Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elektrycznie składanych lusterek zewnętrznych w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego będzie ciężko, lepiej szukać z cabrio. Jeśli potrzebujesz silniczki w drzwi obsługujące składane lusterka i pamięć, to miałbym komplet :wink:

Opublikowano

Kupiłem lusterka składane jedno z b6 drugie z b7 i zauważyłem że odcienie trójkątów są inne. W b6 jest czarny błyszczący a w tym z b7 jest czarny mat. Powiedzcie mi czy te lusterka się od siebie różnią czy akurat tak trafiłem??? Bo zakładać dwa różne będzie trochę lipa....:facepalm:

Opublikowano
Kupiłem lusterka składane jedno z b6 drugie z b7 i zauważyłem że odcienie trójkątów są inne. W b6 jest czarny błyszczący a w tym z b7 jest czarny mat. Powiedzcie mi czy te lusterka się od siebie różnią czy akurat tak trafiłem??? Bo zakładać dwa różne będzie trochę lipa....:facepalm:

nic sie nie pochwaliles :grin: ale co okazja to okazja :tonguemad:

w sumie zaloz takie jakie masz i tak sa po dwoch stronach

nikt jeszcze nie ma chyba takie moda :decayed:

Opublikowano

Jak to się nie pochwaliłem...przecie mówiłem, aaa już wiem tak w palnik dałeś że nie pamiętasz :grin::grin:

Spoko będziemy razem rezać te trójkąty :wink:

Opublikowano

nie pochwaliles sie ze jedno ori a drugie chinskie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

czy moduł 8E0 959 433 BA - obsłuży składane lusterka??

silniczki mam z końcówką B więc lipa :facepalm:

Opublikowano

raczej każdy MK obsłuży składanie luster:wink:

Opublikowano

kolego czy można na podstawie vin sprawdzić jaki moduł komfortu mam zamontowany?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Raczej każdy, ale gdy ma pakiet oświetlenie ma się rozumieć? (wg. rozpiski http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-b7-lista-modulow-komfortu-opisem-funkcji-114454/)

Podobnie jak pajda mam silniczki B, ale MK w wersji gołej (AR) :sorry: Więc jak wymienie same silniczki to ten MK składanych luster raczej nie pociągnie??

Opublikowano

Raczej każdy, ale gdy ma pakiet oświetlenie ma się rozumieć? (wg. rozpiski http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-b7-lista-modulow-komfortu-opisem-funkcji-114454/)

Podobnie jak pajda mam silniczki B, ale MK w wersji gołej (AR) :sorry: Więc jak wymienie same silniczki to ten MK składanych luster raczej nie pociągnie??

o MK sie niemartw napewno pociągnie:wink:

Opublikowano

Jeśli chodzi o kostkę samego lusterka (tak która wchodzi do sterownika szyb):

Pin 1: Zasilanie silnika lewo/prawo (czerwony)

Pin 2: Masa silników (biały)

Pin 3: Zasilanie silnika góra/dół (biało/brązowy)

Pin 4: (żółty)

Pin 5: Podgrzewanie szkła (czarny)

Pin 6: Podgrzewanie szkła (czarny)

Pin 7: X

Pin 8: X

Pin 9: Masa silnika składającego (różowy)

Pin 10: Zasilanie silnika składającego (niebieski)

Pin 11: Fotochrom (czarno/szary)

Pin 12: Fotochrom (czarno/zielony)

Pin 13: Pamięć - zasilanie silników (biało/żółty)

Pin 14: Pamięć - sygnał dla silnika lewo/prawo (niebiesko/czerwony)

Pin 15: Pamięć - sygnał dla silnika góra/dół (szaro/żółty)

Pin 16: Pamięć - masa silników (szaro/biały)

Bardzo ładna rozpiska :thumbup1:

U kumpla zakładaliśmy takie z pamiecią 14 PIN a swoje miał ORI 10 PIN tylko nie wiem czemu nie miał fotochromu :kwasny: .....tylko sama instalacja .

Jakby ktoś szukał mam na sprzedaż kompecik :wink:

http://s15.postimage.org/nhiywa9tj/IMG_7564.jpg

Pewnie już nie aktualne, ale warto spróbować :decayed: Lustra już opchnąłeś, co ?

Opublikowano

Rozumiem że silniczek z "B" nie podchodzi ja mam silniczek z "H". Na necie znalazłem info że to zamiennik do wersji "G" Czyli powinno grać ?? :facepalm:

Opublikowano
Rozumiem że silniczek z "B" nie podchodzi ja mam silniczek z "H". Na necie znalazłem info że to zamiennik do wersji "G" Czyli powinno grać ?? :facepalm:

Silniczki z indexem B i H sa z wersji LOW i nie obsluguja skladania

Wysłane z mojego MT11i

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy silniki ze sterownikami przód a tył różnią się czymś, bo numery są takie same? U siebie mam

Podsystem 1 - Oznaczenie elementu: 8E1959801H

Komponent: Tőrsteuer.FS BRM 0606

Podsystem 2 - Oznaczenie elementu: 8E1959802H

Komponent: Tőrsteuer.BF BRM 0606

Podsystem 3 - Oznaczenie elementu: 8E0959801E

Komponent: Tőrsteuer.HL BRM 0606

Podsystem 4 - Oznaczenie elementu: 8E0959802E

Komponent: Tőrsteuer.HR BRM 0606

Czy wystarczy zamienić przód z tyłem i będzie ok?

Opublikowano

No tak sorry teraz zauważyłem

Opublikowano
Czy silniki ze sterownikami przód a tył różnią się czymś, bo numery są takie same? U siebie mam

No tak ...H i ...E to jest to samo :facepalm:

Żeby tylko końcówka numeru:

przód 8E1959801H

tył 8E0959801E

Opublikowano

No tak ...H i ...E to jest to samo :facepalm:

Żeby tylko końcówka numeru:

przód 8E1959801H

tył 8E0959801E

Kolunio chyba napisałem post wyżej, że zauważyłem różnicę i nie chodziło mi o różnicę między H i E ( H4mm3Rowi też nie zapewne) tylko o początek numeru

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Podstawą nazywam element który jest mocowany do drzwi, on jest inny w Cabrio, pytanie czy da radę go zamienić na zwykły. Czyli przełożyć lusterko z mechanizmem od Cabrio na zwykłą podstawę, dlatego też interesuje mnie czy silniczek składania jest w samym lusterku ( części która się składa), czy w podstawie. Może ktoś z forumowiczów ma zdjęcia jak to wygląda po rozłożeniu?

Silniczek do składania znajduje się w części która się skład a tu masz zdjęcia jak to wygląda po rozłożeniu w a4 b6 nie cabrio:

lusterka elektrycznie składane IMG_0543.jpg | hans85 | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl

lusterka elektrycznie składane IMG_0545.jpg | hans85 | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl

lusterka elektrycznie składane IMG_0546.jpg | hans85 | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl

lusterka elektrycznie składane IMG_0547.jpg | hans85 | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl

lusterka elektrycznie składane IMG_0548.jpg | hans85 | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl

lusterka elektrycznie składane IMG_0549.jpg | hans85 | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl

Opublikowano

Witam,

moje prawe lusterko przy Avancie B6 składa się, ale kiedy chce rozłożyć to słychać stuki .... ale nie otworzy się w pełni (tak jak by się ślizgało). Co to może być i czy da się to naprawić ?