Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wymiana lamp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Marcin, kiedyś się odwróci:wink: jeszcze nie ogarnąłeś ACC ??:shock3:

Jeszcze nie. Za dwa tygodnie jadę do Polski i zamierzam spróbować podmienić radar. Myślę, że ten mój może być walnięty.

Niewykluczone, u mnie zadziałał bez problemu po ustawieniu w ASO

Opublikowano

Witam. Po wymianie MCE, przepisaniu starego kodowania i ściągnięciu ochrony komponentu mam 3 błędy:

3 Faults Found:

01330 - Central Control Module for Central Convenience (J393)

013 - Check DTC Memory

Freeze Frame:

Fault Status: 01101101

Fault Priority: 6

Fault Frequency: 1

Reset counter: 130

Mileage: 204086 km

Time Indication: 0

Date: 2014.05.06

Time: 11:37:00

01592 - Air Quality Sensor (G238)

004 - No Signal/Communication

Freeze Frame:

Fault Status: 01100100

Fault Priority: 3

02258 - Door Opener Transmitter

004 - No Signal/Communication

Freeze Frame:

Fault Status: 01100100

Fault Priority: 3

Te 2 ostatnie jak się nie mylę dotyczą czujnika jakości powietrza oraz homelinka? Nie mam tego w aucie, jak usunąć te błędy, trzeba to jakoś wykodować ?

Opublikowano

Tylko jak? To chyba w adaptacjach z tym że nie mam żadnych podpowiedzi

Opublikowano
Tylko jak? :facepalm:

to jest 2 min. roboty w MCE 09 :wink: VCDS ma podpowiedzi co do czujnika G238 i bramy garazowej

Bit 5 , 6 Zmieniasz na 0 .

68039330j.jpg

Opublikowano

Naprawione, dzięki :thumbup1:

Opublikowano

Witam

Przymierzam się do zmiany lamp i mam pytanie

czy mając auto z 2010r muszę szukać MCE z końcówka P czy może być też z modeli z przed 2010r czy też po 2012r:hi:

Opublikowano

to zostaje mi tylko tylko P bo mam funkcję Start/Stop i może w przyszłości wsadzę grzanie tyłków , a jak jest z wcześniejszych/późniejszych modeli można?

Opublikowano
to zostaje mi tylko tylko P bo mam funkcję Start/Stop i może w przyszłości wsadzę grzanie tyłków , a jak jest z wcześniejszych/późniejszych modeli można?

Pozniejsze to maja WIECEJ byte w sterownikach i sa inne kodowania a w straszych to nie wszystko bedzie funkcjonowało dobrze .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś*wie czy montaż*i aktywacja samego układu mycia reflektorów wiąże się*z koniecznością ściągania ochrony komponentu ?

Opublikowano
Ktoś*wie czy montaż*i aktywacja samego układu mycia reflektorów wiąże się*z koniecznością ściągania ochrony komponentu ?

Jeśli nie musisz zmieniać MCE, a szczerze mówiąc, nie wiem czy są MCE, które nie obsługują sprysków, to nie.

Opublikowano

Jeśli nie musisz zmieniać MCE, a szczerze mówiąc, nie wiem czy są MCE, które nie obsługują sprysków, to nie.

Chyba są, skoro są takie które nie obsługują bixa to pewnie i nie obsługują sprysków:wink:

Opublikowano

Niestety posiadam MCE nie obsługujący sprysków. :kwasny: Czyli przy zmianie MCE konieczne będzie ściąganie ochrony komponentu dla spryskiwaczy? Bixa mam zamontowanego w taki sposób, że komputer widzi go jako normalną lampę.

Opublikowano

Po zmianie MCE konieczne jest zdjęcie ochrony komponentu, a wtedy będziesz mógł prawidłowo podłączyć bixy

Opublikowano

Panowie w taki sposób przekładaliście piny? No i plus dwa do mce Była fajna rozpiska ale ktoś niestety usuną.Cos mi nie idą akurat te schematy do lamp a nie chcę źle przełożyć.Może ktoś będzie chętny do poprawienia tej rozpiski

51c9faf4d39b.jpg

Opublikowano

Witam,

który moduł prócz 8K0907063P obsługuje grzane fotele, lampy Xenon/Led oraz Start/Stop ??

Opublikowano
Witam,

który moduł prócz 8K0907063P obsługuje grzane fotele, lampy Xenon/Led oraz Start/Stop ??

ten jest jedyny który znam...

Opublikowano

Ma ktoś może tą starą rozpiskę przekładania pinów z wtyki 10 na 14pin (uproszczoną)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Zakupiłem Audi A4 B8 Avant z 2010r. i poszukuję osoby która wymieni mi zwykłe przednie lampy na bixenon led.

Mile widziane okolice Trójmiasta