damanloox Opublikowano 4 Maja 2012 Opublikowano 4 Maja 2012 Witam, Czy da się VCDSem sprawdzić kompresję na cylindrach (choćby "z grubsza")? jakie testy warto przed zakupem zrobić (w planie A4 2005 1.8T).? Z góry dziękuję...
sołtys85 Opublikowano 4 Maja 2012 Opublikowano 4 Maja 2012 Nie. Zwykły manometr załatwi sprawę, ale jak sie nie znasz na tym to wątpię, że sprzedający zgodzi sie na takowe zabiegi. 1,8t ma kompresję z tego co pamiętam od 12,5 do 8 barów ale wiadomo te 8 to już agonia, ale zadziwiające że taką rozpiętość silnik toleruje. ---------- Post dopisany at 20:49 ---------- Poprzedni post napisany at 20:49 ---------- Nie. Zwykły manometr załatwi sprawę, ale jak sie nie znasz na tym to wątpię, że sprzedający zgodzi sie na takowe zabiegi. 1,8t ma kompresję z tego co pamiętam od 12,5 do 8 barów ale wiadomo te 8 to już agonia, ale zadziwiające że taką rozpiętość silnik toleruje.
pakotomasz Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 Pytanie bardzie do działu silniki, ale nie chcę zakładać nowego tematu. Może ktoś mi powiedzieć jakie wartości ciśnienia dla cylindrów powinny być dla AVF-a? Znalazłem gdzieś na forum coś takiego, ale dla BFB (benzyna): 9 do 14 - nowy 7,5 - granica zużycia max 3,0 - różnica między cylindrami Jak to się ma w przypadku mojego silnika? Ok, chyba coś znalazłem http://imageshack.us/photo/my-images/242/silnikidiesla1ok3.jpg/
przemik Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 Ale chyba w tej tabelce nie ma tego o co Ci chodzi...
pakotomasz Opublikowano 7 Maja 2012 Opublikowano 7 Maja 2012 No właśnie też mi się tak wydaje. Tam jest podany tylko stopień sprężania (19), a nie ciśnienie sprężania:doh: Nadal, więc nie wiem jakie to ciśnienie powinno być a AVF-ie.
Rekomendowane odpowiedzi