igawor Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Pomocy! Przeszukałem forum w te i wew te, niestety nic nie znalazłem. Fotele bez elektryki, bez regulacji lędźwi, a oparcie w fotelu kierowcy wybrzuszone na wysokości odcinka lędźwiowego. Niewygodnie jak cholera, szlag mnie trafia? Co to może być? Kupiłem dopiero ten samochód i nie wiem co z tym zrobić
electrofinger Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Fotę trzeba chyba zrobić i wstawić. Ja tez mam prawie bez niczego fotele ale są dwa pokrętła w tym jedno od właśnie regulacji odcinka lędźwiowego...
igawor Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Jednak u mnie jest tylko jedno pokrętło, od regulacji kąta nachylenia oparcia. Na fotce niewiele będzie widać, oparcie pasażera jest proste, natomiast kierowcy jest wybrzuszone w środkowej części na całej szerokości. Może coś tam się zepsuło, nie mam pojęcia
ghost2255 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Wywalić i wstawić coś wygodniejszego. Pleców nie da się naprawić. U mnie był ten sam problem. Nie bawiłem się z reanimowaniem tych niewygodnych stołków i wstawiłem RECARO z opla. Teraz nie chce się wysiadać
majkel_majki Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Wywalić i wstawić coś wygodniejszego. Pleców nie da się naprawić. A rozbierałeś kiedyś taki fotel? Konstrukcja jest prosta i trudno żeby coś tam się nieodwracalnie popsuło. Igawor, jeżeli jest wybrzuszenie to musiała wyskoczyć któraś sprężyna, ewentualnie pękł drut trzymający je razem, trzeba by rozebrać oparcie i sprawdzić. Robota nie jest trudna, ale czasochłonna, głownie poskładanie całości żeby tapicerka leżała jak wcześniej wymaga nieco staranności.
igawor Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Widzę więc, że nie ominie mnie rozbiórka fotela Dużo pracy, mało czasu, nie będzie łatwo. Jak się uporam napiszę co było. Dzięki!
ghost2255 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Przy okazji zdejmowania poszycia warto je uprać.
Rekomendowane odpowiedzi