Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana rozrządu A4 B8 2.0 TDI CR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w ksiazce pisze przy 180.000 tys km wymiana rozrzadu

Opublikowano

A nastepny? 360k ? :)

Opublikowano

Wlasnie jak to wyglada w przypadku nastepnej wymiany po 180tys???

Opublikowano

no jak moze wygladac mozna przyjac prosta zasade 3 lata lub 50.000 tys km ale to juz kazdego sprawa jak do tego podejdzie

Opublikowano

w książce serwisowej jest chyba napisane "alle 180.000 km stand", ale jutro to dopiero sprawdzę

Opublikowano

Pytałem u mnie w serwisie vw i koszt wymiany 450zł a koszt rozrządu 1200zł, widzę że jakoś dużo taniej w porównaniu do innych serwisów co piszecie :eusathink:, więc chyba ja nawet się nie będę zastanawiał tylko zrobię to w serwisie, pozdr

Opublikowano
Wlasnie jak to wyglada w przypadku nastepnej wymiany po 180tys???

Czyli ksiazka serwisowa nic na ten temat nie mowi?

Chyba bede musial jednak swoja niemiecka jakos rozpracowac i sprobowac cos z tego zrozumiec...

Opublikowano
Pytałem u mnie w serwisie vw i koszt wymiany 450zł a koszt rozrządu 1200zł, widzę że jakoś dużo taniej w porównaniu do innych serwisów co piszecie :eusathink:, więc chyba ja nawet się nie będę zastanawiał tylko zrobię to w serwisie, pozdr

Wolałbym już oddać do ASO wymiana rozrządu kompletnego 700zł wraz z paskiem alternatora. Jest w historii i jest w książce różnica niewielka. Podejrzewam że gdybyś zawiózł jeszcze do ASO Seat lub VW to będzie jeszcze taniej niż w Audi

Opublikowano

mnie wymiana kompletnego rozrzadu + pasek wielorowkowy i napinacz wyszła 1520 zł :) :) wiec roznica nie wielka dodam ze nie w ASO

Opublikowano

Wolałbym już oddać do ASO wymiana rozrządu kompletnego 700zł wraz z paskiem alternatora. Jest w historii i jest w książce różnica niewielka. Podejrzewam że gdybyś zawiózł jeszcze do ASO Seat lub VW to będzie jeszcze taniej niż w Audi

700? mówisz o samej robociźnie ? ja miałem na myśli że robota-koszt wymiany 450zł, a cena części- rolek itp 1200zł, razem ok. 1650zł w ASO WV u mnie, pozdr

Opublikowano

Tak 700zł sama robocizna wymiana rozrządu wraz z paskiem alternatora. Części kupujesz we własnym zakresie i masz wpis do książki i hostorii. Czyli mówisz że u Ciebie 450zł w ASO VW ?

Opublikowano

450zl cos tanio:kwasny: u nas w Rybniku tez 700zl z wpisem w ks. serwisowa..

Opublikowano

ok na dniach sprawdzę czy czegoś nbie poje..łem z tym 450 i dam znać:wink:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Nowy nabytek, aktualny stan licznika to 205kkm. Jaki rozrząd do tego tego silnika polecacie? Co ewentualnie warto sprawdzic/wymienic przy okazji wymiany rozrzadu? Filtry i płyny pomijam bo to juz zrobione.

Opublikowano

na allegro gość sprzedaje ORI rozrządy z pompą wody ORI albo HEPU za odpowiednio 950 i 999zł. ja wybrałem ORI z pompą HEPU

Opublikowano
Nowy nabytek, aktualny stan licznika to 205kkm. Jaki rozrząd do tego tego silnika polecacie? Co ewentualnie warto sprawdzic/wymienic przy okazji wymiany rozrzadu? Filtry i płyny pomijam bo to juz zrobione.

A do żor na spoty nie łaska przyjechać :wink::decayed:

Opublikowano

A do żor na spoty nie łaska przyjechać :wink::decayed:

Narazie czasu brak, ale przyjdzie i pora na spoty. :wink:

Opublikowano

Niestety nie byl, w książce nic nie bylo. W ASO po vin-e potwierdzili ze nie byl. Zalecane jest 210kkm lub 6lat.

Jeszcze moze dopytam warto to zrobic w ASO(2200zl robota + czesci) czy szkoda kasy? Mechanik gdzie z fokusem jezdze krzyczy 600 zl za sama robota i 2 dni bez fury.

I jeszcze jedno pytanie warto brac ori czy moze SKF wystarczy?

Opublikowano

drogo.. ja w ASO za wymianę rozrządu płaciłem 500 brutto.. ale części sam dostarczałem. 2 dni bez fury? to co on będzie tam robił?