Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Pali na trzy cylindry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jak sprawdzic? bylem na diagnostyce i na kompie nic nie wykazalo. nawet tego, ze pali na 3 cyl. Dlatego wszystko zwalili na bajure.

Opublikowano

odłacz jeden i zapal silnik zobacz co sie dzieje potem zgaś

i z każdym po kolei tak samo

Opublikowano

a jak odłaczyc wtryskiwacz? bo sprawdzalem tak samo cewki. na 1,3 i 4 cylindrze bylo gorzej. Czyli wyszlo na to, ze dwujka zrypana. Z poczatku myslalem, ze to wlasnie cewka zdechla, ale wymienilem ja z 1-dynka i dalej tak samo na drugim cylu...

Opublikowano

każdy wtrysk ma wtyczkę więc w czym problem

cisnienie na garach sprawdzałes ????

pytam bo nie czytałem wcześniejszych odpowiedzi

Opublikowano

Problem w tym, ze jestem swiezakiem jesli chodzi o audi i boje sie czegokolwiek tknac, bo pelno tu elektroniki. Nawet nie wie jak sprawdza sie to cisnienie na cylindrach :confused4:

Opublikowano

Problem w tym, ze jestem swiezakiem jesli chodzi o audi i boje sie czegokolwiek tknac, bo pelno tu elektroniki. Nawet nie wie jak sprawdza sie to cisnienie na cylindrach :confused4:

co do wtryskiwaczy to nie ma sie czego bać

obejjrzyj dokładnie wtyczke i odepnij

co do cisnienia potrzebny jest manometr i przewód z gwintem jak do świec

Opublikowano

A jeśli naprawdę się boisz i nie chcesz czegoś popsuć to podjedź do mechanika :> Pozdrawiam.

Opublikowano

Oki :) Jutro sprobuje. Bedzie niedziela, wiec bedzie czas. Jak nie podolam, to w poniedzialek do mechanolca :evil: Dzieki za czas i rady. Do jutra, bo napewno sie odezwe :>

Opublikowano

Jeśli to wina iskry, że nie pali na 2 cylindrze to jak najszybciej wymień olej silnikowy. I nie jeździj więcej na 3 garkach bo silnik zajedziesz, do tego zmień diagnosty który nie potrafi sprawdzić że pali tylko na 3 cylindry i każe ci robić 100km na 3 garnkach, diagnosta porażka :kwasny:

Opublikowano

Oki :) Jutro sprobuje. Bedzie niedziela, wiec bedzie czas. Jak nie podolam, to w poniedzialek do mechanolca :evil: Dzieki za czas i rady. Do jutra, bo napewno sie odezwe :>

Kolego, napisz na PW skad jestes to moze uda mi sie do Ciebie podskoczyc i sprawdzimy co jest nie halo ( przywioze czesci zamienne pod maska :polew: )

A tych mechanikow to pod mur!!

Pozdrawiam

Opublikowano

Siema. Nie trzeba. Diagnoste zmienilem na BOSHA. Drozej ale wiedza o co biega. A jestem z Nowej Rudz kolo Klodyka :>

Opublikowano

Miałem podobna sytuacje, z tym ze nie gadał pierwszy gar. Sprawdzianie cewek, modułu zapłonowego, czujników i nic, winnym okazał sie ECU. Jak masz możliwość to podmień na inny (o takich samych numerach!).

Opublikowano

nie zdrowo jezdzic z niepalacym cylindrem,bo paliwo zmywa ze scianek tuleji olej ktory powinien zmiejszac tarcie miedzy tlokiem a tuleja....... :no:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam

ja mam troszkę inny problem ale związany tez z tym silnikiem

u mnie silnik chodzi bardzo dziwnie na luzie czasami obroty falują do 500 i z powrotem podnoszą się na 900 i jak czasami stanę na światłach to nie mogę ruszyć bo obroty spadną do 500 i dopiero powoli się podnoszą czasami w trakcie jazdy dzieje się tak jak by silnik chwilowo zaczoł chodzić na 3 trzech cylindrach bo jest taki dziwny spadek mocy i nagle szarpniecie i z powrotem moc wraca

dzisiaj wymieniłem świece i bez zmian i nawet przy spadku mocy zaczeło strzelać mi z wydechu i po chwili znow wszystko dobrze

czemu tak się dzieje? czy to są objawy zuzytych przewodów zaplonowych?

Opublikowano

Czyściłeś przepustnicę? Jeśli nie to zrób to.

Opublikowano

Falujące oborty, strzały z wydechu to nie spalone paliwo, silnik jest przelany dlatego go zmuli. Sonda lambda do wymiany najprawdopodobniej.

Opublikowano

Czyściłeś przepustnicę? Jeśli nie to zrób to.

przepustnica była czyszczona i zero poprawy!

jednak przepływomierz będzie do wymiany bo po odłączeniu wtyczki jest poprawa i już nie szarpie a obroty falują bardzo żadko tylko czasami muszę bardziej przy gazować żeby ruszyć!

czy to możliwe ze filtr stożkowy wykończył mi przepływomierz?

Opublikowano

Tak. A dokładniej - sprawcą jest olejek, którym nasącza się filtr. Niestety, sprzedawcy z oczywistych względów nie informują o tym...

Opublikowano

Od przepływki obroty nie falują.

Opublikowano

Od przepływki obroty nie falują.

a to czemu po odpięciu wtyczki falowanie ustało