Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam sie nad aspektem dlugiej podrozy (zona w ciazy - 7miesiac) z Uk do polski a wyborem kolek na jakich bede jechal. W tym momencie mam zalozone 225x40xr18 a mam w garazu stare 195x65xr15.

Czy roznice w spalaniu bede spore? komfort to sprawa oczywisca ze lepiej jechac na r15.

kolejna sprawa to chodliwosc (zmiana wlascicieli) felg w naszym kochanym kraju. Poradzcie prosze.

Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

Ty się tu nie przejmuj kółkami ale tym byś robił regularnie co 2 godz. postoje w PL zdecydowanie wolniej jechał bo znacznie bardziej trzęsie na naszych dziurach. Rozumiem że żona regularnie chodzi do lekarza wiec niech nie zapomni wspomnieć o fakcie tej podróży czy nie widzie przeciwskazań. Jeżeli żonka nie czuje się specjalnie na siłach to pomyslcie o samolocie.

Opublikowano

nie chce byc okrutny ale zmiana felg w trase po to zeby bylo taniej i mniej spalil to szczyt oszczednosci, kolego nie po to chyba pracujesz w anglii zeby oszczedzic pare zloty na paliwie, a jak juz tak chchesz oszczedzac to proponuje przsiasc sie na lupo 3L, koledze pali 2,8litra na 100km

Opublikowano

nie chce byc okrutny ale zmiana felg w trase po to zeby bylo taniej i mniej spalil to szczyt oszczednosci, kolego nie po to chyba pracujesz w anglii zeby oszczedzic pare zloty na paliwie, a jak juz tak chchesz oszczedzac to proponuje przsiasc sie na lupo 3L, koledze pali 2,8litra na 100km

oszczednosc to nie byl najwazniejszy motyw tego posta :D Bardziej zalezy mi na komforcie :D a szczegolnosci mojej Zonie :D

@abadur, tak Zona ma regularne wizyty u poloznej. Powiedzialem jej o planowanej podorozy, powiedziala ze mamy wybrac to co bedzie dla nas wygodniejsze,

Dziekuje.

Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

Zakładaj poprostu lepsze i cichsze oponki!!! w niemczech drogi jak stół wiec nie ma znaczenia kompletnia, w polsce hmmm, no to sam zobaczysz w zależności od twojej drogi do domu różnie to może być.

Opublikowano

czesc, dzieki za rady, jednak pojade na starych :D Komfort ponad wszystko :evil: Pozdrawiam Jocker01