Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

PlastiDip czyli alternatywa dla malowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bawiłem się w weekend PlastiDipem, efekty jak na pierwszy raz można powiedzieć dość przyzwoite. Malowałem obwódkę chromowana grila, znaczki i relingi, tu niestety spodu relinga nie pomalowałem bo nie miałem jak na aucie dojść do tego... a demontaż nie wchodził w grę :)

Na pewno troszkę różnica jest między tym co widzę na filmach a w rzeczywistości, w sensie powłoki i jej grubości. Nie wiem ja dawałem 4-5 warstw i powłoka jest grubszą odmianą schodzącej po opaleniźnie płatami skóry :) Takie moje wrażenie... Generalnie malowałem puszką a nie pistoletem... więc też może to być jakiś wpływ. Poza tym wprawna ręka inaczej maluje jak totalny amator.

Ale wiem jakich błędów unikać na przyszłość. W planie mam pomalowanie felg... ale to przez zimę ogarnę sobie jak zdejmę je z autka :)

Opublikowano

Ja bym machnal sobie maske, zderzak i blotniki na zimie.. na czarno. Tylko ciagle nic nie wiadomo jak to bedzie sie trzymac i oddzialowywac na silne mrozy, sole i inne takie dobrocie podczas zimy. Ile puszczek na w/w elementy ? 3 to pewnie za malo...

Opublikowano
zderzaków nie ściągałeś? po prostu zostawione wszystko, zaklejone co trzeba i jazda??? :decayed:

nie zdejmowałem zderzaków tylko kratki z przodu i listwę z tyłu. cenowo wyszło około 1100 zeta ze wszystkim, włącznie z maseczkami do malowania i miarkami itp.

lo-buz jeśli odtłuścisz te elementy benzyną ekstrakcyjną to będzie się trzymać zaje...cie, ta powłoka po zerwaniu ma charakterystykę grubego balona do nadmuchiwania. moim zdaniem w zimę zda egzamin ale poobserwuję i coś napiszę.

Opublikowano

pany, zbliża sie zima, co myslicie żeby stalowki na zime psiknąć np na niebiesko? jak to bedzie wygladalo?

Opublikowano

2012042514352615729558.jpg

Zakłądając że masz taką stal :naughty:

Opublikowano

hehe to by byla zwykla stal :decayed:

Opublikowano

Eh... kurna wymagania... :decayed:

felaplast.jpg

Opublikowano

to może inaczej, jak wam się ten pomysł podoba? :decayed:

Opublikowano
to może inaczej, jak wam się ten pomysł podoba? :decayed:

średni pomysł bardzo. jeśli stal zimowa to tylko na czarno

Opublikowano

też tak uważam, chociaż z drugiej strony :decayed:

beztytuufzx.jpg

nie podejrzewam, żeby zmieniał na zimę kolory :grin:

Opublikowano

dobra wiocha z golfa, .. ..

Opublikowano
  • Autor

podobno to na zdjeciu z gofrem to sie nazywa tuning:grin::facepalm:

Opublikowano

golf wyglada jak by byl robiony specjalnie pod "wiejski tuning" ;) nie wierze ze ktos moglby zmienic tak samochod i uwazac to za ciekawa styliacje:P

---------- Post dopisany at 10:31 ---------- Poprzedni post napisany at 10:30 ----------

stylizacje:*

Opublikowano

golf robiony na RAT ale mi chodzi o audi ze stalowkami w plastidip a to różnica :decayed: widze 3 razy na nie to nie bede kombinowal :)

Opublikowano

panowie tak czytam i czytam to wszystko;p Odpowiedzcie mi na to. Mam a4 b5 avant w czerwieni - LY3H. Chciałbym walnąć go w biały lub czarny mat. Koszta całej zabawy, i który kolor wyjdzie mi taniej w sensie pokrycia mojego? Nie mam pistoletu ani sprężarki, to drugie może uda się załatwić. Sprayem raczej całego samochodu nie oblecę:(? Mam garaż, trochę wąski ale może by styknęło, można to robić w normalnym garażu?

Opublikowano

cene ktos tam wczesniej podawal kilka stron temu, czarny mat lepiej kryje bialy na ciemny kolor bedzie pewnie drozszy bo wiecej go pojdzie, jesli w garazu masz wzgledny porzadek i podczas lazenia nie bedzie sie unosil kurz

to da rade czemu nie ale z kurzem warunek chyba ze chcesz miec baranka :decayed::decayed::decayed:

Opublikowano

ale da rade sprayem opanować cały samochód? tak żeby to wyglądało fajnie..?

Opublikowano
ale da rade sprayem opanować cały samochód? tak żeby to wyglądało fajnie..?
Może i by się dało ale napewno nie będzie to samo co pistoletem i pewnie trzeba się napie....nieźle:whistling:
Opublikowano

Dobra przejrzałem cały temat. Zróbmy sobie jakąś rozpiskę cenową, czym malować, koszta tego osprzętu od gorszych do lepszych i ogólnie wszystko jakoś to opanować:)