Kasjan Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Witam! Udało mi się kupic zawieszenie gwintowane + sprężyny do audi a4 firmy KW za jedyne 150zł. Cena jest taka poniewarz dwa amortyzatory są wylane. Widziałem w google że są firmy zajmujące się regeneracją ich, ale czy może mi ktoś polecić jakiś konkretny zakład i jaki to koszt? Brakuje mi także 2 nakrętek tych kontrujących, czy można je dostać osobno i gdzie ich szukać? Czy opłaca się regenerować je?
P-U-M-A Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Ktoś mi mówił że się nie da zregenerować tak amortyzatora żeby był jak nowy.
Kasjan Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2012 On nie musi być jak nowy, domyślam się. Ale jednak lepszy po regeneracji niż całkowicie wylany...
Digit Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 KW w większości było z nierdzewki, więc gwint powinien być cały, ale obejrzyj dobrze czy nie ma dużych ubytków czy coś w tym stylu, najlepiej daj fotkę jak to wygląda. Myślę że spokojnie znajdziesz na rynku wkłady do tego lub naprawisz stare, można nawet samemu rozebrać bo często rozkręcają się zaworki w środku i tylko wystarczy uzupełnić olej. Nakrętki jeżeli nie były zabezpieczone to przeważnie nadają się na złom bo alu się utlenia i łączy na stałe z gwintem, ale i tak polecam zrobić nowe z inoxa lub ocynkowane, jeżeli chcesz odezwij się na pw ja będę robił nowe do gwintu koni to mogę zrobić i Tobie.
Kasjan Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Dostałem wiadomość z jednego serwisu że koszt regeneracji jednego amorka 330zł/sztuka. Ubytków zbytnio One nie mają, no brudne są tylko. A czy do wymiany tych wkładów potrzebne są specjalne narzędzia? Czy można to wykonać w domowych warunkach?
Digit Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 wystarczy dorobić kluczyk i tyle, odkręca się nakrętkę, wyjmuje wkład i uzupełnia specjalny olej, ale jeżeli tam tylko nie trzyma uszczelnienie to nie ma sensu wymieniać całych wkładów. Tutaj masz zdjęcia jak wygląda ori wkład z gwintu KONI z regulacja twardości, druga sprawa to trochę duże koszty bo np. ja niedługo będę sprzedawał gwint KW w idealnym stanie myślę za ok 700-800 zl. no chyba że to mowa o oryginalnych wkładach KW i 2 lata gwarancji.
Gobi Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Podepnę się ,mam również gwint Kw do regeneracji . Fotki : Robić to czy nie robić ? Tylko jeden amor cieknie,reszta sucha. Przód ma wżery tylko na górze,więc myślę ,że nie wchodzi tak głęboko.
Rekomendowane odpowiedzi