DomynyK Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Witajcie miałem taki objaw mianowicie jechałem jakiegoś dnia wciskam gaz a auto sie dusi jak by paliwa nie było (objaw taki jak gaz sie w aucie kończy) potrwało to chwile ia potem było już ok Miałem rezerwe ale to raczej nie ma nic wspólnego. Teraz jest taki objaw że gdy wciskam gaz lekko szarpnie i jedzie ale poniżej 2 tyś jest jakiś słabszy ale jak włączy sie turbina to idzie prawidłowo co może być przyczyna zapewne coś sie zapchałao albo może filtr paliwa ??? bo bodajże ostatnio nie wymieniałem. Ps. paliwo jest sprawdzone więc odpada.
nastradamus Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Trzeba VAGować i zobaczyć czy jakieś błędy nie wywaliło, no i logi by się przydało zrobić, wtedy będziesz miał ogólną diagnostykę silnika, a wyniki podpowiedzą czy to pompki, czy turbo czy inne licho...
Gość donuska90 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 U mnie w b5 była identyczna sytuacja, okazało się,że padł wtrysk sterujący
DomynyK Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2012 może zaczne od wymiany filtra paliwa??? i poczyszcze filterki To że do vaga podpiąć i wszystko sie dowiem to ja wiem. Ale nie mam w okolicy nikogo takiego a i czasem słabo dysponuje dlatego pisze do was byście mnie nakierowali na przycZyne a nie na vaga.
Musashi Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 wymien filtr paliwa. podepnij VAG, sprawdz bledy. Zrób logi grup 013,018,023. tego typu objawy to albo problem z dostarczeniem paliwa do pompowtryskiwaczy lub awaria pompowtryskiwacza/y lub ich sterowania. przyczyny: -tandem pompa, -nieszczelny uklad paliwowy -niedokrecone opaski, sparciale przewody paliwowe, -uszkodzone pompowtryskiwacze, -uszkodozna listwa elektryczna pompowtryskiwaczy (pomaga docisniecie konektorow)
DomynyK Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Serdeczne dzieki prosto i na temat Pozdro.
osax Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Jaka diagnoza ? U mnie objaw jest podobny a nie wiem od czego zacząć poszukiwania. Niestety narazie nie mam możliwości zrobić logów dynamicznych. Błędów na VAGu nie mam.
Sztomel Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 U mnie w b5 była identyczna sytuacja, okazało się,że padł wtrysk sterujący Przy diagnozowaniu takich usterek należy brać pod uwagę o jaki silnik chodzi - Ty Joasiu masz akurat silnik 1.9 TDI na pompie wtryskowej więc zupełnie inny niż w opisywanym temacie - tu chodzi o silnik na pompowtryskiwaczach i w nim nie ma wtrysku sterującego aczkolwiek aby coś na ten temat móc powiedzieć czytając problem na forum internetowym to przynajmniej logi statyczne i dynamiczne są niezbędne bo nie mamy możliwości (jak mechanicy mający bezpośredni dostęp do samochodu) stwierdzić co jest przyczyną - już nie mówię, że wprost ale nawet strzelając jakimiś rozsądnymi propozycjami.
Gość donuska90 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 U mnie w b5 była identyczna sytuacja, okazało się,że padł wtrysk sterujący Przy diagnozowaniu takich usterek należy brać pod uwagę o jaki silnik chodzi - Ty Joasiu masz akurat silnik 1.9 TDI na pompie wtryskowej więc zupełnie inny niż w opisywanym temacie - tu chodzi o silnik na pompowtryskiwaczach i w nim nie ma wtrysku sterującego aczkolwiek aby coś na ten temat móc powiedzieć czytając problem na forum internetowym to przynajmniej logi statyczne i dynamiczne są niezbędne bo nie mamy możliwości (jak mechanicy mający bezpośredni dostęp do samochodu) stwierdzić co jest przyczyną - już nie mówię, że wprost ale nawet strzelając jakimiś rozsądnymi propozycjami. wybacz, mój błąd
Sztomel Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Joasiu, tu nie ma powodów do wybaczania. Drobna pomyłka i tyle - każdemu się zdarza. Spróbuj wyłączyć całkowicie zawór EGR odłączając i zaślepiając od niego wężyk podciśnienia. Jak nie pomoże będziemy mysleć dalej.
osax Opublikowano 13 Maja 2013 Opublikowano 13 Maja 2013 Namierzono przyczynę ? Mój silnik też się dławi. Zacznę od wymiany filtra paliwa.
Rekomendowane odpowiedzi