Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

PlastiDip czyli alternatywa dla malowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Vario masz PD w sprayu 400ml czarny mat? Potrzebuje puszkę

Opublikowano

Trzeba czytać ;) dostawa PlastiDip 6-7 maja, nie ma w Pl towaru bo się wysprzedał a importer dał ciała i jest miesiąc obsuwy :/

Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip - dystrybutor felg ROTIFORM

Opublikowano

jak możesz to podaj cene z kosztami wysyłki może byc na PW

Opublikowano

69,90 za spray + ok 17 za wysyłkę DPD

Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip - dystrybutor felg ROTIFORM

Opublikowano

Ile trzeba by było na pomalowanie wszystkich dokładek w A4 B6? Dokładki przód i tył seria, boczne s-line. Kolor: czarny mat. ?:decayed:

Opublikowano

Odradzałbym malowanie dokładek, można uszkodzić na krawężniku

Opublikowano

vario RAL 7004+10-15% czarnego

1litr na 4fele troche mało

IMG20130426_008.jpg

a przy okazji czym wytrzec dipa z opon bo miałem mało czasu i opon nie zabezpieczyłem

i mało dipa miałem żeby grubiej dać na samą opone, bo zawsze lepiej zdjać

Opublikowano
Odradzałbym malowanie dokładek, można uszkodzić na krawężniku

Mimo wszystko zaryzykuję. Ile by było trzeba tego specyfiku?

Opublikowano

@kazik, 1 litrem to chyba McGyver by ogarnął, zmyj to zmywaczem silikonu na szmatce, trochę zabawy będzie :whistling:

@niewek19, żeby wyszło na cacy to 2-3 litry, czyli 5-7 puszek, ale może przesadzam :whistling:

Opublikowano

Kupiłem z oszczędności i ciekawości PlastiLaka, różnicy co do PlastiDipa nie widzę kompletnie. Moim zdaniem powierzchnia po malowaniu PlastiLakiem jest bardziej gładka od powierchni po dipie. Nie wiem jak z wydajnością, ale tym się nie sugeruje, bo malowanie jest moją słabą stroną :decayed:. Oczywiście malowane z puszki, a nie pistoletem :wink:.

Opublikowano

Poczekaj z 2 miesiące i się pochwal ile zeszło :)

Opublikowano
Poczekaj z 2 miesiące i się pochwal ile zeszło :)

No napisze napewno Vario :wink:. Narazie jest od 3 dni i się trzyma :decayed:. Zobaczymy co to warte jest :wink:.

Opublikowano
@kazik, 1 litrem to chyba McGyver by ogarnął, zmyj to zmywaczem silikonu na szmatce, trochę zabawy będzie :whistling:

@niewek19, żeby wyszło na cacy to 2-3 litry, czyli 5-7 puszek, ale może przesadzam :whistling:

wcześniej dawałem stratcha i taśma delphina i było git, do taśmy dałem grubsza warstwe i ładnie odszedł

w sumie zeszło mid dłużej mycie od samego malowania :grin:

vario co do 1litra to zalezy czym sie maluje bo ja używam takiego sprzetu w firmie a przy okazji do dipa

zbiornik.jpg

do niego mam pistolet sata hvlp i dysza 1,4

minus taki ze zawsze troche dipa zostaje w węzu i pojemniku

ale znów plus ze dip to jednoskałdnik i zawsze można dac to na podkład

taki ukałd z wezem 5mb jak dla mnie jest bardziej poreczny od wagnera elek.

tylko kompresor musi byc spory bo powietrza troche idzie

Opublikowano

do felg 1,4 jest w miarę ok ale dysza większa daje ładniejszą powłokę, ja mam jeden HVLP 1,5 a drugi 2,1 mm no i odkurzacz Bosch'a

Opublikowano
do felg 1,4 jest w miarę ok ale dysza większa daje ładniejszą powłokę, ja mam jeden HVLP 1,5 a drugi 2,1 mm no i odkurzacz Bosch'a

jak dałem wieksze ciśninienie na zbiornik i wieksza ilośc dipa to było za grubo

przy zbiorniku powietrze pcha lakier/dipa do pistoletu

na poczatku to zalałem, dip az pływał :wink:

Opublikowano

W takim razie kiedy można składać zamówienia i ile by to wyszło za taką ilość? Wziąłbym 7 puszek :wink:

Opublikowano

W biedronce jest pistolet do malowania jakby ktoś chciał budżetowo się pobawić dipem

Biedronka - Artykuły przemysłowe

Opublikowano

Niewek po długim weekendzie

Szczawik, z tego co wiem to ten golf jest oklejony folią

Buba, nie rób sobie "jaj" z tym pistoletem ;)

Opublikowano
  • Autor

tak tak to folia 3M, ciekawie to wygląda w nocy... jak wielka tarcza od zegara:wink: