Skocz do zawartości
IGNOROWANY

wymiana lamp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
b3rs - Maniek z Lublina :wink:

ooooooooooo ........ zgadza się :thumbup1:

Opublikowano

Dzięki Panowie :hi:

Opublikowano

Mam gołe lampy i nie wiem jakie przetwornice powinienem kupić-chodzi o literkę-...B,C...? Mój MCE ma końcówkę D.i

-i jeszcze jedno-czy przetwornice pod bixenon i led różnią się-jeżeli tak to na co zwracać uwagę podczas kupna?

Opublikowano
Mam gołe lampy i nie wiem jakie przetwornice powinienem kupić-chodzi o literkę-...B,C...? Mój MCE ma końcówkę D.i

-i jeszcze jedno-czy przetwornice pod bixenon i led różnią się-jeżeli tak to na co zwracać uwagę podczas kupna?

Na początku zobacz czy masz piny do których będziesz podłączał we wtyce modułu MCE, bo może się okazać, że brakuje... :wink:

Opublikowano

Nie opłaci kupować sie pojedyńczo przetwornic :wink: wyjdzie o wiele drozej , chyba ze kupisz gdzies okazyjnie .

Opublikowano

Tylko że lampy już mam? może jednak lepiej je sprzedać i kupić kompletne❓

Opublikowano

A czy jest roznica jak modul ma inna koncowke (litere) albo niema wogule ?

Opublikowano
A czy jest roznica jak modul ma inna koncowke (litere) albo niema wogule ?

Na poczatku produkcji byly 8K0 941 597 ktore zbiegiem lat zmieniało sie na ==> C ==> E

Opublikowano

Witam...

.....ponownie,

Ktos moze rozwiązał problem regulacji światel po przerobieniu na LED aby pokretło przy kierownicy reagowało jak wcześniej w pozycjach 0-1-2-3?

Opublikowano

bardziej mi chodzi o podłączenie pinow 1,2,3,4 ze złącza bixa do odpowiednich miejsc aby uruchomic pokretło przy kierownicy:):wink:

ale dzieki za propozycje

Opublikowano

Przeciez masz jak to zrobić , taniej kolega Gwerty ma :wink: wystarczy sie wpiąc w kable i tyle .

Na schemacie masz rozpiske tych czterech kabli od pokretła .

halogenb8lewy.png

Opublikowano

xenon.jpg

Szczerze mam pewien problem jak to przenies

- w złączu halogenu na silink (V48) ida 3 przewody w tym jeden masowy (brąz)

- w zlaczu xenona mamy 4 ktore ida bezpośrednio do sterownika....:kwasny:

- pokrętło ma rowniez cztery przewody z czego jeden brazowy (czyli masa)

Opublikowano

Kiedy wskakuje ochrona komponentu? po zamontowaniu lamp czy przy wymianie sterownika, sterownik mam u siebie D i zostaje bo ma piny :)

Opublikowano
Kiedy wskakuje ochrona komponentu? po zamontowaniu lamp czy przy wymianie sterownika, sterownik mam u siebie D i zostaje bo ma piny :)

Przy wymianie sterownika :wink: jak masz D to wystarczy przekodowac sterownik .

Opublikowano

Trzeba ciagnąc przeciez brakujące kable do MCE :wink:

Opublikowano

Grzechu podrzuć proszę schemat opisujący piny w kostce do modułu od zasięgu świateł dla zwykłych bixów (nie skrętnych...) bo mi ELSA wywala jakiś problem z debugowaniem skryptów jak wchodzę w schematy... :facepalm::decayed: