Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wymiana lamp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A podałby kto :decayed: nr serwisowy wężyków od zbiorniczka do lampek?? Z góry dzięki :hi:

zbiorniczek od czego :eusathink:

Opublikowano

Wężyki od zbiornika z płynem do spryskiwaczy do spryskiwaczy reflektorów :wink:

Opublikowano

grzegorz nie mam czujnika zmierzchu i włącznika auto i na pozycji 0 zapalają mi się ledy dzienne ale mam tylnie lampy wyłączone można to przekodować w vcds żeby na pozycji 0 paliły się ledy i tylnie światła?Czy tak ma być?

Opublikowano
grzegorz nie mam czujnika zmierzchu i włącznika auto i na pozycji 0 zapalają mi się ledy dzienne ale mam tylnie lampy wyłączone można to przekodować w vcds żeby na pozycji 0 paliły się ledy i tylnie światła?Czy tak ma być?

Tak mozesz to przekodować masz to w tym temacie opisane :wink:

http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/vcds-vag-com-kodowania-238118/index2.html

64042356.jpg

Opublikowano

dziekuje za info

Opublikowano
dziekuje za info

Wyczyśc sobie skrzynkę PW :wink:

Czyli BYTE 2 ---> Bit 7 zmiana z 0 na 1

Opublikowano

Przy montażu włącznika auto i czujnika zmierzchu deszczu reza się coś w instalacji pod deską rozdzielczą ? Bo jest to osobna instalacja a kumpel przekłda angola i kupił deskę razem z belką, nagrzewnicą i instalacją pod deskową ale z auta które nie miało xenonu/czujnika zmierzchu i deszczu i teraz zastanawia się czy trzeba przerabiać tą instalację poddeskową...

Opublikowano
Przy montażu włącznika auto i czujnika zmierzchu deszczu reza się coś w instalacji pod deską rozdzielczą ? Bo jest to osobna instalacja a kumpel przekłda angola i kupił deskę razem z belką, nagrzewnicą i instalacją pod deskową ale z auta które nie miało xenonu/czujnika zmierzchu i deszczu i teraz zastanawia się czy trzeba przerabiać tą instalację poddeskową...

alv trudne pytania zadajesz :decayed:

Do czujnika deszczu ida trzy kabelki masa , zasialnie i sygnał do MCE 09 i nie ma problemu z dołozeniem jakby co :wink:

20120120140152.jpg

Złącze C (16-PIN) ---> Pin 2: czujnik deszczu/światła

Jezeli chodzi o włacznik AUTO to wszystko pasuje P&P

Opublikowano

proszę o podpowiedz gdzie mam szukać sterowników w aucie które miały by ogarnąć bądź nie moda na xenona:wink:

W bagażniku znalazłem jakieś ustrojstwo z oznaczeniem 8K0 907 064 M

Opublikowano

W bagażniku znalazłem jakieś ustrojstwo z oznaczeniem 8K0 907 064 M

To masz MODUŁ KOMFORTU 46 .

Co do rozmieszczenia poszczegolnych sterownikow to masz tu info wystarczy wpisac dane auta :

:arrow2: :arrow2: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/206744-etka-online-po-polsku/

:arrow2: :arrow2: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/146059-all-etka-online/

Edytowane przez cwiara

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam,

mam pytanie czy ty zmieniales sterownik bordnetz 09 czy miales go seryjnie zamontowany? zamontowalem u siebie ksenony ale mam sterownik -063 na koncu, który nie obsluguje kenonów. pytanie jaki kupic zeby wszystko potem funkcjonowalo? pozyczylem od znajomego sterownik -063p, ksenony da sie zakodowac ale nie dziala swiatlo wewnatrz mysle ze to ochrona komponentów,ale nie dziala tez podswietlenie tzn regulacja jasnosci podswietlenia licznika,patrzylem na rozklad pinow i jest inny, tzn od reglucji.

masz moze rade?

Opublikowano

Regulacja jasności jak i światło wewnątrz będzie działało po zdjęciu ochrony komponentu, miałem to samo, bordnetz, który działa na stówe:banan: to z literkami BQ (na pewno też wiele innych:decayed:)

Opublikowano
Regulacja jasności jak i światło wewnątrz będzie działało po zdjęciu ochrony komponentu, miałem to samo, bordnetz, który działa na stówe:banan: to z literkami BQ (na pewno też wiele innych:decayed:)

BQ :question: A nie pomyliłeś z KOMFORTEM :eusathink:

Jakby ktos szukał to mam z literką C pod bixenona bez opcji grzanych foteli na sprzedaz :wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie,

Znacie firmę z doświadczeniem, która montuje oryginalne ksenony z ledami do modelu b8 - koniecznie na Śląsku lub Małopolsce?

Opublikowano
Panowie,

Znacie firmę z doświadczeniem, która montuje oryginalne ksenony z ledami do modelu b8 - koniecznie na Śląsku lub Małopolsce?

Jakby co to zapraszam :hi:

A jak nie to ---> A4 po 2008

Opublikowano
Panowie,

Polskie menu nawigacji, nawigacja śląsk, polskie menu samochodowe SERWIS NAWIGACJI FABRYCZNYCH CBADIO SKLEP SERWIS RYBNIK GLIWICE KATOWICE KRAKÓW OPOLE

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy, wie ktoś już jak zakodować biksenony poliftowe w przedlifcie, żeby działały prawidłowo ledy ???:wallbash:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Koledzy, wie ktoś już jak zakodować biksenony poliftowe w przedlifcie, żeby działały prawidłowo ledy ???:wallbash:

Wpadaj to posmigamy przy VCDS :decayed:

Tu masz fajny kalkulator do LongCoding :wink:

:arrow2::arrow2::arrow2:OBD Coding - Online Tool