Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak doczyścić SWING'ową tapicerkę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam wnętrze w kolorze swing (siwy) i strasznie pobrudzoną kanapę tylnią i fotele przednie, generalnie plama goni plamę, reszta jest git. Auto kupiłem już w takim stanie, najbardziej brudny jest tył (poprzedni właściciel miał małe dzieci) próbowałem to czyścić jakimiś piankami do czyszczenia powierzchniowego ale robiły się przebarwienia, tylną kanapę nawet zdemontowałem i sprałem na mokro ale jest jeszcze gorzej - nowe plamy się pojawiły.

Co można jeszcze zrobić? Pytałem w pkt prania tapicerki i powiedzieli że nie dają gwarancji że będzie dobrze no i koszt 300zł :kwasny:

Taniej już pokrowce kupić :wink:

Jaki preparat polecacie? lub pkt prania tapicerek na terenie warszawy?

pzdr

:hi:

Opublikowano

Kupic używane fotele w lepszym stanie :wink:

Opublikowano

Tez jestem tego zdania co kolega wyzej!!

Opublikowano

polecam płyn GLOBAL czysci wszystko nawet smar z podsufitki .też mam swinga i nie ma z tym problemu.kiedys wyczochrałem nim superb na bananowej tapicerce i wyszło igła sam go używam i z czystym sumieniem polecam koszt ok 30 zł.na allegro napewno nie znajdziesz kupuje go w motoryzacyjnym.pozdr

Opublikowano

A jak się tego cuda używa? Bo wydaje mi się że wszystkie inne metody poza odkurzaczem piorącym to tylko wcieranie brudu do środka.

Mam tapicerki w kolorze Twist (jasny beż) i też przydało by się je trochę odświeżyć.

Opublikowano

Wg mnie tylko i wyłącznie pranie (nawet kilkukrotne) z wyciąganiem brudu odkurzaczem piorącym zda egzamin. U mnie też jest tak, że po myciu tapicerki robią sie plamy. Też ma SWING i zamierzam w tym roku gdzieś wyprać profesjonalnie tapicerkę. Z tego co słyszałem to generalnie tapicerki w B6 maja taki charakter, że plamy na niej zostaja. U mnie nawet jak kropnie deszcz przez otwartą szybkę, to po wyschnięciu mi plamy z kropli zostają:kwasny:

Opublikowano

dla kolegi DARKLE zasada jest prosta odkurzamy powierzchnie psikamy płynem auto { tak solidnie} od podsufitki zaczynamy konczymy na podłodze.potrzeba nam do tego jeszcze scierka z mikrofibry.gdy zapsikamy powierzchnie odczekujemy kilka minut i jazda ze scierka wykrecajac w ciepłej wodzie prawie do sucha ,środek daje nam pianę podczas tarcia ale to dobrze bo możemy go lepiej rozprowadzac .nadaje sie do tapicerki plastików i skóry.

Opublikowano

Ja i tak będę musiał dać tapicerkę do prania odkurzaczem bo jakiś cymbał prał ją jakimś proszkiem do prania:kwasny: W sumie z wyglądu jest czysta, ale wolałbym aby wyciągnąć ten proszek odkurzaczem. Ścierką z mikrofibry ciężko wyciągnąć, zużyłem parę wiader ciepłej wody i nadal w paru miejscach się pieni.

Opublikowano

Polecam proszek Karchera RM 760. Kupiłem go w sklepie karchera za 28 zł kg. Proces prania tapicerki zajął mi z 10 h. Również mam siwą tapicerkę. Rozrobiony z wodą w 1l opryskiwaczu psiukałem na tapicerke i za pomocą odkurzacza piorącego wyciągałem brudną wodę. Od razu różnica była widoczna. Tylko nie przesadź z ilością tego proszku, bo potem mogą zostać białe plamy. Ja szczerze go polecam. Efekt jest super.

Opublikowano
Spróbuj Dimer

Wtf ???

To środek zasadowy i nawet nie próbujcie go uzywać do tapicerki to chemia do ciężkich zabrudzeń zewnętrzych on dosłownie wybiela i niszczy materiał nawet w formie bardzo rozcięczonej wiec zastanów sie co piszesz :/