Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wzmacniacz antenowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po dłuższej przerwie jak zwykle z problemem :)

Dziś zamontowałem w swoim wozidełku antenę CB SIRIO TRIFLEX. Jako CB działa poprawnie jednak miałem problem z podłączeniem złącza radioodbiornika. Antena była osadzona na elektronice domyślam się , że to wzmacniacz jednak złącza które posiadałem zmusiły mnie do zdemontowania tego ustrojstwa. Oczywiście pogorszeniu uległ odbiór stacji radiowych mimo , że posiadam nieoryginalny wzmacniacz zamontowany za radiem (niefabryczne). Czy mogę jakoś poprawić jakość odbioru?

Opublikowano

Być może nie posiadasz wzmacniacza tylko separator antenowy, który służył wcześniej do podania napięcia na oryginalny wzmacniacz antenowy.

Opublikowano

Separator dokładałem wymieniając radio. Poradziłem sobie wybebeszyłem to z oprawy wlutowałem rdzeń idący od anteny a na wyjście kabel idący do radia trochę rzeźba , ale wszystko wróciło do normy.

Opublikowano
Separator dokładałem wymieniając radio. Poradziłem sobie wybebeszyłem to z oprawy wlutowałem rdzeń idący od anteny a na wyjście kabel idący do radia trochę rzeźba , ale wszystko wróciło do normy.

Czyli tak jak pisałem; nie posiadałeś wzmacniacza po wyrzuceniu ori anteny a w chwili obecnej go zamontowałeś.