virus191 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Witam, ostatnio prześladuje mnie dźwięk tak jak by wyciąganego breszką z drewna gwoździa (skrzypienie) podczas wolnego ruszania. Na postoju gdy trzęsę budą nie słychać tego, tylko podczas ruszania. Wahacz czy amortyzator ?
siara Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Pewnie wahacz... u mnie teraz na "wiosnę" też tak jest. Wcześniej z lewicy a teraz stereo.... oszaleć można Prawdopodobnie dolny pod amorkiem- u mnie
virus191 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Z przodu, jak kupiłem auto też tak skrzypiało ale przestało po jakimś czasie, pojechałem na trzepaki i diagnosta powiedział, że przednie zawieszenie jest ok. Z tyłu wszystko ok.
Kosa-00 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 ja bym stawiał na łożysko albo przegub. luknij na osłonę tego przegubu może dziura jest i piach się dostał.
siara Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 No zobaczymy co powie pan doktor...
virus191 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Na pewno to wina zawieszenia, bo nawet jak puszcze gaz to "skrzypi" ale tylko gdy auto porusza się przy małej prędkości max 30km/h po nierównościach.
siara Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Ja narazie zalałem WD-40, jakby trochę ustało, ale to jeszcze nie to...
virus191 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Ja użyłem myjki ciśnieniowej, auto na klocki i wszystkie nadkola z myjki z dolaną "aktywną pianą". Po wyschnięciu WD-40 i biały smar i d*pa zbita. Wszystkie wahacze mam oryginalne ze znaczkami OOOO wiec i tak powoli przymierzam się do wymiany na komplet MS.
andrewsc Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 też bym obstawiał wahacz albo końcówkę drążka kier wahacz może skrzypieć, powolutku sie kończyć a nie stukać i jeszcze trzymać, dlatego diagnosta powie że jest ok
siara Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 A te tulejki są wymienialne? czy trzeba cały wahacz zmieniać?
siara Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Obydwa dolne i jeden górny Lemma i nareszcie cisza
Rekomendowane odpowiedzi