Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana filtra i pompy paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześc gdzie jest filtr ,pompka paliwa w 1.8T w baku z góry czy od spodu jak ją wymienić?

Opublikowano

filtr jest koło prawego tylnego koła, a pompa-to zależy, czy q, czy FWD, o ile dobrze pamiętam quattro ma pod tylną kanapą, a FWD ma od góry w bagażniku, ale tak jest na pewno w B6, nie pamiętam, czy w B5 jest tak samo

Opublikowano

Dostęp do pompy paliwa w Quattro jest od bagażnika pod wykładziną przy oparciu tylnej kanapy

Opublikowano

tak dokładnie otwierasz tylne siedzenie i z tam tad jest lepszy dostęp niż z bagażnika, jest pod wykładzina dekielek na 3 śruby, z koszem jest problem ze by go wyciągnąć, bo jest razem z pompa, i wskaźnikiem, jest mocowany w drugi kosz, ja się męczyłem długo z tym.

Opublikowano

a co da wymiana pompy ,f iltra na nowy jest możliwośc że autko może lekko mulic i dodam że pompę słychac głośno

Opublikowano

Ja wymieniałem kilka miesięcy temu, oryginał padł i tak bardzo długo wytrzymał. Nie stety na original trzeba by był czekać, 2 tygodnie, wiec bylem zmuszony kupić podróbę jakiegoś toprana. I tez jest głośna ale tylko gdy auto postoi kilka dni i przekręcam zapłon, to wtedy troszkę głośniej pracuje niż original. Co do mulenia ja nie odczuwam tego, ale jesli jest wadliwa i za małe ciśnienie daje, to jak najbardziej jest to możliwe.

Opublikowano

Ja bym Ci polecal z pompka oryginal znajomy wymienial juz 2 i padly po jakies 3mce