościągnięcia książki "Sam naprawiam..." Kiedyś już to ściągałem ale musiałem formatować dysk i wszystko straciłem
luqua Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 czy mogłby ktoś podać link do sciągnięcia tej literatury. Serdecznie dziękuję
ROGER Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 na moje oko to rysunek przedstawia demontaż lub montaż cewki tak że to jest rys. przykładowy i niema związku z podłączeniem przewodów
wojtek79 Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Opublikowano 15 Listopada 2008 To jest książka "Sam naprawiam...." więc jak ktoś np. wymienia sobie świece, a potem zapomni jak były podłączone kable to popatrzy do książki, podepnie jak na rysunku i klapa.
tomcio1600 Opublikowano 15 Listopada 2008 Opublikowano 15 Listopada 2008 To jest książka "Sam naprawiam...." więc jak ktoś np. wymienia sobie świece, a potem zapomni jak były podłączone kable to popatrzy do książki, podepnie jak na rysunku i klapa. Rysunek jest tylko poglądowy. Przy podłaczaniu kabli masz oznaczenie przy cewce wiec nie powinnienes sie pomylic...
dawolo Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 czy mogłby ktoś podać link do sciągnięcia tej literatury. Serdecznie dziękuję Linku nie mam ale szukajcie w "chomikuj.pl" tam jest wszystko i jeszcze troche .... :oklaski:
kamil1990_2006 Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 czy mogłby ktoś podać link do sciągnięcia tej literatury. Serdecznie dziękuję http://chomikuj.pl/bombowozista/Sam+naprawiam+-+Audi+A4 http://chomikuj.pl/izanaw/Auto/Poradniki/Audi+A4/Sam+Naprawiam+AUDI+A4++PL,324245167.pdf
Rekomendowane odpowiedzi