Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

PlastiDip czyli alternatywa dla malowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo ciekawy ten wynalazek rzeczywiście i po waszych opiniach widzę że godny polecenia nawet najwiekszym tradycjonalistom w tej dziedzinie :).

Opublikowano
To ja też się pochwalę albo i nie pochwalę bo audi przeszło już trochę prób dip i wygląda jak wygląda w rzeczywistości. Od 1 grudnia rusza nowy punkt w Szczecinie z dipem ze skromnym moim udziałem. A tak kilka fot po wyjechaniu z pod pędzla.

http://imageshack.us/a/img641/2716/dsc0066zb.th.jpg

http://imageshack.us/a/img823/6992/dsc0063fq.th.jpg

http://imageshack.us/a/img525/7632/dsc0061dr.th.jpg

bede 10 grudnia lecial n Szczecin to moze jakos bym zajechal ogladnac jak to wychodzi, moze sie skusze bo i tak mnie czeka malowanie fury a tylko maty sa czy polysk tez?

to ladna misja z Rzeszowa do Szczecina... ja tez bym z checia zobaczyl to na zywo w Szczecinie

A kto powiedzial ze z Rzeszowa? Obenie w szwabi przebywam, lecac na Szczecin mam hmm z 800km i caly czas autostrada wiec misja na lajcie:wink:

Opublikowano

ja po prostu czytalem z Twoich danych :wink: Szcz-Rzeszow 830km,czyli tyle samo co przez Niemcy masz no ale autobahn i 160 mozna leciec,w Polsce troche gorzej z tym ale google pokazuje ze w ok 10h bys zajechal

Opublikowano
ja po prostu czytalem z Twoich danych :wink: Szcz-Rzeszow 830km,czyli tyle samo co przez Niemcy masz no ale autobahn i 160 mozna leciec,w Polsce troche gorzej z tym ale google pokazuje ze w ok 10h bys zajechal

9h z haczkiem do Szczecinka osatnio lecialem, a rekord to 1200km z niemiec do Rzeszowa to 9.5h z 3 tankowaniami plus 3 pauzy na kawe:wink: ale audi to i po 220 lecialo:decayed:

Opublikowano
To ja też się pochwalę albo i nie pochwalę bo audi przeszło już trochę prób dip i wygląda jak wygląda w rzeczywistości. Od 1 grudnia rusza nowy punkt w Szczecinie z dipem ze skromnym moim udziałem. A tak kilka fot po wyjechaniu z pod pędzla.

http://imageshack.us/a/img641/2716/dsc0066zb.th.jpg

http://imageshack.us/a/img823/6992/dsc0063fq.th.jpg

http://imageshack.us/a/img525/7632/dsc0061dr.th.jpg

na totach widac przebarwienia na przednim zderzaku czyzby za cienka warstwa ? rozmawialem z jednym osciem mowil ze 6 warste to minimum

Opublikowano

Patent napewno bardzo fajny z racji możliwości powrotu do koloru bazowego :D zastanawiam się nad czarnym dachem ale jakoś nie do końca jestem jeszcze przekonany :D

Opublikowano

No i ja też pomalowałem plastidipem grille i tylną listwę, nie wiem czy wrzucać foty, bo każdy już wie jak to wygląda :decayed:.

Myłem dzisiaj auto i z każdej strony karcherem waliłem w to i nic nie odchodziło, ale trzeba bardzo uważać przy wycieraniu auta żeby nie zahaczyć mikrofibrą o malowany element ani nie przejechać po nim czymś szorstkim, bo zniekształca się po prostu :wink:.

IMO ja nie widzę sensu w malowaniu całego auta tą metodą, może się mylę, ale koszt jest duży w porównaniu do trwałości, biorąc jeszcze pod uwagę jak zmienną mamy pogodę i fatalne warunki drogowe. Dodam, że na grillu było 7 warstw, przed malowaniem porządnie odtłuszczone wszystko.

Oczywiście dało się te lekkie fale naprostować na grillu i wygląda to równie dobrze jak wcześniej.

To jest jedyna wada jaką znalazłem jeśli chodzi o PD, po prostu trzeba bardzo uważać przy wycieraniu auta do sucha :wink:.

Opublikowano

Heh ja sie zbytni nie spinam z wycieraniem a juz tymbardziej nie uwazam czy sie o cos zaczepia czy nie

Jak na moj gust jesli to Ci sie marszczy to znaczy ze sie nie trzyma podloza a co za tym idzie albo tak odtlusciles albo odszedl Ci chrom od plastiku

Nawet jesli zaczepilem czyms ostrym to po prostu zostala dziura i juz

7 warst na gril to zrobiles go chyba jeszcze bardziej 3D niz byl hyhyhy ;)

Opublikowano

fajna sprawa ten plasti dip ale szkoda mi wydawac te 70zł zeby psiknąć tylko tylni znaczek na klapie :decayed: Jesli ktos w okolicach Katowic posiada ten cudowny srodek i za niewielka oplata psiknąłby mi bylbym wdzięczny :wink:

Opublikowano
Heh ja sie zbytni nie spinam z wycieraniem a juz tymbardziej nie uwazam czy sie o cos zaczepia czy nie

Jak na moj gust jesli to Ci sie marszczy to znaczy ze sie nie trzyma podloza a co za tym idzie albo tak odtlusciles albo odszedl Ci chrom od plastiku

Przecież napisałem, że porządnie odtłuszczone i nie odszedł mi chrom od plastyku :grin:. Nie wiem jakiej grubości warstwy Ty psikasz, ale u mnie wyszło 7, 6 już ładnie wszystko pokrywała i psiknąłem 7 dla pewności :wink:.

No to, że Ty nie osuszasz auta to Twoja sprawa, ale są osoby, które tak robią i właśnie dla tych osób to piszę.

Przecież nie chcę zniechęcić do używania PD, bo to jest super produkt, piszę tylko swoje spostrzeżenia dla innych :hi:.

Opublikowano
No i ja też pomalowałem plastidipem grille i tylną listwę, nie wiem czy wrzucać foty, bo każdy już wie jak to wygląda :decayed:.

Myłem dzisiaj auto i z każdej strony karcherem waliłem w to i nic nie odchodziło, ale trzeba bardzo uważać przy wycieraniu auta żeby nie zahaczyć mikrofibrą o malowany element ani nie przejechać po nim czymś szorstkim, bo zniekształca się po prostu :wink:.

IMO ja nie widzę sensu w malowaniu całego auta tą metodą, może się mylę, ale koszt jest duży w porównaniu do trwałości, biorąc jeszcze pod uwagę jak zmienną mamy pogodę i fatalne warunki drogowe. Dodam, że na grillu było 7 warstw, przed malowaniem porządnie odtłuszczone wszystko.

Oczywiście dało się te lekkie fale naprostować na grillu i wygląda to równie dobrze jak wcześniej.

To jest jedyna wada jaką znalazłem jeśli chodzi o PD, po prostu trzeba bardzo uważać przy wycieraniu auta do sucha :wink:.

ile Ci poszlo PD na te elementy?

Opublikowano

Przecież napisałem, że porządnie odtłuszczone i nie odszedł mi chrom od plastyku :grin:. Nie wiem jakiej grubości warstwy Ty psikasz, ale u mnie wyszło 7, 6 już ładnie wszystko pokrywała i psiknąłem 7 dla pewności :wink:.

No to, że Ty nie osuszasz auta to Twoja sprawa, ale są osoby, które tak robią i właśnie dla tych osób to piszę.

Przecież nie chcę zniechęcić do używania PD, bo to jest super produkt, piszę tylko swoje spostrzeżenia dla innych :hi:.

nie no spoko ja robie dokladnie to samo :)

ja nakladalem 2-3 warstwy max na elementy i pokrywalo w 100 % bez zadnych przeswitow bez niczego

:decayed:

Opublikowano

ile Ci poszlo PD na te elementy?

Malowałem górny i dolny grill+ tylną listwę dwa razy, bo mi za 1 nie wyszło :decayed:, po tym zostało gdzieś 1/3 puchy, może trochę mniej.

Opublikowano

1/3 puszki ? :) i 7 warstw na element ??

Opublikowano

a ja mam male pytanko nie zostalo komus troszke PD kolor bialy potrzebuje psiknac tylko przedni znaczek a cala puche tak srednio oplaca mi sie kupowac :whistling:

Opublikowano
a ja mam male pytanko nie zostalo komus troszke PD kolor bialy potrzebuje psiknac tylko przedni znaczek a cala puche tak srednio oplaca mi sie kupowac :whistling:
Weź sobie mąką opierdol:grin:
Opublikowano
:polew::polew::polew::decayed:
Opublikowano
Weź sobie mąką opierdol:grin:

kogo jak kogo ale ciebie to sie raczej nie bede sluchal :grin: byku jeden ty :decayed:

Opublikowano

Hehe Tomek ja żartowałem, bo się pogniewasz jeszcze i mnie do pokoju nie wieźmiesz:grin:

Opublikowano
:polew: