Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nowe autostrady-jakie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,zastanawiam się jakie macie odczucia i opinie po jeździe nowymi oddanymi odcinkami autostrad co do ich jakości wykonania i przyjemności z jazdy bo przecież ostatnio oddawane one były wydaje mi się że w pośpiechu?:eusathink:

Opublikowano

Poznań-Świecko jest za***iście tylko szkoda że płatna :-) No ale infrastruktura typu stacje WCety ... pozostawia niesmak jeszcze wiele przed nami.

Opublikowano

30.05.2012 test bramek na a4... pod Wrocławiem tragedia - 2 km korek i do 45min czekania na przejazd przez bramkę, a wystarczyło wprowadzić winiety jak np w Czechach i problem z głowy.

Opublikowano
Poznań-Świecko jest za***iście tylko szkoda że płatna :-) No ale infrastruktura typu stacje WCety ... pozostawia niesmak jeszcze wiele przed nami.

Jaki problem zjechać na chwilę na starą 2kę,tam porty najlepsze w Europie.

Jest jeszcze dużo do dokończenia,ale to co jest zapowiada się rewelacyjnie. A2,od Swiecka do W-wy,S3 od Stargardu,po Gorzów,Swiebodzin Zielona Góra(część jeszcze w budowie) nie skończone jeszcze skrzyżowanie z A2,S11,S5(również nie kompletne),kolejne odcinki A1,A4,A8 itd..jest tego naprawdę sporo. Już nie wspominam o Śląsku,bo tam nie wiele brakuje do zachodnioeuropejskich standardów,a obwodnica Wrocławia,to już wypas.

Myślę,że 10 lat takiego tempa i będzie tak jak być powinno,gorzej jak to wszystko stanie po turnieju piłkarskim.

Opublikowano
a obwodnica Wrocławia,to już wypas.

potwierdzam obwodnica wypas (3 pasy + awaryjny w każdą stronę) tylko kultura jazdy po tej obwodnicy pozostawia wiele do życzenia... Codziennie latam do pracy obwodnicą (A8) i autostradą (A4) w porównaniu do tego co było 5 lat temu jak się przyjmowałem do pracy... kosmos. Nie rozumiem ujadania pewnej opcji politycznej że wszystko jest do D i w ogóle że nic nie działa.

Opublikowano

potwierdzam obwodnica wypas (3 pasy + awaryjny w każdą stronę) tylko kultura jazdy po tej obwodnicy pozostawia wiele do życzenia... Codziennie latam do pracy obwodnicą (A8) i autostradą (A4) w porównaniu do tego co było 5 lat temu jak się przyjmowałem do pracy... kosmos. Nie rozumiem ujadania pewnej opcji politycznej że wszystko jest do D i w ogóle że nic nie działa.

Jakie były jeszcze niedawno korki na Wrocławiu,tragedia...

Nie potwierdzam,opinii o kierowcach z tamtej okolicy,moim zdaniem, z kulturą są znacznie ponad krajową średnią.

Opublikowano

tak troche odbiegajac od glownego tematu a propos kultury na tego typu drogach.... trasa torunska w wawie przechodzaca w s8 - 3 pasy w kazda strone a WSZYSTKIE ciezarówki jezdza srodkowym pasem, jesli chodzi o osobówki to chyba 80% to pas srodkowy i lewy. nie raz i nie dwa jadac prawym pasem przepisowe 120 wyprzedzalem tych co jechali pozostałymi pasami, a juz kilkakrotnie widzialem takich drogowych wymiataczy co lewym pasem jechali najwolniej ze wszystkich.... dla mnie to jest po prostu tragedia. w zeszlym roku u szwabów widzialem jak jeden kierowca doganial innego jadac srodkowym pasem, i zamiast wyprzedzic z lewej "zgonił" go długimi na prawy pas :)

Opublikowano

Nie rozumiem ujadania pewnej opcji politycznej że wszystko jest do D i w ogóle że nic nie działa.

Poczekajmy kilka lat i zobaczymy jak będzie z jakością tych dróg, i jakie wyjdą przekręty związane z budową

Napewno jest zauważalna zmiana w porównaniu do tego co było jeszcze kilka lat temu.

Proponuje zapoznać się z argumentami opozycji (zapewne chodzi i PiS) i trzeźwo spojrzeć na całą sprawę, bo w rzeczywistości nie jest tak pięknie jak przedstawiają to media szczególnie TVN, propaganda sukcesu trwa, a w tle upadające firmy budowlane, dramat podwykonawców, wyprowadzanie pieniędzy i zarzuty w prokuraturze odnośnie odnośnie użytych materiałów do budowy autostrad.

Co do przejezdnej A2, oddanie "autostrady" bez warstwy ścieralnej, może mieć konsekwencje przy uwzglednieniu gwarancji w razie uszkodzeń.

Opublikowano

Znam greka, jak u niego były jakieś mistrzostwa kilka lat temu, to też tak budowali na szybkiego i... wszystko popękało

a koledzy jechał ktoś ostatnio A2 tą od Wrześni do Świecka? Ktoś ostatnio mówił, że za jedną bramkę wołają 14zł a za drugą 31zł to prawda?

No z drugiej strony ile by nie kosztowało to i tak jeżdżąc do domu z Niemiec do Polski 700km teraz jadę w 6. godzinek na spokojnie, we Wrześni zjeżdżam z autostrady i jakies 100km tylko jadę "zwykłą" drogą a wcześniej 10 godzin mało i jaki człowiek zje... był po podróży.

Opublikowano

Nie rozumiem ujadania pewnej opcji politycznej że wszystko jest do D i w ogóle że nic nie działa.

Poczekajmy kilka lat i zobaczymy jak będzie z jakością tych dróg, i jakie wyjdą przekręty związane z budową

Napewno jest zauważalna zmiana w porównaniu do tego co było jeszcze kilka lat temu.

Proponuje zapoznać się z argumentami opozycji (zapewne chodzi i PiS) i trzeźwo spojrzeć na całą sprawę, bo w rzeczywistości nie jest tak pięknie jak przedstawiają to media szczególnie TVN, propaganda sukcesu trwa, a w tle upadające firmy budowlane, dramat podwykonawców, wyprowadzanie pieniędzy i zarzuty w prokuraturze odnośnie odnośnie użytych materiałów do budowy autostrad.

Co do przejezdnej A2, oddanie "autostrady" bez warstwy ścieralnej, może mieć konsekwencje przy uwzglednieniu gwarancji w razie uszkodzeń.

:facepalm: A ja tam wole jak sie ktoś naje, a jednocześnie wielu będzie miało z tego kupę przyjemności.

Opublikowano

A co ci tam nie pasuje?? jechałem tam kilka razy i powiem, że jest za***iście!!!!

Jeżdżąc autem Do PL z UK mam okazję zobaczyć Europejskie drogi więc przejedz się po Anglii, Francji, Belgii, Holandii i wtedy porozmawiamy.

Nawet nie masz pojęcia jakie tam są WC, przyjemniej byłoby narobić w majty niż z nich korzystać :decayed: a parkingi tak zasyfione, że strach wystawić nogę z auta

Dla mnie Poznań - Świecko jest za***iste pod każdym względem i warto zapłacić te 24zł czy jakoś tak.