Zioba Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 Hej. Po wymianie rozrządu powinno coś się sprawdzać w kompie? Przy 1.9TDI 1Z? Sorki, że zakładam nowy temat ale dziś zawożę auto do mechanika i chciałbym wiedzieć czy coś mu mówić.
Sztomel Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 Z całą pewnością nie może a trzeba sprawdzić kąt wtrysku po wymianie paska i w razie potrzeby go skorygować do wartości w zakresie 46-51 jednostek - wskazanie w Vagu - grupa 000 w trybie Basic Settings, pole 2 od lewej, temperatura silnika powyżej 80*C.
lapek85 Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 Z całą pewnością nie może a trzeba sprawdzić kąt wtrysku po wymianie paska i w razie potrzeby go skorygować do wartości w zakresie 46-51 jednostek - wskazanie w Vagu - grupa 000 w trybie Basic Settings, pole 2 od lewej, temperatura silnika powyżej 80*C. dokładnie tak jak kolega powyżej napisał, ja zawsze klientom po wymianie paska ustawiam kąt, to są zdziwieni co ja robie, bo przecież nigdzie tego nie ustawiają jeden koleś mi kiedyś powiedział " Panie co tam ruszasz co ma pompa do rozrządu?!!. Zostaw to bo potem nie będzie palić "
Zioba Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Opublikowano 8 Maja 2012 Dzięki koledzy.. Mechanik obiecał, że to posprawdza..
Rekomendowane odpowiedzi