Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o pomoc w regulacji gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam juz nie mam sily do gazownikow z legnicy nikt nie potrafi mi tego wyregulowac jak trzeba:

moj sprzet to Stag 200-4

reduktor Zavoli Zeta N

Listwa wtryskowa rail

srednica dyszy wtryskiwacza 2.0

czy ma ktos taki sprzet i moze mi powiedziec jak mam to poustawiac zeby normalnie chodzilo i palilo gazu ile trzeba, zeby auto nie mulilo na dole obrotów ?

Opublikowano

Przeczytaj instrukcję STAGA, tam jest wszystko wyjaśnione.

Opublikowano

witam tez z Legnicy jestem, gdzie zakładałeś gaz co sie dzieje ? jaki silnik co za auto zdjęcia jak założona instalacja to jest wszystko ważne.Ja mam interfejs wiec sobie sam układam mapy podłączam vag i interfejs do gazu i ustawiam mieszankę na wskazania sond krótkoterminowych i długoterminowych

Opublikowano

Nie wiem jakie tam ciśnienie ustawione masz na reduktorze ale dysze 2mm to troche za małe, takie miałem w silniku z 88 km a ty masz 125 tak że pewnie dysze do rozwiercenia a potem interfejs, vag doszkolic sie z instrukcji sterownika gazu i w droge.

Opublikowano

trzeba zobaczyć jaki masz mnożnik to wtedy będziemy wiedzieć czy trzeba rozwiercać

Opublikowano

Podłacz sie fejsem i sprawdz jakie masz cisnienie ustawione na reduktorze, jak wygląda mnoznik oraz jak wyglada mapa. dysze napewno sa za małe conajmniej 2,5mm przy cisnieniu 1 bar.

Opublikowano
  • Autor

wiec tak nie mam interfejsu czy ktos z legnicy dal by rade to ogarnąc?

Opublikowano

Witam ja mam interfejs vag i do staga więc możemy oglądnąć co tam masz .gdzie zakładałeś ?

Opublikowano
Podłacz sie fejsem i sprawdz jakie masz cisnienie ustawione na reduktorze, jak wygląda mnoznik oraz jak wyglada mapa. dysze napewno sa za małe conajmniej 2,5mm przy cisnieniu 1 bar.

Kolego nie koniecznie 2.5mm ja przy 131km mam 2.1 przy ciśnieniu 1.15bar i daje rade ,nie wiadomo jakie kolega ma ciśnienie a to podstawa żeby bawić się z dyszami.

@Faster84 wklej ustawienia to w tedy coś będzie można więcej powiedzieć.

Opublikowano
  • Autor

czesc w programie mam cisnienie 1.21

Opublikowano
czesc w programie mam cisnienie 1.21

Musisz wkleić ustawienia z programu bo inaczej ciężko coś wnioskować .

Opublikowano
  • Autor

tylko ze nie mam kabla :(

Opublikowano

No to nikt tu nic ci nie wywróży :(

Opublikowano

kolega Faster84 chyba nie czyta wszystkich odpowiedzi albo się nie interesuje tym co ludzie piszą określiłem sie ze mam interfejs i mogę pomóc dwa razy pisałem .

Opublikowano
  • Autor

Kolego predki74 czytam odpowiedzi i ja rowniez zapytałem ciebie na priv czy możemy sie umowic zebys mi pomogł w tym?

Opublikowano

Witam nie zauważyłem bo niema powiadamiania tak jest taka możliwości zobaczymy co jest podłączymy kompa ale po świętach dam ci znać po swietach

Opublikowano
  • Autor

ok dzieki wysle ci na pw nr telefonu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

kolego predki74

w tym tygodniu by mi pasowalo a tobie bo mam 1 zmiane odpisz na priv

---------- Post dopisany 14-04-2012 at 17:20 ---------- Poprzedni post napisany 10-04-2012 at 15:42 ----------

witam zamieszczam fotki moich ustawień

f248195fb8d15feemed.jpg

0a01e8349251059bmed.jpg

fddf18b09765cddbm.jpg

czy da rade cos ustawic zeby nie mulilo ?

---------- Post dopisany at 17:20 ---------- Poprzedni post napisany at 17:20 ----------

przy okazji podziekowania dla kolegi predki74 za pomoc

---------- Post dopisany 15-04-2012 at 17:02 ---------- Poprzedni post napisany 14-04-2012 at 16:20 ----------

koledzy czy linia gazu ma byc ponizej czy powyzej lini benzyny?

i jaki powinien byc mnożnik zeby bylo dobre spalanie i nie tracił mocy?

---------- Post dopisany at 17:03 ---------- Poprzedni post napisany at 17:02 ----------

671c4ad3faa5ceaem.jpg

Opublikowano

jak jest powyżej to na bogato jest mieszanka linie muszą być równe ale nie raz tak nie jest trzeba regulować na ustawienia sondy by trza było zrobić plik z jazdy .

Opublikowano
  • Autor

powiem ci ze przy tych ustawieniach jeździ dobrze nie muli tylko zastanawiam sie czy tak moze byc i co ze spalaniem bedzie

---------- Post dopisany at 20:04 ---------- Poprzedni post napisany at 17:36 ----------

koledzy ustawilem cisnienie na 1.05 bar dysze mam 2.2 zobaczymy co z tego bedzie mnoznika mam 1.3 i schodzi do 1 wiec jest ok tylko musze jeszcze na drodze poustawiac zeby mial buta