wampir Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Pomóżcie mi proszę bo czeka mnie wymiana akumulatora. moj 1.8T amb ma aku 80ah. Pytanie co stanie się podczas wymiany? Jakie urządzenia się zresetują lub zablokują? Dodam, że nie znam kodu do radia, ani innych pinów. Czy można te kody. piny gdzieś zdobyć lub na nowo nadać np VAG lub ASO ? Czy można jakoś przełożyć aku żeby nie było tego resetu np przy pomocy trzeciego akumulatora, który byłby podpięty do klem kablami do odpalania auta?
daniel40 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Tak jak mówisz, przy pomocy kabli do odpalania i drugiego aku. Co do resetu - zginie Ci data i godzina. Z pinem do radia to zależy od radia.
danielo Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Jeżeli masz ori radio to nie powinno wołać o numer pin
wampir Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2012 mam symphony2 o ile dobrze kojarze, ale wiem, ze w b5 mi wola i mam ten nr zapisany. Czy w b6 tez po resecie sie robi adaptacje przepustnicy? Mozna to zrobic metodą 'z kluczyka' tzn odczekac itp... ? EDIT: Po włożeniu nowego AKU nie było żadnych problemów z radiem także w B6 jest widać inaczej z tym kodowaniem niż w mojej poprzedniej B5.
Rekomendowane odpowiedzi