piotrzaba5 Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 Witam! Mam problem z licznikiem. Dzieje się tak od paru dni. Do pewnej prędkości licznik działa normalnie, a przy wyższej prękości, przestaje działać wskazówka i nie nabija km. Na mój chłopski rozum, to pewnie czujnik prędkości. Tylko niewiem gdzie go szukać. A może ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać? ---------- Post dopisany at 21:40 ---------- Poprzedni post napisany at 10:18 ---------- ---------- Post dopisany at 21:40 ---------- Poprzedni post napisany at 21:40 ----------
piotrzaba5 Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Opublikowano 11 Maja 2012 właśnie że nie mam. Teraz chodzi przez jakieś 1 min po ruszeniu a pużniej brak reakcji ---------- Post dopisany 11-05-2012 at 18:25 ---------- Poprzedni post napisany 10-05-2012 at 18:08 ---------- nikt mi nic nie podpowie?
Alfi Opublikowano 12 Maja 2012 Opublikowano 12 Maja 2012 Czujnik prędkości jest zabudowany po lewej stronie (do kierunku jazdy) przy półośce. Podłącz jeszcze vaga jeśli możesz, może będą jakieś błędy.
piotrzaba5 Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Opublikowano 15 Maja 2012 Czujnik prędkości jest zabudowany po lewej stronie (do kierunku jazdy) przy półośce. Podłącz jeszcze vaga jeśli możesz, może będą jakieś błędy. Dzięki bardzo za podpowiedz. Znalazłem, ale faktycznie bez vaga chyba się nie obejdzie. Bo raz działa raz nie, tak jakby coś nie łaczyło albo tamperatura silnika miała na to jakiś wpływ. Bo po przejechaniu kilku, może kilkunastu kilometrów przestawał działać ---------- Post dopisany 15-05-2012 at 15:28 ---------- Poprzedni post napisany 14-05-2012 at 17:15 ---------- Dostałem sie do czujnika prędkości i psiknęłem wd40 na kostkę i chyba pomogło bo jak narazie działa bez zarzutów. Zobaczymy na jak długo ---------- Post dopisany at 15:28 ---------- Poprzedni post napisany at 15:28 ---------- Dostałem sie do czujnika prędkości i psiknęłem wd40 na kostkę i chyba pomogło bo jak narazie działa bez zarzutów. Zobaczymy na jak długo
Rekomendowane odpowiedzi