arris_88 Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 Witam, chciałbym zmienić w niedalekiej przyszłości auto na większe. Myślę o A6 C6 Avant 2.7 lub 3.0 TDI w manualnej skrzyni biegów. Chciałbym aby auto było uniwersalne - takie pod które podłącze lawetę, ale również takie którym pojadę sobie z narzeczoną na weekend za miasto. Pytanie do was - czy ktoś targał takim autem ciężary na przyczepce, lub lawetę. Handluje trochę autami, lecz traktuje tą profesję jako dodatkowe zajęcie i hobby (zawsze miałem hopla na punkcie aut:decayed:) dlatego nie chcę kupować specjalnie po to busa. Pytania teraz do was - czy takie auto nada się pod lawetę, czy pod obciążeniem nie może się sypać. Myślę też o Allroadzie lub Tuaregu, na dobrą Q7 mnie nie stać. Może macie jakieś inne typy. Proszę o konstruktywną dyskusję. Pozdrawiam.
Dev Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 A6 C6 3.0TDi to najlepsze wyjscie wysoki moment no i co wazne ma Q
arris_88 Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Opublikowano 6 Maja 2012 Ja mówiąc szczerze myślałem o silniku 2.7 TDI 190 KM w Polifcie i ośce. Co daje Quattro gdy ciągne ciężary. Do tej pory nie użytkowałem Quattro więc nie mam pojęcia.
Kuba A4 Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 koledzy osobówka nigdy nie będzie robiła takiej roboty jak bus, z ciężarem będzie nią majtać, może jakiegoś busa kup T5 albo T4 w multivanie istnieje też szereg wypożyczalni tylko pamiętaj żeby na haku były przynajmniej 2 tony bo wiesz co jest później
arris_88 Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Opublikowano 6 Maja 2012 Ja wiem że zimą lepiej się jeżdzi, lest lepsza przyczepność i trakcja. Ale w tym kontretnym przypadku boję się że jak auto dociąże będę miał problemy z tylnim mostem. Nigdy nie miałem auta z napędem na 4 koła.
Dev Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 nie bedziesz miec żadnego problemu wiele lat temu ciągąłem lawetę VW passatem syncro G60 a tam sytuacja jest gorsza bo to nie audi na tyle jest wiskoza, nalatałem tym w ch.... kilometrów i zawsze wszystko grało jak trzeba
Kuba A4 Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 ja ciagam zima transporterami lawety i jest ok nie narzekam tyle ze aut nie woze ale wagowo podbne rzeczy
Artak Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 Kolega do ciągania lawety kupił A6C5 Allroad 2.5 TDI głównie ze względu na Q i pneumatyczne zawieszenie pozwalające na równe wypoziomowanie obciążonej lawety. Na razie furka sprawdza mu się doskonale przy czym poporzedni właściciel robił kompletny remont głowic i pompy.
YOGI3000 Opublikowano 7 Maja 2012 Opublikowano 7 Maja 2012 A może cos w stylu sharan, alhambra, galaxy?
KIKO80 Opublikowano 7 Maja 2012 Opublikowano 7 Maja 2012 polecam sharan, alhambra ciąga sie bez problemowo
yaboo Opublikowano 7 Maja 2012 Opublikowano 7 Maja 2012 koledzy osobówka nigdy nie będzie robiła takiej roboty jak bus, z ciężarem będzie nią majtać, może jakiegoś busa kup T5 albo T4 w multivanie istnieje też szereg wypożyczalni tylko pamiętaj żeby na haku były przynajmniej 2 tony bo wiesz co jest później T4 multivan tylko kupić ładnego jest problem....
Kuba A4 Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 trzeba sie liczcy z przebiegiem ale kto jezdzil to wie ze T4 w 2,5 tdi moze miec nawet 500 i jedzie dalej
yaboo Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 trzeba sie liczcy z przebiegiem ale kto jezdzil to wie ze T4 w 2,5 tdi moze miec nawet 500 i jedzie dalej mój T4 multivan ma prawie 400 tyś. na blacie i jedzie ....
jarek_ns Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 Weź pod uwagę że przyczepa nie może być cięższa niż samochód który ją ciągnie. Jedyny sensowny wybór to duża terenówka lub bus. W przypadku busa jak nie mieszkasz w górach to spokojnie starczy ci ośka.
arris_88 Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Opublikowano 9 Maja 2012 Z busów podoba mi się tylko Multivan T5. Który silnik polecacie - 2.5 TDi 130KM czy 174KM?
jarek_ns Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 Obydwa to już nie to co T4. 130 jedzie już przyzwoicie jak na busa a 170 sam możesz sobie odpowiedzieć. Sent from my iPhone using Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi