Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Problem z hamulcami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich mam taki problem upalilem ostatnio troszke gumy :naughty: i pedal hamulca zrobil sie twardy i tak hamuje jak by nie hamowal czyli brak hamulcow :wallbash:i mocy nie ma wogole,podjechalem na vaga i wyskoczyl mi taki blad

01316 magistrala danych CAN ABS-uszkodzenie

moze ma ktos jakies pomysly co moglo sie stac?czy padlo servo czy pompa?

wielkie dzieki za pomoc

Opublikowano

wsiądź do auta, na zgaszonym silniku wciśnij hamulec, trzymąjąc wcisniety odpal silnik, jak nie zacznie wpadać znaczy że VAC pompa padła, lub wężyki podciśnieniowe do sprawdzenia, bo jak niema vacum to sterowanie tyrbiną tez leży,.

PS, klekotem gumy sie nie pali

Opublikowano

podczas jazdy blokuje mi prawe koło przednie i lewe tylnie:kwasny: ale jak zgasze samochod i postoi z 10 minut to juz jest normalnie ale po paru kilometrach znowu to sie dzieje prosze o pomoc.

Opublikowano

serwo sie klania..., nawet padniete serwo ma wpływ na jazde bo wtedy jest nieszczelne i brakuje podcisnienia do sterowania silnika.. wyciąg serwo i spróbuj rozebrac.. ostwtnio przerabiałem to z kumplem w passacie b5 fl 2002r i bylo identycznie.. najpierw trzymały hamulce, pozniej coraz gorzej jechal...próbowaliśmy je zreanimować ale sie nie udało wiec kupił nowe firmy trw 360zł, tak jak pisali wyżej... nacisnij hamulec i zapal auto, pedal hamulca powinien opadac, jesli rosnie to serwo powiedzialo papa, ewentualnie wąż podcisnieniowy od vacupompy do serwa lub sama vacupompa, najtaniej to zapiac zegar do vacu i sprawdzic jakie podcisnienie robi, poźniej pod przewód idacy do serwa tez zapiać zegar i jesli jest dobrze to padło ci serwo..