Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znikajace ładowanie (opis 2 strona)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z zanikaniem ładowania akumulatora

To juz było

Problem pojawiał sie początkowo przy jeżdzie z pedałem w podłodze tak jak logi sie robi. Jadac wciskam gaz do oporu i pokazuje sie kontrolka ładowania, napiecie spada i jak sie odpusci to jest normalnie tak jak być powinno.

Teraz auto tydzień czasu stoi u lakiernika, przy odpaleniu zapala sie kontrolka ładowania, wskaźnik pokazuje 12v i spada, lecz nie przy kazdym odpaleniu tak jest, na 6 prób 3 razy odpalił normalnie

To jest oznaka kończacego sie alternatora?? Miał ktos taki przypadek??

rozwiniecie kolejnego problemu:wink:

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/znikajace-ladowanie-opis-2-strona-236322/index2.html#post2983643

Opublikowano
Mam problem z zanikaniem ładowania akumulatora

Problem pojawiał sie początkowo przy jeżdzie z pedałem w podłodze tak jak logi sie robi. Jadac wciskam gaz do oporu i pokazuje sie kontrolka ładowania, napiecie spada i jak sie odpusci to jest normalnie tak jak być powinno.

Teraz auto tydzień czasu stoi u lakiernika, przy odpaleniu zapala sie kontrolka ładowania, wskaźnik pokazuje 12v i spada, lecz nie przy kazdym odpaleniu tak jest, na 6 prób 3 razy odpalił normalnie

To jest oznaka kończacego sie alternatora?? Miał ktos taki przypadek??

Regulator napięcia ze szczotkami.

http://allegro.pl/regulator-napiecia-audi-a4-a6-daily-alhambra-ibiza-i2340127511.html

Opublikowano
  • Autor

Dużo roboty by to wymienić??

Opublikowano

Alternator lepiej wyciągnąć.I klemę z akumulatora zdjąć.

Opublikowano
  • Autor

Zastanawiam sie czy szczotki przy okazji nie zmienić skoro i tak musze go wyciągać

Opublikowano

Ten regulator jest razem ze szczotkami.To jest komplet.Jak będziesz kupował to kup sobie na 14,5 v. Będziesz miał ładowanie lepsze.

Opublikowano
  • Autor

dzięki

Opublikowano

Proszę.

Opublikowano
Alternator lepiej wyciągnąć.I klemę z akumulatora zdjąć.

spokojnie to na aucie zmienisz i zaoszczędzisz czas. no chyba, że nie lubisz ułatwiać sobie roboty mi to pojszło raz dwa :decayed:

Opublikowano

Dzisiaj to samo miał ojciec w pasku. Sprawdź czy kabelki są w porządku, bo ojciec miał przerwany. Zrobił to i po problemie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy jaki kupić regulator do Alternator Valeo 058 903 016 E 90A silnik 1.8ADR ?? ktoś doradzi

Opublikowano

Ja kupiłem same szczotki i wlutowałem w stary regulator bo ori trochę siana kosztował a chiński jakoś do mnie nie przemawia. Koszt szczotek 10zł

Opublikowano

a jaki kupić cału kpl z refulatorem co polecacie i jakie koszty

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wymontowałem wkońcu ten regulator napiecia, ale nie dostałem w sklepie zamiennika, sprzedawca zaproponował mi wlutowanie samych szczotek które jutro bede miał, ale tak teraz przygladam sie temu dziadostwu i nie bardzo wiem jak to tam wlutować

alt2.jpg

alt.jpg

Robił to ktoś??

Na internecie znalazłem zamiennik, ale zbyt póxno bo mi sklep zamkneli:facepalm: a przydał by sie na jutro

Opublikowano

lutownica w dlon i cazkami za szczotke

nagrzej miejsce luta i wyjdzie szczotka z przewodem oraz sprezynka

Opublikowano
  • Autor

Aha czyli temat do ogarniecia:wink:

Opublikowano

z palcem w ........:wink::wink:

Opublikowano

kowi tyle masz czesci na sprzedasz a bawisz sie w lutowanie przeloz sobie z innego ;p:wink:

Opublikowano

Koledzy jaki kupić regulator do Alternator Valeo 058 903 016 E 90A silnik 1.8ADR ?? ktoś doradzi ?? gdzie w łodzi to dostanę??

mam ładowanie po odpaleniu zimnego silnika na wyjściu z alternatora 14.1 przt akumulatorze ok 14v ale jak się nagrzeję to ładowanie spada pod obciązeniem do 13.59 i skacze..np 13.63-13.49 ktoś doradzi?

Opublikowano
  • Autor
kowi tyle masz czesci na sprzedasz a bawisz sie w lutowanie przeloz sobie z innego ;p:wink:

Akurat alternatorów to ja w ogóle nie mam:wink: tego w tym aucie jeszcze nie robiłem

---------- Post dopisany at 17:52 ---------- Poprzedni post napisany at 17:51 ----------

Koledzy jaki kupić regulator do Alternator Valeo 058 903 016 E 90A silnik 1.8ADR ?? ktoś doradzi ?? gdzie w łodzi to dostanę??

mam ładowanie po odpaleniu zimnego silnika na wyjściu z alternatora 14.1 przt akumulatorze ok 14v ale jak się nagrzeję to ładowanie spada pod obciązeniem do 13.59 i skacze..np 13.63-13.49 ktoś doradzi?

wymontuj spisz numery i będziesz wiedział co kupić, ja po samym numerze alternatora nie doszedłem co tam siedzi