VTG Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Kupiłem audi uderzone w słupek. Pęknięty był moduł MCE z literką J, uszkodzony też był moduł komfortiu. MCE założyłem z literką N, włącznik z literką C bo to była wersja bez auto. Problem polega na tym że chodzą przeciwmgielne tylne a przednie się nie załączają nie dochodzi do nich prąd. Wywala błąd przepalonych żarówek w przeciwmgielnych przednich. Po kluczyku w pozycji wyłączonej załącza długie. A jak przekręce w pozyje pozycji są pozycje w pozycji świateł mijania są krótkie bez możliwości załączenia długich załączam i nic sie nie załącza wyłącza. Po kluczyku włączony jest przód bez tyłu a po przekręceniu włącznika dochodzi tył. Modułu komfortu nie ma założonego. Co sprawdzić? Czy MCE z literką N idealnie zamienia J?
domin79 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Kupiłem audi uderzone w słupek. Pęknięty był moduł MCE z literką J, uszkodzony też był moduł komfortiu.MCE założyłem z literką N, włącznik z literką C bo to była wersja bez auto. Problem polega na tym że chodzą przeciwmgielne tylne a przednie się nie załączają nie dochodzi do nich prąd. Wywala błąd przepalonych żarówek w przeciwmgielnych przednich. Po kluczyku w pozycji wyłączonej załącza długie. A jak przekręce w pozyje pozycji są pozycje w pozycji świateł mijania są krótkie bez możliwości załączenia długich załączam i nic sie nie załącza wyłącza. Po kluczyku włączony jest przód bez tyłu a po przekręceniu włącznika dochodzi tył. Modułu komfortu nie ma założonego. Co sprawdzić? Czy MCE z literką N idealnie zamienia J? zakoduj odpowiednio MCE bo zapewne narazie skodowany jest na bixenon i drl Kodowanie MCE w nadwoziu B7 ?xxxx: Nadwozie 0 – Sedan 1 – Avant 2 - Cabrio x?xxx: Czujnik światła i deszczu 0 – brak 1 – zainstalowany xx?xx: Moduł haka 0 – brak 1 – zainstalowany xxx?x: Reflektory 0 – Halogenowe bez DLR 1 – Halogenowe z DLR 2 – Bi-ksenon z DLR 3 – Bi-ksenon bez DLR 4 – Bi-ksenon z DLR (oświetlenie tablicy rejestracyjnej i tylne światła automatyczne) xxxx?: Kraj 1 – Reszta Świata / kraje skandynawskie / Dania / Chorwacja / kraje bałtyckie (Bi-ksenon) 2 – Kraje skandynawskie / Dania / Chorwacja / kraje bałtyckie (bez Bi-ksenonu) 3 – USA/Kanada (Bi-ksenon) 4 – Kanada (bez Bi-ksenonu) 5 – Specjalne pojazdy
VTG Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Dziękuję bardzo jak będę dzisiaj kodował.
VTG Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Czy bordnetz MCE to na VCDS 09- Cent Electric? Mam VCDS 10.6.1 od kolegi z forum i nie mogę się połączyć ze sterownikiem świateł. A może to nie tu trzeba wejść? Sterownik silnika też często zrywa połączenie jest niestabilny, ---------- Post dopisany 17-04-2012 at 10:28 ---------- Poprzedni post napisany 06-04-2012 at 22:28 ---------- Już opanowane, bez modułu komfortu w aucie nie można kodować MCE. MCE zakodowany został jedynie problem przeciwmgielnych przednich, pokazuje spalenie żarówek, a nie dochodzi napięcie.
Rekomendowane odpowiedzi