krzysztofquattro Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 Witam po dłuższej przerwie jak zwykle z problemem Dziś zamontowałem w swoim wozidełku antenę CB SIRIO TRIFLEX. Jako CB działa poprawnie jednak miałem problem z podłączeniem złącza radioodbiornika. Antena była osadzona na elektronice domyślam się , że to wzmacniacz jednak złącza które posiadałem zmusiły mnie do zdemontowania tego ustrojstwa. Oczywiście pogorszeniu uległ odbiór stacji radiowych mimo , że posiadam nieoryginalny wzmacniacz zamontowany za radiem (niefabryczne). Czy mogę jakoś poprawić jakość odbioru?
machina Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 Być może nie posiadasz wzmacniacza tylko separator antenowy, który służył wcześniej do podania napięcia na oryginalny wzmacniacz antenowy.
krzysztofquattro Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Opublikowano 2 Maja 2012 Separator dokładałem wymieniając radio. Poradziłem sobie wybebeszyłem to z oprawy wlutowałem rdzeń idący od anteny a na wyjście kabel idący do radia trochę rzeźba , ale wszystko wróciło do normy.
machina Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 Separator dokładałem wymieniając radio. Poradziłem sobie wybebeszyłem to z oprawy wlutowałem rdzeń idący od anteny a na wyjście kabel idący do radia trochę rzeźba , ale wszystko wróciło do normy. Czyli tak jak pisałem; nie posiadałeś wzmacniacza po wyrzuceniu ori anteny a w chwili obecnej go zamontowałeś.
Rekomendowane odpowiedzi